Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia leczo z kabaczka

Grupy

Szukaj w grupach

 

leczo z kabaczka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-10 08:42:32

Temat: leczo z kabaczka
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Poszukuję przepisu na leczo z kabaczka lub cukini na słodko. Będę wdzięczna
za przepisy.

A. Styś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-10 10:41:34

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: "Kasia" <k...@B...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

To jest przepis mojej Cioci Krysi z Paryża

Składniki:
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
2 papryki
2 kabaczki lub cukinie
3 pomidory
oliwa
sól, pieprz, bazylia, oregano

W wysokim garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić 2 cebule pokrojone w talarki i
jak już się zeszklą, to dodać paprykę (1 zielona i 1 czerwona) pokrojona
w kostke. Następnie dodać kabaczka lub cukinię pokrojoną w kostkę.
Zmniejszyć trochę ogień i dusić ok.20 minut. Następnie dodać pomidory
pokrojone w ćwiartkę i dodać 2 ząbki czosnku (mogą być wycisnięta). Na
samym końcu doprawić solą, pieprzem i ziołami (np. oregano lub bazylia)
Danie dusić ok 30 - 40 minut.
Można zagęścić koncentratem pomidorowym - to według uznania.

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-10 11:33:53

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki zaraz wypróbuję

Użytkownik "Kasia" <k...@B...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bc4clr$crh$1@atlantis.news.tpi.pl...
> To jest przepis mojej Cioci Krysi z Paryża
>
> Składniki:
> 2 duże cebule
> 2 ząbki czosnku
> 2 papryki
> 2 kabaczki lub cukinie
> 3 pomidory
> oliwa
> sól, pieprz, bazylia, oregano
>
> W wysokim garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić 2 cebule pokrojone w talarki i
> jak już się zeszklą, to dodać paprykę (1 zielona i 1 czerwona) pokrojona
> w kostke. Następnie dodać kabaczka lub cukinię pokrojoną w kostkę.
> Zmniejszyć trochę ogień i dusić ok.20 minut. Następnie dodać pomidory
> pokrojone w ćwiartkę i dodać 2 ząbki czosnku (mogą być wycisnięta). Na
> samym końcu doprawić solą, pieprzem i ziołami (np. oregano lub bazylia)
> Danie dusić ok 30 - 40 minut.
> Można zagęścić koncentratem pomidorowym - to według uznania.
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> Kasia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-10 13:52:04

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: "vip" <k...@m...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

taak no ale w leczo jeszcze jest wkładka mięsna , zazwyczaj były to cienkie
parówki

lampart


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-10 15:27:41

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: "Kasia" <k...@B...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Leczo jest węgierskie i jest w nim mięso.
Ja podałam przepis na ratatui (chyba tak się to pisze), które robi się
bez mięsa, ale w Polsce często nazywane jest potocznie "leczo"
Jeżeli lubisz mięsko, to możesz wkroić.

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-11 05:03:12

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Kasia <k...@B...onet.pl> wrote:

> Leczo jest węgierskie i jest w nim mięso.
> Ja poda"am przepis na ratatui (chyba tak się to pisze), które robi się
> bez mięsa, ale w Polsce często nazywane jest potocznie "leczo"
> Jeżeli lubisz mięsko, to możesz wkroić.
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> Kasia

Leczo jest wegierskie, prawda, ale sklada sie z cebuli, pomidorow i
papryki duszonych na smalcu. Jako dodatek mozna dac jajko, kielabase
lub ryz. Niejednikorotnie juz to tu bylo omawiane.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-11 12:53:11

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: Dorota <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kasia wrote:
>
> Leczo jest węgierskie i jest w nim mięso.

Ostatnio kobieta chciała koniecznie sprzedać mi ryż, kiedy kupowałam u
niej cukinię i wyszło z rozmowy, że będę robić "leczo". Strasznie się
dziwiła, że ryżu nie daję. Spotkaliście się kiedyś z ryżem w tej
potrawie? Zawsze też oferują mi pieczarki przy takich okazjach, których
ja nie dodaję.

> Ja podałam przepis na ratatui (chyba tak się to pisze), które robi się

Ratatouille, ufff :).

Dorota

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-11 14:11:14

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: "Kasia" <k...@B...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3EE72637.F2C393F8@poczta.onet.pl...
: Ratatouille, ufff :).
:
francuska jezyk, trudna jezyk :))))

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia

P.S Nigdy nie spotkałam się z ryżem w leczo. Owszem, czasem podaje ryz
jako dodatek, ale nigdy nie wrzucam go do srodka.
K.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-12 06:08:26

Temat: Re: leczo z kabaczka [P]
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Kasia <k...@B...onet.pl> wrote:


> P.S Nigdy nie spotka"am się z ryżem w leczo. Owszem, czasem podaje ryz
> jako dodatek, ale nigdy nie wrzucam go do srodka.
> K.

Owszem, jak najbardziej do srodka. Ryz dodaje sie na poczatku duszenia.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

prośba o inspiraację
karoten w marchewce
jak zrobić dobrom czekolade
pomoc potrzebna - tlumaczenie
Marchewka w śmietanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »