Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kruche

Grupy

Szukaj w grupach

 

kruche

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-07-03 13:31:48

Temat: kruche
Od: Kasia <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Czy mógłby mi ktoś podać sprawdzony przepis na ciasto kruche z jagodami.
Z góry dziękuje. Aga

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-07-04 09:25:49

Temat: Re: kruche
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kasia napisał(a):
> Czy mógłby mi ktoś podać sprawdzony przepis na ciasto kruche z jagodami.
> Z góry dziękuje. Aga

Zwykłe ciasto na tartę - ale z maki krupczatki! Na to (po podpieczeniu)
jagody i kruszonka lub słodka piana lub polewa śmietanowo-jajeczna (ubić
jaja z cukrem i cukrem waniliowym, wlać taką ilość gęstej kwaśnej
śmietany lub śmietany kremówki, ile zajmowały jaja z cukrem przed
ubiciem, wymieszać) do zapieczenia. W przypadku polewy - konieczne jest
uformowanie rantu z ciasta wokoło.

--



XL wiosenna :-)

****************************************************
*************
"Deja vu" - "Wszyscy jesteście w milicji? - Fantastyczny kraj!"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-07-04 09:39:22

Temat: Re: kruche
Od: t...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Czy mógłby mi ktoś podać sprawdzony przepis na ciasto kruche z jagodami.
> Z góry dziękuje. Aga
> Czy mógłby mi ktoś podać sprawdzony przepis na ciasto kruche z jagodami.
> Z góry dziękuje. Aga
Proszę bardzo:
-dwie szklanki mąki
-pół szklanki cukru
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-pół kostki margaryny lub masła
-jedno jajko całe
-jedno żółtko
Z wymieszanych składników ugnieść kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki
na dłużej, a do zamrażalnika na krócej. (minimum godzina). Następnie pociąć na
cienkie plastry i wykleić nimi formę (szczelnie). Mnie to wystarcza na
mniejszą tortownicę.wsy
pać jagody,(maliny, jeżyny, truskawki itp). Owoce przykryć luźno sienkimi
płatkami ciasta, albo ciastem startym na grubej tarce. Włożyć do piekarnika
nastawionego na 180 stopni . Piec do zrumienienia wierzchu.Po wujęciu ,
jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.
Michał

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

SZCZESLIWIE...
Szukam znawcy kuchni arabskiej? Potrzeba identyfikacji potraw.
Przepisy z anchois
Przetwory, czym zagęścić i konserwować.
Whisky

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »