| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-11-04 12:58:00
Temat: kucnia wloskatydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-04 13:20:24
Temat: Re: kucnia wloska"darkblue" wrote in message news:eii2np$20g$1@atlantis.news.tpi.pl...
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
Carbonara!! W sam raz na brzydka pogode ;)
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego
> ?
Robic nie robilam, ale jadlam. Byly zapieczone w sosie pomidorowym i
nadziane miesem, grzybami i nie pamietam czym tam jeszcze i "zaplombowane"
beszamelem. Byly bardzo dobre.
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-04 13:55:44
Temat: Re: kucnia wloskadarkblue napisał(a):
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
Tak :) Faszerowałam jarsko (pieczarki, cebula, jajko, szczypiorek,
pomidory, pewnie coś jeszcze, co było w lodówce), a także z mięsem -
mielonym albo drobno pokrojonym.
W zależności od tego ile miałam czasu i jak długo chciałam zapiekać
faszerowałam surowe, albo lekko podgotowane (preferuję podgotowane, bo
łatwiej mi się nadzienie układało).
Bardzo dobre :):)
Są też do faszerowania takie grube rurki (nie pamiętam jak się nazywają)
- te już zawsze na surowo nadziewam :)
--
Pozdrówki,
Aneczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-11-04 18:07:33
Temat: Re: kucnia wloskadarkblue wrote:
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
>
>
Polecam muszle nadziewane serem ricotta mieszanym z pesto, parmezanem, i
pieprzem. Zapieczone w sosie pomidorowo-czosnkowym, posypane parmezanem
sa bardzo smaczne.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-11-04 18:15:41
Temat: Re: kucnia wloska
Aneczka napisał(a):
>
> Są też do faszerowania takie grube rurki (nie pamiętam jak się nazywają)
> - te już zawsze na surowo nadziewam :)
>
Canneloni
Muszelki można nadziać mięsem mielonym (drobiowe) szpinak, przyprawy
obowiązkowo czosnek i zapiec w sosie beszamelowym lub pomidorowym.
Przyznam się szczerze, że jadłem smaki iskładniki wyłowiłem ale
expertem takich dan jest żona. Ja od innych ale tak jest bardzo fajnie
bo kuchnia nie jest zdominowana przez jedną "frakcję".
A dzisiaj zrobiłem sos: czosnek, cebula na oliwie, pomidory w
kostkę, tuńczyk w sosie własnym bazylia sól pieprz i właśnie
duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie
pycha.
Pzdr. Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-04 19:17:51
Temat: Re: kucnia wloska
Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
> duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie pycha.
żona-kolega
partnerstwo dla spokoju w kuchni
a pycha to grzech główny
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-04 19:20:38
Temat: Re: kucnia wloska
"gazdabaca" <g...@o...pl> wrote in message
news:eiip6o$a1o$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
>
>> duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie pycha.
>
> żona-kolega
> partnerstwo dla spokoju w kuchni
> a pycha to grzech główny
>
> GB
A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-04 19:22:04
Temat: Re: kucnia wloska
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?
rogacz
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-04 19:23:37
Temat: Re: kucnia wloska
"gazdabaca" <g...@o...pl> wrote in message
news:eiipel$ahc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>
>> A kto będzie bawił w małym pokoju nie swoje dzieci?
>
> rogacz
Tako i ono jest, Dżudża!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-11-04 19:26:08
Temat: Re: kucnia wloska
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eiipcm$a7
>
> Tako i ono jest, Dżudża!!!
dżudża nie jest rogacz, bo dżudża nie jest ślimak, choć to i to oślizgłe
założę się Slavi, że nie znasz przepisu na ślimaki!
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |