Data: 2018-05-15 16:14:09
Temat: Re: kurczaki zagrodowe a klatkowe
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
> Zauważyłam, że kurczaki tzw. "zagrodowe" albo te "z powolnego chowu"
> (np. w Lidlu takie mają) - a konkretnie piersi z tych kurczaków - mają
> zdecydowanie twardsze mięso od tych najzwyklejszych kurczaków. Zazwyczaj
> po podsmażeniu są po prostu twarde i wiórowate. Czy to tylko ja mam
> takie spostrzeżenie? Może po prostu pechowo trafiam? Ale byłoby to dość
> dziwne. A może wolno hodowane kurczaki po prostu takie być powinny? Hm...
Nie jestem znawcą drobiu, ale z dawnych czasów pamiętam wiejskie kuraki
jako dość twarde, wcale nie delikatne. Wiórowate już niekoniecznie.
Jarek
PS
To były kurczaki, czy kurczęta?
--
Mówisz w głowie się gotuje
W sercu rwie się i kotłuje
Nie bądź taki delikatny
Twardy bądź jak Roman Bratny
|