Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kutia

Grupy

Szukaj w grupach

 

kutia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-16 08:56:28

Temat: kutia
Od: "edward u" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę o sprawdzony przepis na kutie Rok temu robiłam i mi nie wyszła

--
Pozdrawiam
edward u


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-16 14:43:48

Temat: Re: kutia
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Proszę o sprawdzony przepis na kutie Rok temu robiłam i mi nie wyszła
>
> --
> Pozdrawiam
> edward u
>
>
Witam!
Oto moja kutia:
1 szklanka pszenicy
1 szklanka maku
1/2 szklanki orzechów włoskich
5 dag rodzynek
1/2 szklanki miodu
Pszenicę namoczyć w zimnej wodzie przez noc, gotować następnego dnia ok. 2
godzin na wolnym ogniu, odcedziić. Mak sparzyć i namoczyć przez noc, odcedzić
i przekręcić przez maszynkę odrobnych oczkach lub 2 razy/ ja wykorzystuję mak
przygotowany do makowca jeszcze przed dodaniem cukru, jajek itp/ . Pszenicę,
rodzynki, orzechy, miód i mak wymieszać i......gotowe. Smacznego!
Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-16 20:05:12

Temat: Re: kutia
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <4...@n...onet.pl>,
<m...@p...onet.pl> wrote:


> Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.

Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
(czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
powinno być zabronione z ustawy.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-16 21:10:45

Temat: Re: kutia
Od: "edward u" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> powinno być zabronione z ustawy.
>
Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-16 21:24:03

Temat: Re: kutia
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le mardi 16 décembre 2003 ŕ 22:10:45, vous écriviez :


>> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
>> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
>> powinno być zabronione z ustawy.
>>
> Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach

W szczegolnosci migdalowago !


Ewcia

ps. ale glosuje za *naturalna* wanilia, za skorka cytrynowa, itp :-)

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-17 08:14:45

Temat: Re: kutia
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:161220032105128228%wlalos@onet.pl...
> In article <4...@n...onet.pl>,
> <m...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.
>
> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> powinno być zabronione z ustawy.
>

a dozywocie powinien dostac producent masy makowej w puszkach, ktory na
puszke 850 gr wlewa chyba ze dwie flaszki olejku migdalowego;-(( Raz
zostalam uszczesliwiona taka puszka, to nie dosc, ze z calej gamy bakalii
byly tam tylko rodzynki, to jeszcze na kilometr wanialo tym olejkiem;-(((((

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-17 10:17:30

Temat: Re: kutia
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Ewa (siostra Ani) N." wrote:

> >> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> >> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> >> powinno być zabronione z ustawy.
> > Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach
> W szczegolnosci migdalowago !

No proszę, a myślałam, że niechęć do perfum w potrawach to moja
prywatna fobia :-)

> ps. ale glosuje za *naturalna* wanilia, za skorka cytrynowa, itp :-)

Ale olejek waniliowy wyłącznie przeciwko meszkom. A wogóle
perfumy do perfumerii!

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-22 09:01:33

Temat: Re: kutia
Od: "AJA" <a...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam!
> Oto moja kutia:
> 1 szklanka pszenicy
> 1 szklanka maku
> 1/2 szklanki orzechów włoskich
> 5 dag rodzynek
> 1/2 szklanki miodu
> Pszenicę namoczyć w zimnej wodzie przez noc

Zapomniano dodac, ze przenica wlasnorecznie ma byc z luski obstukana. Taka
*kutja* smakuje najlepiej. Tak ja przyrzadzala moja babcia i tak ja robili
na wschodzie i tak robimy teraz.

AJA
P.S. Szkoda ze tylko na wigilie sie to robi. Ja moglbym to czesciej :))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-22 11:23:21

Temat: Re: kutia
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AJA" <a...@n...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bs6brs$ms6$1@inews.gazeta.pl...
> Zapomniano dodac, ze przenica wlasnorecznie ma byc z luski obstukana.

Z całym szacunkiem: pSzenica pSzenica bo oczy bolą jak się to czyta!!!
Pozdrawiam - Gośka z Lublina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-22 13:24:52

Temat: Re: kutia
Od: "AJA" <a...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Z całym szacunkiem: pSzenica pSzenica bo oczy bolą jak się to czyta!!!
A tak tak ja bardzo przepraszam. Jakos tak z tego wszystkiego mi tak
wyszlo. Raz jeszcze przepraszam :))

AJA

> Pozdrawiam - Gośka z Lublina
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

strucla makowa
surówka/sałatka
chlebek szczescia
[Warszawa] sklep ze składnikami do sushi?
Wrocilem...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »