« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-19 07:28:44
Temat: mielone z ryby?
Bardzo proszę o przepis na mięso mielone z ryby w postaci "obiadowej". Może
jakieś kotlety albo zapiekanka.
Pozdrawiam
--
Aga.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-19 08:16:21
Temat: Odp: mielone z ryby?dodajesz namoczona bułkę, jajo, pieprz biały, dużo natki z pietruszki,
sdól-rzecz jasna, odrobinę vegety, formujesz kotlety, w bułkę tarta i na
rozgrzany mocno olej. pycha + ziemniaki lub frytki i kapusta.
kachna
Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9gmule$bme$1@news.tpi.pl...
>
> Bardzo proszę o przepis na mięso mielone z ryby w postaci "obiadowej".
Może
> jakieś kotlety albo zapiekanka.
>
> Pozdrawiam
> --
> Aga.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-19 08:17:00
Temat: Re: mielone z ryby?
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup dyskus
yjnych napisał:9gmtnu$370$...@z...man.szczecin.pl...
> dodajesz namoczona bułkę, jajo, pieprz biały, dużo natki z pietruszki,
> sdól-rzecz jasna, odrobinę vegety, formujesz kotlety, w bułkę tarta i na
> rozgrzany mocno olej. pycha + ziemniaki lub frytki i kapusta.
> kachna
Moze bez bulki tartej....
Ostatnio w TV radzili aby do mielonego z ryby dodac w proporcji : 1/3 boczku
surowego, 2/3 ryby- i tak jechac dalej kotlety mielone . Beda soczyste.
Qrcze, ile to kalorii ?
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-19 10:14:35
Temat: Re: mielone z ryby?
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:9gmtnu$370$1@zeus.man.szczecin.pl...
> dodajesz namoczona bułkę, jajo, pieprz biały, dużo natki z pietruszki,
> sdól-rzecz jasna, odrobinę vegety, formujesz kotlety, w bułkę tarta i na
> rozgrzany mocno olej. pycha + ziemniaki lub frytki i kapusta.
> kachna
>
Zdecydowanie bez vegety... za to dużo jaj... i koniecznie pokropić rybę
sokiem z cytryny...
--
Joanna - smutna bo jej powaliło stronę i pocztę... ;-(
Poczta już działa, ale jeśli ktoś do mnie pisał w ciągu ostatniego tygodnia
na priv i nie dostał odpowiedzi to bardzo proszę o ponowne przesłanie tego
samego maila...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-19 10:35:08
Temat: Odp: mielone z ryby?z vegeta!
dużo jaj? a to mają być piłeczki palantowe?:)))))))
kachna
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9gn91d$mpm$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
> news:9gmtnu$370$1@zeus.man.szczecin.pl...
> > dodajesz namoczona bułkę, jajo, pieprz biały, dużo natki z pietruszki,
> > sdól-rzecz jasna, odrobinę vegety, formujesz kotlety, w bułkę tarta i na
> > rozgrzany mocno olej. pycha + ziemniaki lub frytki i kapusta.
> > kachna
> >
> Zdecydowanie bez vegety... za to dużo jaj... i koniecznie pokropić rybę
> sokiem z cytryny...
> --
> Joanna - smutna bo jej powaliło stronę i pocztę... ;-(
> Poczta już działa, ale jeśli ktoś do mnie pisał w ciągu ostatniego
tygodnia
> na priv i nie dostał odpowiedzi to bardzo proszę o ponowne przesłanie tego
> samego maila...
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-20 10:50:39
Temat: Re: mielone z ryby?Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9gmule$bme$1@news.tpi.pl...
> Bardzo proszę o przepis na mięso mielone z ryby w postaci
"obiadowej". Może
> jakieś kotlety albo zapiekanka.
Moja rodzina bardzo lubi tajskie rybne placuszki.
Rybe nalezy zmielic (zmiksowac), dodac posiekana dymke i fasolke
szparagowa, ostra papryczke, sos rybny (moze byc sojowy), paste
curry, kolendre, jajko i make kukurydziana (ryzowa, ziemniaczana).
Wymieszac, smazyc nieduze placuszki. Najsmaczniejsze sa z sosem
tajskim: woda, cukier, sos rybny, ocet, posiekane chili - gotowac
do lekkiego zgestnienia, odstawic, wrzucic posiekanego ogorka,
marchewke i fistaszki.
Do tego ryz (najlepiej jasminowy) i jakas surowka, np. z kapustki
posypanej orzeszkami.
Pozdrawiam
Kasior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-20 17:20:35
Temat: Re: mielone z ryby?
Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9gmule$bme$1@news.tpi.pl...
>
> Bardzo proszę o przepis na mięso mielone z ryby w postaci "obiadowej".
Może
> jakieś kotlety albo zapiekanka.
>
Tak mi się przypomniało... Idealnie nadaje się na zupę rybną... ;-)
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/zupy.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 09:41:39
Temat: Re: mielone z ryby?> Moze bez bulki tartej....
> Ostatnio w TV radzili aby do mielonego z ryby dodac w proporcji : 1/3
boczku
> surowego, 2/3 ryby- i tak jechac dalej kotlety mielone . Beda soczyste.
> Qrcze, ile to kalorii ?
Wczoraj na National Geographic leciał program kulinarny i była min. dyskusja
o kaloriach ( w odniesieniu do puree ziemniaczanego z bardzo dużą ilością
masła i śmietany ) i znamienity kucharz kanadyjski powiedział, że swoim
uczniom zawsze każe robić wszystko na dużej ilości masła, a tam gdzie ma być
dodana śmietana to dużo śmietany - powód jest prosty - to się robi dla smaku
a nie dla odchudzania :) Jedzenia ma być przyjemnością dla podniebienia i
dlatego należy dodawać wszystko co nadaje potrawom dobry smak.
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 09:45:57
Temat: Re: mielone z ryby?> Moze bez bulki tartej....
> Ostatnio w TV radzili aby do mielonego z ryby dodac w proporcji : 1/3
boczku
> surowego, 2/3 ryby- i tak jechac dalej kotlety mielone . Beda soczyste.
Można też zmodyfikować przepis, który podawałem jakiś czas temu na klopsy z
ziemniaków ( zamiast mięsa wieprzowego dodać ugotowaną, zmieloną i
przesmażoną na cebulce rybę ( zasadniczo proponuję mieszanki ryb morskich i
słodkowodnych ).
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |