Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa? Re: lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Tomek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa?
Date: 2 Aug 2007 19:17:25 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 69
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <f8se23$p6v$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1186075045 17531 213.180.130.18 (2 Aug 2007 17:17:25
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Aug 2007 17:17:25 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 82.160.70.35, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725
Firefox/2.0.0.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299863
Ukryj nagłówki

> > I myślisz że jak w takiej lodowce antybakteryjnej zostawisz kalafiora,
> > kiełbasę
> > z marketu i otwarty twarożek na miesiąc. To po miesiącu wyjmiesz
> > świeżutkie,
> > zjesz i nie wykitujesz.
>
> dokładnie tak!!!
>
> >Gwarantuję Ci ze ta powłoka antybakteryjna to pic na
> > wodę fotomontaż.
>
> To jest prawda i to działa skutecznie.
> Od póltora roku używam takiej lodówki i wszystkie produkty
> trzymają się w niej zdecydowanie dłużej niż w tradycyjnej.
>
> >Bo niby co oni tam stosują. Farba jest z antybiotykiem. Może
> > farba jest promieniotwórcza. To by miało sens.
>
> Tego nie wiem;-) Ale to coś jest SKUTECZNE!!!
>
>
> > Tylko że do idei lodówki ta metoda nie pasuje. Poza tym jedzenie przez
> > człowieka
> > sterylnych rzeczy jest tak samo szkodliwe jak tych z salmonellą. Człowiek
> > musi
> > jeść z bakteriami żeby odporność ćwiczyć.
>
> To "coś" powoduje, że bakterie się nie rozwijają lub czynią to zdecydowanie
> wolniej.
> Jak włożysz zepsuty produkt to na pewno w takiej lodówce się zepsuje.
>
> --
>
> Pozdrawiam
>
> Irmina
>
>
Nie znam preparatów nieszkodliwych dla człowieka i szkodliwych dla bakterii z
których da się zrobić powłokę antybakteryjną. Na dodatek taka powłoka musi
wytrzymać jakieś 10 lat i działać na odległość. Wybacz bajki piszesz. To że coś
się wolniej mnoży to sugestia związana z zakupem droższej lodówki. Bo jak
droższa to prawdę pisali w instrukcji. Myśl dziewczyno. Tylko promieniowanie
jonizujące i jeszcze kilka rownie szkodliwych metod da radę na odległość
wysterylizować i będzie działo dziesiątki, a może setki czy tysiące lat. Tylko
wtedy lodówka miała by obudowę z ołowiu i do włożenia czegokolwiek trzeba by
zakładać specjalne ubranko i używać łopaty. Wytłumacz mi jak niby to u ciebie
działa. Kupujesz pokrojoną w plasterki wędlinę. Swoją ilość bakterii załapała u
producenta, w transporcie, przy krojeniu. Wkładasz taką pizzę do lodówki z
powłoką antybakteryjną. I ta powłoka spowoduje ze bakterie między plasterkami
nie rozmnażają się. One się wolniej rozmnażają bo im zimno. A nie dlatego że
jakieś czary mary są. Do tego żeby nie waliło z lodówki wystarczy. A) jak się
coś psuje to to wyrzucić a nie czekać aż róg lodówki mchem obrośnie. B)
Utrzymywać wnętrze w czystości. I nie musi być to czystość na poziomie sali
operacyjnej. Taka jak na świeżo umytej podłodze wystarczy. To ze się nie psuje w
lodówce to nie zasługa lodówki tylko norm na żywność. Gwarantuję Ci że jakbyś
włożyła do dzisiejszej lodówki szynkę zrobioną według norm z okresu kartek to
zachowała by się tak samo jak wtedy w Mińskach i innych Polarach. Zeschła by
się a nie popsuła. Znajomy ma przy domu małą wędzarnie. Od czasu do czasu (
dlaczego tak rzadko !!!!!!!!!!!) zrobi dla nas parę kilo wędzonek. Gdyby nie to
że mamy koty to by te wędzonki wisiały na gwoździach wbitych w ścianę kuchni.
Myślisz ze mam w kuchni powłokę antybakteryjną. Nie mam. A taka wędzonka byłaby
bez szans na popsucie zanim by w sposób naturalny zamknęła obieg żarcia, czy
jak tam się to nazywa. Tomek

Nie siłą a sztuką frajerów w dupę tłuką.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.08 Magdalena Bassett
02.08 Tomek
02.08 Irmina
02.08 Tomek
02.08 Magdalena Bassett
03.08 Irmina
03.08 Janusz
03.08 Aicha
03.08 Tomek
03.08 czeremcha
03.08 Tomek
03.08 Panslavista
03.08 Tomek
03.08 czeremcha
03.08 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?