« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-17 18:04:22
Temat: kwaśnicoByłech sobie w łykend w Zakopanem i w jednej z witryn zobaczyłem ścierkę
ozdobną z wypisanym przepisem na takową. Nawet mocno mnie zdziwił ten
przepis.
Czy jak pojadem jeszcze raz za niedługo to mam go spisać?
Lubicie kwaśnico?
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-17 18:23:06
Temat: Re: kwaśnico
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:ah4bj7$pqj$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Byłech sobie w łykend w Zakopanem i w jednej z witryn zobaczyłem ścierkę
> ozdobną z wypisanym przepisem na takową. Nawet mocno mnie zdziwił ten
> przepis.
> Czy jak pojadem jeszcze raz za niedługo to mam go spisać?
> Lubicie kwaśnico?
jo rzech jeszcze nie jadla kwasnicy, a rada bylabym sprobowac wiec spisz tyn
przepis :)))
a jak o gorach mowa to wczoraj mialam taki dialog z moja chrzesnica (5 lat)
ktora wrocila z wakacji w gorach:
ja: "widzialas gorala?"
ona: "a co to goral?"
ja: "to taki pan w kapeluszu"
ona: "nie bylo tam takich"
ja: " ale na zdjeciu siedzisz obok takiego pana , to jest wlasnie goral"
ona: " to nie goral to Jozek".
wniosek : prawdziwych gorali juz nie ma; )))))))
pozdroowka
Nea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 19:33:51
Temat: Re: kwaśnico> jo rzech jeszcze nie jadla kwasnicy, a rada bylabym sprobowac wiec spisz
tyn
> przepis :)))
To i spisza jak mnie nie zaćmi ;-)
Ale sam przepis był przedni, jako żywo.
> a jak o gorach mowa to wczoraj mialam taki dialog z moja chrzesnica (5
lat)
> ktora wrocila z wakacji w gorach:
> ja: "widzialas gorala?"
> ona: "a co to goral?"
> ja: "to taki pan w kapeluszu"
> ona: "nie bylo tam takich"
> ja: " ale na zdjeciu siedzisz obok takiego pana , to jest wlasnie goral"
> ona: " to nie goral to Jozek".
>
> wniosek : prawdziwych gorali juz nie ma; )))))))
Som i nas kochojom, i dlatego som po imieniu, że im dutki zostawiamy.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
PS
Stara Jędrzejowa z Gubałówki pomyślała sobie, że i ona winna po śmierci
spocząć na Starym Cmentarzu na Pęksowym Brzyzku. Trudno by się doszukać
zasług, za które Jędrzejowa spoczęłaby na tym znanym cmentarzu. Ale od
czego są dutki? Jędrzejowa pomyślała i pedziała do zięcia:
- Stasek, dom Ci dużo dutków, ale załatw mi, bym po śmierci była pochowana
na Pęksowym Brzyzku.
- Dobrze, że dacie dutki, bo inacej to spocniecie chyba pod lasem,
takoście hadra.
- Siedź cicho, bo Ci dom w kufę - odpyskowata Jędrzejowa. - MOS tu zalicke
i idź załatw. Staska nie było w chałupie trzy dni, nie znacy to, by
załotwioł cały cas, najpierw poseł do karcmy, a potem godoł z kim trza. I
załatwij sprawę.
- Jako Ci posło Stasku? - zapytała Jędrzejowa.
- Ano, jest jak chcecie, ale chłopy mówią, że mocie być gotowa za dwie
godziny!
;-)))
http://www.icm.com.pl/humor/dow/baca/baca1/baca1.htm
l
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 08:41:36
Temat: Re: kwaśnicoJerzy napisał:
>> jo rzech jeszcze nie jadla kwasnicy, a rada bylabym sprobowac wiec spisz
>tyn
>> przepis :)))
>
>To i spisza jak mnie nie zaćmi ;-)
>Ale sam przepis był przedni, jako żywo.
Jerzy gdzie ja widziales?
bo ja jade do zakopanego we w sobote wlasnie, to 1. moge spisac, a 2.
moze ja kupic mozna w ogole?
--
oshin
-----
pewne rzeczy sa, a niektorych nie ma...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 09:05:47
Temat: Re: kwaśnicoJerzy napisal:
> Byłech sobie w łykend w Zakopanem i w jednej z witryn zobaczyłem ścierkę
> ozdobną z wypisanym przepisem na takową. Nawet mocno mnie zdziwił ten
> przepis.
> Czy jak pojadem jeszcze raz za niedługo to mam go spisać?
> Lubicie kwaśnico?
Spiscie, dobry cłeku. Ale cy to wiadomo fto tyn psepis pisoł?
Moze jakiści ceper?
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 12:02:51
Temat: Re: kwaśnico> Jerzy gdzie ja widziales?
> bo ja jade do zakopanego we w sobote wlasnie, to 1. moge spisac, a 2.
> moze ja kupic mozna w ogole?
Widziałem na wystawie, w sklepie chyba z materiałami, na ul. Kościeliskiej
(lewa strona) tuż obok Remy czyli przed wejściem na Krupówki.
Z pewnością można kupić i prawdopodobnie z innymi przepisami również.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
PS
A długo będziesz w Z?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 12:05:28
Temat: Re: kwaśnico> Spiscie, dobry cłeku. Ale cy to wiadomo fto tyn psepis pisoł?
> Moze jakiści ceper?
Oj chiba jednak nie ceper, ba ja takiego łoryginalnego przepisu nie
widziołech.
No i składniki nie ceperskie ino mocno futrzaste.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 13:29:27
Temat: Re: kwaśnicoJerzy <0...@m...pl> napisał(a):
> Byłech sobie w łykend w Zakopanem i w jednej z witryn zobaczyłem ścierkę
> ozdobną z wypisanym przepisem na takową. Nawet mocno mnie zdziwił ten
> przepis.
> Czy jak pojadem jeszcze raz za niedługo to mam go spisać?
> Lubicie kwaśnico?
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Learn the rules. Than break some."
>
>
W górskich stronach jadłem kwaśnice na wieprzowinie, na gęsinie i na
wędzonych żeberkach i za kazdym razem slyszałem, że to jest jedyna klasyczna
kwaśnica. Były wersja z ziemniakiem i bez.
Jaka jest kwasnica klasyczna ? Na jakim mięsie nalezy takąż ugotować ?
Pozdr. turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 14:27:15
Temat: Re: kwaśnicoJerzy napisał:
>Widziałem na wystawie, w sklepie chyba z materiałami, na ul. Kościeliskiej
>(lewa strona) tuż obok Remy czyli przed wejściem na Krupówki.
>Z pewnością można kupić i prawdopodobnie z innymi przepisami również.
>;-)
ha! pojde ogladac, spisywac a moze i kupowac
ja jade tak na cala sobote i powrot i na cala niedziele i powrot
pracowniczo :(
ale moze ze kwil pare wynajde coby poszperac tam
--
oshin, co juz sie nie moze doczekac tego uoscypka, a chocby i
podrabianego!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-18 15:12:44
Temat: Re: kwaśnicoOn Thu, 18 Jul 2002 13:29:27 +0000 (UTC), "turecky"
<t...@N...poczta.gazeta.pl> wrote:
>W górskich stronach jadłem kwaśnice na wieprzowinie, na gęsinie i na
>wędzonych żeberkach i za kazdym razem slyszałem, że to jest jedyna klasyczna
>kwaśnica. Były wersja z ziemniakiem i bez.
>Jaka jest kwasnica klasyczna ? Na jakim mięsie nalezy takąż ugotować ?
>
>Pozdr. turecky
Na wieprzowinie, na gesinie i na wedzonych zeberkach...
;->>>>>
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |