« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-17 12:35:09
Temat: malinówka - z cukrem czy bez?do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed zalaniem
wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-17 13:43:00
Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
zalaniem
> wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.
>
Ja dosypuję, zalewam spiritem.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-17 19:13:17
Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?
Użytkownik "monika kaczmarek" <m...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bmonls$1d4$1@inews.gazeta.pl...
> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
zalaniem
> wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.
Jesli maliny to tylko spirytusem. Po tygodniu zlac nalew i zasypac cukrem.
Inaczej bedziesz musial dlugo trzymac nalew, az do rozpuszczenia sie cukru.
Wtedy nalew wyjdzie gorzkawy, poniewaz pesteczki z malin daja goryczke.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-18 04:50:46
Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?
> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
> zalaniem wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.
Ogólna zasada przy robieniu nalewek, zalewac alkoholem ok. 70%. Nigdy
wódką, czy spirytusem. Taki alkohol otrzymamy mieszając spirytus z
wódką pół na pół. Po trzech tygodniach nalewkę zlać i rozcieńczyć
syropem cukrowym, lub IMO lepiej miodowym do smaku. Leżakować najmniej
pół roku.
--
Sławomir J Marusiński
Agent Ubezpieczeniowy
T.U. Allianz; filia Sopot
tel. 556 96 71; 0 691 569 778
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |