« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-26 19:58:36
Temat: masa z mleka skondensowanegoOstatnio prezentowany byl przepis na mase z mleka skondensowanego do przekladania
wafli. Czy ta masa mozna rowniez przekladac inne ciasta? Czy mozna utrzec ja z
maslem i otrzymac krem/
Pozdrawiam
Agnieszka Zawadzka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-28 06:47:16
Temat: Re: masa z mleka skondensowanegoUżytkownik Aga Zawadzka <m...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9...@g...newsgate.pl...
Ostatnio prezentowany byl przepis na mase z mleka skondensowanego do
przekladania wafli. Czy ta masa mozna rowniez przekladac inne ciasta?
Czy mozna utrzec ja z maslem i otrzymac krem/
Oczywiscie, ze tak. Nie czytalam jak robiono mase do przekladania wafli,
ale moge napisac jak w prosty sposob robie krem do ciasta ze
skondensowanego mleka:
Krem: 200 g masla, 8 lyzek mleka skondensowanego slodzonego.
200 g masla utrzec mikserem na pulchny krem, dodawac stopniowo po 1
lyzce mleka skondensowanego i nadal ucierac, az do wymieszania sie
skladnikow. Na koncu mozna dodac jakis aromat zapachowy do ciast.
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-28 14:03:58
Temat: Re: masa z mleka skondensowanegoMoja żona robi np. mazurek z taką masą
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
pocieszyciel strapionych,
trapiciel ucieszonych
Member of Spammers Club
--------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |