Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia malinówka - z cukrem czy bez?

Grupy

Szukaj w grupach

 

malinówka - z cukrem czy bez?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-17 12:35:09

Temat: malinówka - z cukrem czy bez?
Od: "monika kaczmarek" <m...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed zalaniem
wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-17 13:43:00

Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
zalaniem
> wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.
>
Ja dosypuję, zalewam spiritem.

Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-17 19:13:17

Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?
Od: "Waldek F." <t...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "monika kaczmarek" <m...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bmonls$1d4$1@inews.gazeta.pl...
> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
zalaniem
> wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.


Jesli maliny to tylko spirytusem. Po tygodniu zlac nalew i zasypac cukrem.
Inaczej bedziesz musial dlugo trzymac nalew, az do rozpuszczenia sie cukru.
Wtedy nalew wyjdzie gorzkawy, poniewaz pesteczki z malin daja goryczke.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-18 04:50:46

Temat: Re: malinówka - z cukrem czy bez?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora


> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed
> zalaniem wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc.

Ogólna zasada przy robieniu nalewek, zalewac alkoholem ok. 70%. Nigdy
wódką, czy spirytusem. Taki alkohol otrzymamy mieszając spirytus z
wódką pół na pół. Po trzech tygodniach nalewkę zlać i rozcieńczyć
syropem cukrowym, lub IMO lepiej miodowym do smaku. Leżakować najmniej
pół roku.

--
Sławomir J Marusiński
Agent Ubezpieczeniowy
T.U. Allianz; filia Sopot
tel. 556 96 71; 0 691 569 778

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

znacie gnocchi verdi?
mięso gulaszowe co dalej?
Papierowe i metalowe foremki do babeczek
Co z jarmuzu?
Jaka maszyna do pieczenia chleba?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »