« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-30 11:15:28
Temat: nalesniki z miesemhej!
z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi choc
nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
roztrzepany agatonek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-30 11:17:57
Temat: Re: nalesniki z miesem
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
> hej!
> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi choc
> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>
Nadziewasz naleśniki surowym mięsem???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-30 11:32:05
Temat: Re: nalesniki z miesemUżytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
> hej!
> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. >Planuje
> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki >troche
> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie >pasi choc
> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na >wierzch bedzie
> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do >nadziewania nalesnikow.
> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
Ja robiłam z sosem takim jak do spaghetti po bolońsku, do tego żółty ser - i
całkiem, całkiem były ;)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-30 11:32:36
Temat: Re: nalesniki z miesem
Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
news:e0getk$rg0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
> > hej!
> > z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
> > wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
> > zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
> > czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi
choc
> > nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
> > pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
> > Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
> >
> Nadziewasz naleśniki surowym mięsem???
usmazonym
agacik
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-30 14:14:32
Temat: Re: nalesniki z miesemAgata Mryczko napisał(a):
> hej!
> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi choc
> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
Mleć.
> roztrzepany agatonek
Może lepiej barszcz czerwony?
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-30 17:33:08
Temat: Re: nalesniki z miesem
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
> hej!
> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi choc
> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>
> roztrzepany agatonek
>
Trochę juz żyje na tym swiecie i nigdy nalesników z miesem
nie jadłam z żadnym sosem, najwyzej z barszczem czerwonym.
A poza tym to farsz robie miesa ugotowanego w zupie czy rosole,
ewentualnie z pieczonego z przesmażona cebulka, pieprzem.
Ale dzisiaj róznie robią. Niemniej ja wolę zostac przy swoich
Mirka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-31 08:07:47
Temat: Re: nalesniki z miesem
Użytkownik "M.Z." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:910fe$442c1653$540aae99$18999@news.chello.pl...
>
> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
>> hej!
>> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
>> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
>> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
>> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi choc
>> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
>> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
>> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>>
>> roztrzepany agatonek
>>
>
> Trochę juz żyje na tym swiecie i nigdy nalesników z miesem
> nie jadłam z żadnym sosem, najwyzej z barszczem czerwonym.
> A poza tym to farsz robie miesa ugotowanego w zupie czy rosole,
> ewentualnie z pieczonego z przesmażona cebulka, pieprzem.
> Ale dzisiaj róznie robią. Niemniej ja wolę zostac przy swoich
>
>
No właśnie, ja też. Smażone? Toż to suche musi być. Może dlatego ten sos.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-03-31 08:13:27
Temat: Re: nalesniki z miesem
"batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
news:e0io4v$647$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "M.Z." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:910fe$442c1653$540aae99$18999@news.chello.pl...
>>
>> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w
>> wiadomości news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
>>> hej!
>>> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
>>> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym. Planuje
>>> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
>>> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi
>>> choc
>>> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch bedzie
>>> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
>>> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>>>
>>> roztrzepany agatonek
>>>
>>
>> Trochę juz żyje na tym swiecie i nigdy nalesników z miesem
>> nie jadłam z żadnym sosem, najwyzej z barszczem czerwonym.
>> A poza tym to farsz robie miesa ugotowanego w zupie czy rosole,
>> ewentualnie z pieczonego z przesmażona cebulka, pieprzem.
>> Ale dzisiaj róznie robią. Niemniej ja wolę zostac przy swoich
>>
>>
> No właśnie, ja też. Smażone? Toż to suche musi być. Może dlatego ten sos.
> Pozdrawiam - Agnieszka
Nie może być suche, dodaje się trochę tartej bułki (do mięsa mielonego0 pod
koniecsmażenia z cebulką. To nie musi być mięso, można podroby np, bardzo
lubię naleśniki lub pierogi z dudków, czyli letkich... :-P))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-03-31 08:16:16
Temat: Re: nalesniki z miesem
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e0iobr$shc$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
> news:e0io4v$647$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "M.Z." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:910fe$442c1653$540aae99$18999@news.chello.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w
>>> wiadomości news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
>>>> hej!
>>>> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
>>>> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym.
>>>> Planuje
>>>> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
>>>> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi
>>>> choc
>>>> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch
>>>> bedzie
>>>> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania nalesnikow.
>>>> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>>>>
>>>> roztrzepany agatonek
>>>>
>>>
>>> Trochę juz żyje na tym swiecie i nigdy nalesników z miesem
>>> nie jadłam z żadnym sosem, najwyzej z barszczem czerwonym.
>>> A poza tym to farsz robie miesa ugotowanego w zupie czy rosole,
>>> ewentualnie z pieczonego z przesmażona cebulka, pieprzem.
>>> Ale dzisiaj róznie robią. Niemniej ja wolę zostac przy swoich
>>>
>>>
>> No właśnie, ja też. Smażone? Toż to suche musi być. Może dlatego ten sos.
>> Pozdrawiam - Agnieszka
>
> Nie może być suche, dodaje się trochę tartej bułki (do mięsa mielonego)
> pod koniecsmażenia z cebulką. To nie musi być mięso, można podroby np,
> bardzo lubię naleśniki lub pierogi z dudków, czyli letkich... :-P))))))
Można zapijac rosołkiem lub barszczykiem czystym. Można z tych nalesników
zrobiś krokiety, będą jeszcze smaczniejsze, pracy niewiele więcej, zwinąć w
wałeczek, opanierować - podawać na gorąco lub zimno do rosołu lub barszczu
czystego...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-03-31 09:16:06
Temat: Re: nalesniki z miesem
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e0iojp$7g4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> news:e0iobr$shc$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> wrote in message
>> news:e0io4v$647$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Użytkownik "M.Z." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:910fe$442c1653$540aae99$18999@news.chello.pl...
>>>>
>>>> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w
>>>> wiadomości news:a80cb$442bbc2e$540ad1e7$28699@news.chello.pl...
>>>>> hej!
>>>>> z racji tego ze dostalm jakeis dwa kawlaki miecha i czystego lenistwa
>>>>> wrzucam je do maszynki (isntne cudo elekryczna;;) ale nie o tym.
>>>>> Planuje
>>>>> zrobnic nalesniki z miesem mielonym do tego cebyla i piecarki troche
>>>>> czosnku. I teraz nie wiem jaki sos zrobic smietanowy? chyba nie pasi
>>>>> choc
>>>>> nie wiem, koncentat [pomidorowy? nie wiem ( zanczy sos na wierzch
>>>>> bedzie
>>>>> pieczarkowy, chodzi mi to zeby polaczyc mase do nadziewania
>>>>> nalesnikow.
>>>>> Troche namieszalam? przepraszam, ide mielic:)
>>>>>
>>>>> roztrzepany agatonek
>>>>>
>>>>
>>>> Trochę juz żyje na tym swiecie i nigdy nalesników z miesem
>>>> nie jadłam z żadnym sosem, najwyzej z barszczem czerwonym.
>>>> A poza tym to farsz robie miesa ugotowanego w zupie czy rosole,
>>>> ewentualnie z pieczonego z przesmażona cebulka, pieprzem.
>>>> Ale dzisiaj róznie robią. Niemniej ja wolę zostac przy swoich
>>>>
>>>>
>>> No właśnie, ja też. Smażone? Toż to suche musi być. Może dlatego ten
>>> sos.
>>> Pozdrawiam - Agnieszka
>>
>> Nie może być suche, dodaje się trochę tartej bułki (do mięsa mielonego)
>> pod koniecsmażenia z cebulką. To nie musi być mięso, można podroby np,
>> bardzo lubię naleśniki lub pierogi z dudków, czyli letkich... :-P))))))
>
> Można zapijac rosołkiem lub barszczykiem czystym. Można z tych nalesników
> zrobiś krokiety, będą jeszcze smaczniejsze, pracy niewiele więcej, zwinąć
> w wałeczek, opanierować - podawać na gorąco lub zimno do rosołu lub
> barszczu czystego...
>Poprostu, należy do tego podsmażonego mięsa dodać surowe jajko, tak jak do
>mielonych kotletów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |