Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kucnia wloska

Grupy

Szukaj w grupach

 

kucnia wloska

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 32


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-11-04 12:58:00

Temat: kucnia wloska
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-04 13:20:24

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "Bożena" <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"darkblue" wrote in message news:eii2np$20g$1@atlantis.news.tpi.pl...
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?

Carbonara!! W sam raz na brzydka pogode ;)

> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego
> ?

Robic nie robilam, ale jadlam. Byly zapieczone w sosie pomidorowym i
nadziane miesem, grzybami i nie pamietam czym tam jeszcze i "zaplombowane"
beszamelem. Byly bardzo dobre.

Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-11-04 13:55:44

Temat: Re: kucnia wloska
Od: Aneczka <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

darkblue napisał(a):
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?

Tak :) Faszerowałam jarsko (pieczarki, cebula, jajko, szczypiorek,
pomidory, pewnie coś jeszcze, co było w lodówce), a także z mięsem -
mielonym albo drobno pokrojonym.

W zależności od tego ile miałam czasu i jak długo chciałam zapiekać
faszerowałam surowe, albo lekko podgotowane (preferuję podgotowane, bo
łatwiej mi się nadzienie układało).

Bardzo dobre :):)

Są też do faszerowania takie grube rurki (nie pamiętam jak się nazywają)
- te już zawsze na surowo nadziewam :)

--
Pozdrówki,
Aneczka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-11-04 18:07:33

Temat: Re: kucnia wloska
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

darkblue wrote:
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
>
>

Polecam muszle nadziewane serem ricotta mieszanym z pesto, parmezanem, i
pieprzem. Zapieczone w sosie pomidorowo-czosnkowym, posypane parmezanem
sa bardzo smaczne.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-11-04 18:15:41

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "anatol" <j...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Aneczka napisał(a):
>
> Są też do faszerowania takie grube rurki (nie pamiętam jak się nazywają)
> - te już zawsze na surowo nadziewam :)
>


Canneloni

Muszelki można nadziać mięsem mielonym (drobiowe) szpinak, przyprawy
obowiązkowo czosnek i zapiec w sosie beszamelowym lub pomidorowym.
Przyznam się szczerze, że jadłem smaki iskładniki wyłowiłem ale
expertem takich dan jest żona. Ja od innych ale tak jest bardzo fajnie
bo kuchnia nie jest zdominowana przez jedną "frakcję".

A dzisiaj zrobiłem sos: czosnek, cebula na oliwie, pomidory w
kostkę, tuńczyk w sosie własnym bazylia sól pieprz i właśnie
duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie
pycha.

Pzdr. Janusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-11-04 19:17:51

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "gazdabaca" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości

> duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie pycha.

żona-kolega
partnerstwo dla spokoju w kuchni
a pycha to grzech główny

GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-11-04 19:20:38

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"gazdabaca" <g...@o...pl> wrote in message
news:eiip6o$a1o$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
>
>> duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie pycha.
>
> żona-kolega
> partnerstwo dla spokoju w kuchni
> a pycha to grzech główny
>
> GB

A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-11-04 19:22:04

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "gazdabaca" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?

rogacz

GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-11-04 19:23:37

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"gazdabaca" <g...@o...pl> wrote in message
news:eiipel$ahc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>
>> A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?
>
> rogacz

Tako i ono jest, Dżudża!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-11-04 19:26:08

Temat: Re: kucnia wloska
Od: "gazdabaca" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eiipcm$a7
>
> Tako i ono jest, Dżudża!!!
dżudża nie jest rogacz, bo dżudża nie jest ślimak, choć to i to oślizgłe
założę się Slavi, że nie znasz przepisu na ślimaki!
GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

topienie/wyrob smalca/u
NIEPRAWDA
Kwas z kapusty
Kura
Z PEWNOSCIĄ...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »