Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia na dalekiej Ukrainie

Grupy

Szukaj w grupach

 

na dalekiej Ukrainie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 32


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2008-02-06 01:57:08

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"wojtekB" <w...@i...pl> wrote in message
news:foao8h$rg2$1@sunflower.man.poznan.pl...
> | Jakie ciekawe regionalne potrawy lub niedostępne u nas rarytasy
> | spożywcze warto ustrzelić na południowej Ukrainie? Okolice Odessy i
> | dalej na SE.
>
> No i jedną z lepszych przekąsek - suszone wodorosty pakowane w małe
> paczuszki. Wszędzie. Poza tym - o czym już ktoś tu wspominał - kiszone
> pomidory. Wyśmienite. Podobnie sery wędzone różnych kształtów - pakowane w
> torebki próżniowe. Można też dostać wyśmienity keczup - z czosnokom na
> przykład i to w kawałkach.
>
> Wielu wrażeń :)
> Wojtek

Kiszone arbuzy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2008-02-06 06:47:11

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

wojtekB pisze:

> No i jedną z lepszych przekąsek - suszone wodorosty pakowane w małe
> paczuszki. Wszędzie. Poza tym - o czym już ktoś tu wspominał - kiszone
> pomidory. Wyśmienite. Podobnie sery wędzone różnych kształtów - pakowane w
> torebki próżniowe. Można też dostać wyśmienity keczup - z czosnokom na
> przykład i to w kawałkach.
>
> Wielu wrażeń :)

Dzięki, na pewno będą!
Już dzięki Wam powoli układa się kulinarny plan.
A co z knajpkami? jakieś dobre, regionalne w Odessie, czy dalej? z
lokalnym klimacikiem? Oczywiście te "tylko dla turystów", czy tzw.
europejskie nie wzbudzają mojego zainteresowania.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2008-02-06 06:48:13

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy Nowak pisze:

> Mają dobrą pizze.

Na pizzę to wybiorę się innym razem i w innych krajobrazach, niemniej
dzięki za cenną sugestię.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2008-02-08 03:02:14

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Diabełson" <h...@s...org> wrote in message
news:MBLqj.33403$8Q6.9262@newsfet01.ams...
> Bbjk pisze:
> utrwalę na tzw. kliszy.
> btw, panslavista się pytał, jak wcisnac klisze do cyfraka?

Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
poligrafię.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2008-02-08 06:02:41

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: Waldemar Maria Pawlak <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):
> Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
> córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
> poligrafię.

Kretynie, to jest grupa o kuchni, a nie o fotografii i
twoich córkach, wypad z tej grupy, idioto.

--

WMP

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2008-02-08 06:55:31

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Waldemar Maria Pawlak" <w...@p...onet.pl> wrote in message
news:fogr9v$uuq$1@news.albasani.net...
Panslavista napisał(a):
> Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
> córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
> poligrafię.

Kretynie, to jest grupa o kuchni, a nie o fotografii i
twoich córkach, wypad z tej grupy, idioto.

Nie widzisz kretynie, że nie piszesz o kulinariach?

Spadaj.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2008-02-08 17:43:41

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fogufd$36a$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Waldemar Maria Pawlak" <w...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fogr9v$uuq$1@news.albasani.net...
> Panslavista napisał(a):
>> Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
>> córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
>> poligrafię.
>
> Kretynie, to jest grupa o kuchni, a nie o fotografii i
> twoich córkach, wypad z tej grupy, idioto.
>
> Nie widzisz kretynie, że nie piszesz o kulinariach?
>
> Spadaj.

Córki wpierdalasz na obiad? Ja pierdolę, co za cioł.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2008-02-08 18:01:07

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:foggqn$2in$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Diabełson" <h...@s...org> wrote in message
> news:MBLqj.33403$8Q6.9262@newsfet01.ams...
>> Bbjk pisze:
>> utrwalę na tzw. kliszy.
>> btw, panslavista się pytał, jak wcisnac klisze do cyfraka?
>
> Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
> córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
> poligrafię.

A czy córki przyznają się do ciebie?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2008-02-08 18:29:50

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:foggqn$2in$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Diabełson" <h...@s...org> wrote in message
> news:MBLqj.33403$8Q6.9262@newsfet01.ams...
>> Bbjk pisze:
>> utrwalę na tzw. kliszy.
>> btw, panslavista się pytał, jak wcisnac klisze do cyfraka?
>
> Debilu, jednym z moich zawodów jest ten piekny zawód fotografa, moje dwie
> córki także ukończyły szkołę fotograficzną, a najmłodsza jeszcze studiuje
> poligrafię.

A czy córki przyznają się do ciebie?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2008-02-11 07:16:13

Temat: Re: na dalekiej Ukrainie
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bbjk pisze:
...- przyprawę do marchewki po koreańsku
>
> A to dopiero paradne. Na czym owa koreańskość polega?
>
...

Nie wiem, na czym polega koreańskość, ale oto Priprawa.
Skład: kolendra, pieprz czarny, papryka czerwona słodka, czosnek, liść
laurowy, gałka muszkatołowa, sók, cukier, wzmacniacze smaku E 621, E627,
E631, i coś (konserwant?) E 460.
Tak więc - nihil novi, ale efekt b. interesujący.
Inna sprawa, że robiłem też tę "markow' po-kariejski" bez przyprawy,
inny smak, ale też ciekawy. No i bez tych E, choć ja się ich nie boję...


--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

skrobia kukurydziana
Jajka sadzone na zielono
Pomozmy filmowi Andrzeja Wajdy Katyn
Re: [NTG] nubuk i olej
Jakie mieszanki chlebowe polecacie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »