Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kukurydza

Grupy

Szukaj w grupach

 

kukurydza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-28 14:35:46

Temat: kukurydza
Od: "Dora" <d...@k...kielce.pl> szukaj wiadomości tego autora


Witam grupowiczów.
Mąż kupił kolby kukurydzy. Chciał sobie ugotować i tu zaczeły sie problemy.
Zaczęlismy je gotować ok. 15. Ok. 20 były twarde, ok 23 również. Po nocy
gotowaliśmy dalej i ... nic
W czym tkwi problem. Czy ktoś moze podsunąć nam sposób na przepyszną i
mieciutką kukurydzę?
pozdrawiamy serdecznie
Dorota i Jarek



begin 666 Dorota.vcf
M0D5'24XZ5D-!4D0-"E9%4E-)3TXZ,BXQ#0I..CM$;W)O=&$-"D9
..D1O<F]T
M80T*14U!24P[4%)%1CM)3E1%4DY%5#ID9&]R84!I;G1E<FEA+G!
L#0I2158Z
=,C P,#$P,CA4,30S-30V6@T*14Y$.E9#05)$#0H`
`
end

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-10-28 14:43:11

Temat: Re: kukurydza
Od: "Andrzej" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Mąż kupił kolby kukurydzy. Chciał sobie ugotować i tu zaczeły sie
problemy.
> Zaczęlismy je gotować ok. 15. Ok. 20 były twarde, ok 23 również. Po nocy
> gotowaliśmy dalej i ... nic
> W czym tkwi problem. Czy ktoś moze podsunąć nam sposób na przepyszną i
> mieciutką kukurydzę?

Podstawowa zasada: kukurydza NIE MOZE byc dojrzala, a jak sadze o tej porze
mozna dostac chyba tylko taką. Kiedys tez probowalem gotowac kukurydze
prosto z pola (lupina robila sie juz sucha) ale po kilku godzinach byla
wciaz o konsystencji gumki do olowka.
Polecam polska (tania) kukurydze mrozona w kolbach. Wystarczy pogotowac
15-20 min posmarowac maselkiem, posolic i jest pycha.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-30 11:37:26

Temat: Re: kukurydza
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Dora wrote:
>
> Witam grupowiczów.
> Mąż kupił kolby kukurydzy. Chciał sobie ugotować i tu zaczeły sie problemy.
> Zaczęlismy je gotować ok. 15. Ok. 20 były twarde, ok 23 również. Po nocy
> gotowaliśmy dalej i ... nic
> W czym tkwi problem. Czy ktoś moze podsunąć nam sposób na przepyszną i
> mieciutką kukurydzę?

Zamiast gotować parę godzin - gotuj 10 min.
Jeśli po tym czasie nie będzie miekka to możesz ją z czystym sumieniem
wyrzucić bo i tak nic jej już nie pomoże

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kupka z avocado
Zupa z kukurydzy
Kokosanki -przepis
Pozdrowienia dla Magdaleny Bassett!
"Kulinarna" ciekawostka :-))))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »