Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mam łososia i co dalej

Grupy

Szukaj w grupach

 

mam łososia i co dalej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-09 20:48:01

Temat: mam łososia i co dalej
Od: "Diavolo" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witajcie, mam jutro urodziny i pomyslalem sobie - kupie lososia edzonego w
palstrach i zrobie takeiprzystawki na wykalaczkach - co moge nadziac
jeszcze obok tego lososia? ser, oliwke, poradzcie bo nie chce zepsuc
czerwonego meiska :)
z gory dzieki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-10 00:10:35

Temat: Re: mam łososia i co dalej
Od: "Pimpka" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Diavolo" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cmradk$33s$1@news.onet.pl...
> witajcie, mam jutro urodziny i pomyslalem sobie - kupie lososia edzonego w
> palstrach i zrobie takeiprzystawki na wykalaczkach - co moge nadziac
> jeszcze obok tego lososia? ser, oliwke, poradzcie bo nie chce zepsuc
> czerwonego meiska :)
> z gory dzieki

Hejka,
Jako, że spędziłam w Norwegii parę latek i obżerałam się wędzonym łososiem
polecam nie mieszać za bardzo, bo smak się zagubi.
Jak na wykałaczkach to na pewno z ogórkiem konserwowym, można łososia
spryskać cytrynką. Albo zrobić jeszcze sosik koperkowy ze śmietany i
świeżego koperku i postawić sosik osobno.
Można jeszcze zrobić podobnie serek koperkowy (serek biały-taki kremowy +
koperek) i małe porcje zawijać w plasterki łososia (może być spryskany
cytrynką) i na wykałaczkę (można coś pokombinować tutaj z ogórkiem).
To tyle jak na razie:)
Swoją drogą Norwedzy jedzą tego łososia z zimną jajecznicą, może więc i
jajko pasuje, ja niestety nie przekonałam się do tego wariantu.
No i oczywiście wszystkiego najlepszego
Pozdrawiam
Plamka
P.S. Tymże łososiowym początkiem chciałabym przywitać się z wszystkimi, bo
jestem tutaj pierwszy raz :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-10 06:15:17

Temat: Re: mam łososia i co dalej
Od: "rene" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Swoją drogą Norwedzy jedzą tego łososia z zimną jajecznicą, może więc i
> jajko pasuje, ja niestety nie przekonałam się do tego wariantu.

ja polecam jajka faszerowane łososiem, co prawda ty pytasz o koreczki, ale
jajka są równie pyszne

--
rene
"Śmiech jest lekarstwem, które każdy może sam sobie przepisać"
/Boller Reinbold/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-10 22:06:19

Temat: Re: mam łososia i co dalej
Od: "Wojti" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Łosoś, kapary i cytrynka. To mój smak.W marketach łosoś wędzony jest czasami
sprzedawany z sosem.Jaki to jest? Nie wiem bo nie kupuję. Po prostu sam
robię a oto przepis na łososia wędzonwgo na zimno:
filet b/s, posypać solą pieprzem cytryną ew delikatnie cukrem, obłożyć
całego fileta świeżo posiekanym koperkiem(b.dużo i dokładnie).Owinąć w folię
spożywczą i zalać oliwą z oliwek extra vergin.Po 24h wyciągnąć z lodówki i
pokroić w cienkie plasty.

Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-12 01:10:41

Temat: Re: mam łososia i co dalej
Od: "iska" <s...@g...zbedne.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Pimpka" <a...@w...pl> wrote in message
news:%%ckd.64739$z77.2690@news.chello.at...
>> witajcie, mam jutro urodziny i pomyslalem sobie - kupie lososia
>> edzonego w
>> palstrach i zrobie takeiprzystawki na wykalaczkach - co moge nadziac
>> jeszcze obok tego lososia? ser, oliwke, poradzcie bo nie chce zepsuc
>> czerwonego meiska :)
>> z gory dzieki
>
> Hejka,
> Jako, że spędziłam w Norwegii parę latek i obżerałam się wędzonym
> łososiem
> polecam nie mieszać za bardzo, bo smak się zagubi.
> Jak na wykałaczkach to na pewno z ogórkiem konserwowym, można łososia
> spryskać cytrynką. Albo zrobić jeszcze sosik koperkowy ze śmietany i
> świeżego koperku i postawić sosik osobno.

Dunczycy tez podaja z sosem koperkowym tylko ze z miodu, musztardy i
koperku - proprcji nie znam bo kupuje gotowca.
Najlepiej to podawac na tostach z bialego chleba, na wierchu dobrze
smakuje "kawior".
iska
ps. ja tam nie lubie tej wersji z jajecznica bo ona jest jakas taka bez
smaku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

(none)
gdzie warzywa bez nawozów
kaczka w pomaranczach
Zestaw do fondue- proszę o opinie
ciasto z grysiku poszukiwane

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »