« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-16 08:56:28
Temat: kutiaProszę o sprawdzony przepis na kutie Rok temu robiłam i mi nie wyszła
--
Pozdrawiam
edward u
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-16 14:43:48
Temat: Re: kutia> Proszę o sprawdzony przepis na kutie Rok temu robiłam i mi nie wyszła
>
> --
> Pozdrawiam
> edward u
>
>
Witam!
Oto moja kutia:
1 szklanka pszenicy
1 szklanka maku
1/2 szklanki orzechów włoskich
5 dag rodzynek
1/2 szklanki miodu
Pszenicę namoczyć w zimnej wodzie przez noc, gotować następnego dnia ok. 2
godzin na wolnym ogniu, odcedziić. Mak sparzyć i namoczyć przez noc, odcedzić
i przekręcić przez maszynkę odrobnych oczkach lub 2 razy/ ja wykorzystuję mak
przygotowany do makowca jeszcze przed dodaniem cukru, jajek itp/ . Pszenicę,
rodzynki, orzechy, miód i mak wymieszać i......gotowe. Smacznego!
Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-16 20:05:12
Temat: Re: kutiaIn article <4...@n...onet.pl>,
<m...@p...onet.pl> wrote:
> Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.
Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
(czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
powinno być zabronione z ustawy.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-16 21:10:45
Temat: Re: kutia
> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> powinno być zabronione z ustawy.
>
Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-16 21:24:03
Temat: Re: kutiaLe mardi 16 décembre 2003 ŕ 22:10:45, vous écriviez :
>> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
>> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
>> powinno być zabronione z ustawy.
>>
> Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach
W szczegolnosci migdalowago !
Ewcia
ps. ale glosuje za *naturalna* wanilia, za skorka cytrynowa, itp :-)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 08:14:45
Temat: Re: kutia
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:161220032105128228%wlalos@onet.pl...
> In article <4...@n...onet.pl>,
> <m...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Ps. Można dodać odrobinę olejku migdałowego, ale tylko ciut ciut.
>
> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> powinno być zabronione z ustawy.
>
a dozywocie powinien dostac producent masy makowej w puszkach, ktory na
puszke 850 gr wlewa chyba ze dwie flaszki olejku migdalowego;-(( Raz
zostalam uszczesliwiona taka puszka, to nie dosc, ze z calej gamy bakalii
byly tam tylko rodzynki, to jeszcze na kilometr wanialo tym olejkiem;-(((((
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 10:17:30
Temat: Re: kutia"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
> >> Wybacz, jednak uważam, że to najskuteczniejszy sposób zmarnowania kutii
> >> (czy czegokolwiek). W ogóle uywanie wszelkich sztucznych aromatów
> >> powinno być zabronione z ustawy.
> > Jestem za tym Też nie lubię żądnych aromatów np. w ciastach
> W szczegolnosci migdalowago !
No proszę, a myślałam, że niechęć do perfum w potrawach to moja
prywatna fobia :-)
> ps. ale glosuje za *naturalna* wanilia, za skorka cytrynowa, itp :-)
Ale olejek waniliowy wyłącznie przeciwko meszkom. A wogóle
perfumy do perfumerii!
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-22 09:01:33
Temat: Re: kutia> Witam!
> Oto moja kutia:
> 1 szklanka pszenicy
> 1 szklanka maku
> 1/2 szklanki orzechów włoskich
> 5 dag rodzynek
> 1/2 szklanki miodu
> Pszenicę namoczyć w zimnej wodzie przez noc
Zapomniano dodac, ze przenica wlasnorecznie ma byc z luski obstukana. Taka
*kutja* smakuje najlepiej. Tak ja przyrzadzala moja babcia i tak ja robili
na wschodzie i tak robimy teraz.
AJA
P.S. Szkoda ze tylko na wigilie sie to robi. Ja moglbym to czesciej :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-22 11:23:21
Temat: Re: kutia
Użytkownik "AJA" <a...@n...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bs6brs$ms6$1@inews.gazeta.pl...
> Zapomniano dodac, ze przenica wlasnorecznie ma byc z luski obstukana.
Z całym szacunkiem: pSzenica pSzenica bo oczy bolą jak się to czyta!!!
Pozdrawiam - Gośka z Lublina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-22 13:24:52
Temat: Re: kutia> Z całym szacunkiem: pSzenica pSzenica bo oczy bolą jak się to czyta!!!
A tak tak ja bardzo przepraszam. Jakos tak z tego wszystkiego mi tak
wyszlo. Raz jeszcze przepraszam :))
AJA
> Pozdrawiam - Gośka z Lublina
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |