Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia miód

Grupy

Szukaj w grupach

 

miód

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-08-09 06:57:17

Temat: miód
Od: "kukikoko" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bry!
Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
właściwości.
Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
wiedzą więcej na ten temat.
Dziękuję.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-08-09 09:13:57

Temat: Re: miód
Od: iwanos <i...@6...pl> szukaj wiadomości tego autora

kukikoko pisze:
> Bry!
> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
> właściwości.
> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
> wiedzą więcej na ten temat.
> Dziękuję.

miód powyżej 45 stopni traci właściwości
ci co używają go do słodzenia gorącej herbaty są jebanymi naiwniakami,
to samo by mieli słodząc go zwykłym cukrem

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-08-09 09:29:56

Temat: Re: miód
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 09 Aug 2009 11:13:57 +0200, iwanos napisał(a):

> kukikoko pisze:
>> Bry!
>> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
>> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
>> właściwości.
>> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
>> wiedzą więcej na ten temat.
>> Dziękuję.
>
> miód powyżej 45 stopni traci właściwości
> ci co używają go do słodzenia gorącej herbaty są jebanymi naiwniakami,
> to samo by mieli słodząc go zwykłym cukrem

Nie to samo: smak inny. O smak tu chodzi. Podobnie, bo dla smaku i
konsystencji ciasta, dodaje się do piernika miód, a nie sam cukier. Z samym
cukrem to nie będzie piernik, lecz ziołowe ciasto zupełnie inne w smaku i
konsystencji.
Skoro mam swojego miodu po kokardkę, nie muszę go traktować jak lekarstwo,
jest on produktem codziennego użytku dla mnie i nawet bardzo gorącą herbatę
sobie nim posłodzę bez straty, co rano jedząc miód w sporych ilościach w
naturalnej postaci.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-08-09 09:46:26

Temat: Re: miód
Od: Romek <r...@l...pl> szukaj wiadomości tego autora

kukikoko pisze:
> Bry!
> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
> właściwości.
> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
> wiedzą więcej na ten temat.
> Dziękuję.
>
>
>
powyżej 40 stopni nie powinno się podgrzewać miodu
r.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-08-09 09:57:59

Temat: Re: miód
Od: Ruchacz Bagienny <R...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik iwanos napisał:
> kukikoko pisze:
>> Bry!
>> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
>> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
>> właściwości.
>> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
>> wiedzą więcej na ten temat.
>> Dziękuję.
>
> miód powyżej 45 stopni traci właściwości
> ci co używają go do słodzenia gorącej herbaty są jebanymi naiwniakami,
> to samo by mieli słodząc go zwykłym cukrem

ja słodzę zwykłym stolcem, w jakich temperaturach stolec traci swoją
magiczną moc?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-08-09 20:38:22

Temat: Re: miód
Od: iwanos <i...@6...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ruchacz Bagienny pisze:
> Użytkownik iwanos napisał:
>> kukikoko pisze:
>>> Bry!
>>> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
>>> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
>>> właściwości.
>>> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
>>> wiedzą więcej na ten temat.
>>> Dziękuję.
>>
>> miód powyżej 45 stopni traci właściwości
>> ci co używają go do słodzenia gorącej herbaty są jebanymi naiwniakami,
>> to samo by mieli słodząc go zwykłym cukrem
>
> ja słodzę zwykłym stolcem, w jakich temperaturach stolec traci swoją
> magiczną moc?

STOLEC POD KASZDOM POSTACIOM WYMIATA

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2010-09-26 10:32:27

Temat: Re: miód
Od: witek na torpedzie <w...@w...666> szukaj wiadomości tego autora



Ruchacz Bagienny wrote:
>
> Użytkownik iwanos napisał:
> > kukikoko pisze:
> >> Bry!
> >> Obiło mi się o uszy, że miód pszczeli powyżej jakiejś
> >> temperatury kompletnie traci swoje dobroczynne
> >> właściwości.
> >> Bardzo proszę o przybliżenie tematu osoby, które
> >> wiedzą więcej na ten temat.
> >> Dziękuję.
> >
> > miód powyżej 45 stopni traci właściwości
> > ci co używają go do słodzenia gorącej herbaty są jebanymi naiwniakami,
> > to samo by mieli słodząc go zwykłym cukrem
>
> ja słodzę zwykłym stolcem, w jakich temperaturach stolec traci swoją
> magiczną moc?

najlepszy jest prosto z dupy, to jego magiczna temperatura

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Konkurs dla milosnikow zup
PRACE
Re: sieć karczm "BIDA"
Ogłoszenia kupię, sprzedam, info, wynajmę itp. przez sms (1,22 pln) do sieci
co przywieźć ze Szwajcarii?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »