« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-11-04 19:53:25
Temat: Re: WIELKI TO DZIEŃ/Re: kucnia wloska
"gazdabaca" <g...@o...pl> wrote in message
news:eiir3s$ee7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eiiqst$621
>>
>> Wolę pogadać ze swoim kotem. Ciciek to kot bardzo rozmowny i logiczny w
>> wypowiedziach...
>> Poznał się na niej, a ja głupi nie...
>
> Slavi to czemuś kota nie słuchał?
Już było po ptoku... ;-))) Drugi go wkręcił...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-11-04 20:38:32
Temat: Re: kucnia wloska
gazdabaca napisał(a):
> Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
>
> > duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie pycha.
>
> żona-kolega
> partnerstwo dla spokoju w kuchni
> a pycha to grzech główny
>
> GB
Jak się jest poza domem to chyba można jeść z kolegą - lepiej niż
z koleżanką.
Córka po pracy zmęczona i nie mogła wpaść na obiad -
- a pychy to ja tu nie widzę
jak nie znasz sytuacji to nie oceniaj, a do pychy to mi bardzo daleko.
Pzdr. Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-11-04 21:18:14
Temat: Re: kucnia wloskaanatol <j...@t...pl> napisał(a):
> > U=BFytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisa=B3 w wiadomo=B6ci
> >
> > > du=BFe muszelki i jemy z koleg=B1 olbrzymie porcje - co tam kalorie
pyc=
> ha.
> - a pychy to ja tu nie widz=EA
To czemu ja widzę, że napisałeś "pycha"?
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-11-04 21:44:13
Temat: Re: kucnia wloska
czeremcha napisał(a):
> anatol <j...@t...pl> napisał(a):
>
> > > U=BFytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisa=B3 w wiadomo=B6ci
> > >
> > > > du=BFe muszelki i jemy z koleg=B1 olbrzymie porcje - co tam kalorie
> pyc=
> > ha.
>
> > - a pychy to ja tu nie widz=EA
>
> To czemu ja widzę, że napisałeś "pycha"?
>
> Ania
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
<Tak się rozmieścił tekst, nie chodziło przecież o pychę tylko -
delicious !
Pzdr. Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-11-04 21:50:18
Temat: Re: kucnia wloska
czeremcha napisał(a):
> To czemu ja widzę, że napisałeś "pycha"?
<A tak więcej, to dzieki za przepis, bardzo dobry i szybki do
ralizacji no i tani. Pochwały od Patrykaka dla Ciebie !!! Właśnie je
drugą porcję
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-11-05 08:35:35
Temat: Re: kucnia wloska
Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
> Pochwały od Patrykaka [...]
Kto to jest ta Patrykaka?
Ta kolega?
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-11-05 09:10:03
Temat: Re: kucnia wloskadarkblue napisał(a):
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
>
>
>
a robil :)
dla mnie najsmaczniejsze są faszerowane szpinakiem, lub tak
jak pisala Magda ricotta z pesto.
pomysly? cala masa:
- wspomniana Carbonara
- spaghetti alla putanesca
- spaghetti bolognese
- spaghetti neapolitana
- spaghetti all'arabiatta
- zupa minestrone
- gnocchi
- ravioli
- tortellini
- spaghetti z bobem, sardynkami, z cukinia etc.
- wszelkie ryby, frutti di mare
Wlochy to nie tylko makaron
no i slodkosci:
tiramsiu,
crem caramel
panna cotta
i mnostwo innych :)
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-11-05 11:33:19
Temat: Re: kucnia wloska
gazdabaca napisał(a):
> Kto to jest ta Patrykaka?
> Ta kolega?
>
A co Jaśnie Wielmożnego Gazdę to ineresuję. PATRYK nie boję się
tego słowa.
Czeremcha wie i tyle, a ty .......
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-11-05 19:45:51
Temat: Re: kucnia wloska> Polecam muszle nadziewane serem ricotta mieszanym z pesto, parmezanem, i
> pieprzem. Zapieczone w sosie pomidorowo-czosnkowym, posypane parmezanem
> sa bardzo smaczne.
> Magdalena Bassett
no az mi slinka cieknie :)
szkoda ze pesto skladniko dosc drogie :) ser ricotta nie dosc ze trudno
dostac, to i pesto, parmezan troche ciagna kieszen :) ale czego sie nie robi
dla rozkoszy podniebienia... zaczynam polowanie na skladniki.
dopowiem, ze niedawno chyba pierwszy raz zaufalem malemu kartonikowi z
przecierem z pomidorow. powiem wam ze do tej pory sos robilem z calych
pomidorow. parzylem obieralem skorke i mix. i na patelnie lub foremki. teraz
jak robilem canneloni to polalem rurki (nie podgotowywane) wlasnie
przecierem z kartonika zeby sie podczas pieczenia makaron dogotowal. powiem
wam ze nie dawalem grama soli ani przypraw a sosik post factum wyszedl
pierwsza klasa :) na sosik dalem beszamel :) nawet sie nie pomieszalo
podczas pieczenia .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-11-05 19:47:35
Temat: Re: kucnia wloska> a robil :)
> dla mnie najsmaczniejsze są faszerowane szpinakiem, lub tak
> jak pisala Magda ricotta z pesto.
no to bede robil teraz.
> pomysly? cala masa:
> - wspomniana Carbonara
> - spaghetti alla putanesca
> - spaghetti bolognese
> - spaghetti neapolitana
> - spaghetti all'arabiatta
> - zupa minestrone
> - gnocchi
> - ravioli
> - tortellini
> - spaghetti z bobem, sardynkami, z cukinia etc.
> - wszelkie ryby, frutti di mare
zanotowane
> Wlochy to nie tylko makaron
no mysle ze Wlochy to przede wszystkim pasty
> no i slodkosci:
> tiramsiu,
> crem caramel
> panna cotta
> i mnostwo innych :)
prowokujesz do dzialania :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |