Data: 2004-02-25 14:02:02
Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: marszull <m...@o...spam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wojus wrote:
> heja
>
> mam 2 plastry łososia (te w literkę u lub V - jak kto woli)
> chcę je zrobić - ale w piekarniku
> na razie przerwa ze smażonymi rybami
>
> czym je doprawić?
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
> byłabym wdzeczna
> heja
>
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
A ja proponuje wersje bardzo prosta
przygotowac sosik/zaparawe/marynate? (ale do smarowania - nie wiem jak
to nazwac)
z oliwy z oliwek,soku ze swiezej cytryny,swiezo zmielonego pieprzu i
odrobiny soli)
nasmarowac tym lososia z obydwu stron (solidnie nie zalowac)
wstawic do rozgrzanego piekarnika (nie wiem na jaka temperature bo
niemialem w starym piekarniku termometra :-))a w nowym jeszcze lososia
nie pieklem ale dosyc silnie rozgrzany )
i piec ok 15 min/20 min
podac kazde dzwonko z kawalkiem cytrynki (do wyciskania)
yyyymmmm pychotka
(wlasnie zaczelo mi burczec w brzuszku i chyba zjem jakas kanapeczke
bo niestety jestem w pracy
--
pozdrawiam
marszull
odpowiadajac usun spam z adresu
|