Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kulki szpinakowe Re: kulki szpinakowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: kulki szpinakowe

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Iśka" <f...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kulki szpinakowe
Date: Mon, 31 Dec 2001 22:06:54 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <a0qn7m$502$5@news.tpi.pl>
References: <3...@p...pl> <a0plgd$75d$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa42.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1009836087 5122 213.76.24.42 (31 Dec 2001 22:01:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 31 Dec 2001 22:01:27 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Subject: Odp: kulki szpinakowe
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89633
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a0plgd$75d$1@news.tpi.pl...
> a jak sie robi takie kulki szpinakowe? hmmmm, chyba przeoczylam jak byl
> podawany przepis :((

Czy chodzi o to?

Potrzeba (na 4 osoby):

1 kg szpinaku (mrożonego 500 g)
500 g twarogu
30 g maki
200 g tartego, żółtego sera
1 jajko
125 g masła
gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Ser odcisnąć z nadmiaru serwatki, utrzeć lub zemleć. Szpinak przebrać,
odciąć ogonki, listki starannie wypłukać. Wrzucić do wrzącej osolonej wody,
gotować bez przykrycia 5 min. odcedzić i odcisnąć, drobno posiekać lub
zemleć. Połączyć szpinak z serem w jednolitą masę dodać połowę tartego sera,
jajko, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
uformować kulki wielkości orzecha, obtaczać w mące i wrzucać na wrzącą wodę.
Gotować 2-3 minuty, aż wypłyną na wierzch. Odcedzić i osączyć. Ułożyć na
żaroodpornym półmisku, posypać resztą sera i grudkami masła. Ustawić wysoko,
w gorącym piekarniku i zapiekać 5 min.

--
Pozdrawiam-Iśka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.12 Iśka
31.12 Paul
02.01 Krystyna Chiger
02.01 Krystyna Chiger
02.01 Krystyna Chiger
02.01 Krystyna Chiger
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????