« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-25 20:35:23
Temat: naleśniki z pieczarkami - pytankoWitajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
brakuje...
Proszę o pomysły:)
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-25 20:53:33
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytankoUżytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djm4u8$mae$1@news.onet.pl...
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym
> serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką,
> pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty
> żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam
> też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
> Proszę o pomysły:)
Ja najpierw smaruję placek ketchupem, potem nakładam składniki, zwijam,
podsmażam i znowu polewam ketchupem :))
Mi smakuje, mojej rodzince też :)
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Seks jest jedną z dziewięciu rzeczy potrzebnych do reinkarnacji,
pozostałe osiem nie ma znaczenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-25 21:14:03
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytankokroofka napisał(a):
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
IMo to trochę mdłe musiało wyjść. Ja bym do tego farszu dodała
szczypiorku. Nie wiem, co mnie naszło, bo takiego świezego szczypiorku
pewnie teraz nie dostaniesz, ale akurat ten szczypiorek mi tu pasuje :-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-26 06:04:08
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytankoUżytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
Podsmazona cebule (na tluszczu po pieczarkach i wymieszac), i czy oby dalas
nie za malo soli?
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-26 06:44:54
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytanko
kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> > brakuje...
>
> IMo to trochę mdłe musiało wyjść. Ja bym do tego farszu dodała
> szczypiorku. Nie wiem, co mnie naszło, bo takiego świezego szczypiorku
> pewnie teraz nie dostaniesz, ale akurat ten szczypiorek mi tu pasuje :-).
>
??? a dlaczego ma nie dostać świeżego szczypiorku?? Przecież przez cały rok
można go kupić w warzywniakach.
Moja koleżanka robi różne naleśniki z pikantnymi farszami, zapieka je w
piekarniku a przed podaniem na każdy nakłada porcję ketchupu, posiekanego
pomidora wymieszanego z groszkiem konserwowym i szczypiorkiem - bardzo
smaczna kombinacja.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-26 08:04:37
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytankoUżytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisała:
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
> Proszę o pomysły:)
Dodac do farszu ugotowana kiszona kapuste, ale wtedy to juz nalesniki bez sera.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-26 10:28:34
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytanko
Użytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djm4u8$mae$1@news.onet.pl...
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
> Proszę o pomysły:)
> K.
>
>
Do nadzienia z pieczarek dodalabym natki pietruszki.
A do kurczaka odrobine musztardy z gorczyca albo curry.
smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-10-26 10:41:24
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytankoa ja dodaje kukurydzę i ogóra kiszonego-suuuuper
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-10-26 10:52:58
Temat: Re: naleśniki z pieczarkami - pytanko
Użytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djm4u8$mae$1@news.onet.pl...
> Witajcie, zrobiłam dziś naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem.
> Pieczarki przysmażyłam na patelni, dodałam sól, paprykę słodką, pieprz i
> trochę bazylii. Przy zwijaniu w naleśnik, dołożyłam do środka starty żółty
> ser. Wyszło nieźle, ale... czegoś mi w tym smaku brakuje. Macie jakiś
> pomysł, jak to urozmaicić? Acha, gdy robiłam to poprzednio, dodałam też
> trochę smazonego kurczaka, ale efekt był podobny - dobre, ale czegoś
> brakuje...
> Proszę o pomysły:)
> K.
>
Ostatnio kupowalem przecier pomidorowy (smakowy)
W czterech smakach-czosnkowy, paprykowy, z ziolamii cebulowy
Polecam czosnkowy i z ziolami
Szczegolnie ten drugi...aromatyczny i smaczny
Mozna przed nalozeniem farszu (podobnie jak pizze) posmarowac tymze
przecierem
I moze za delikatny ser zolty uzylas???
A jesli lubisz to polecam sos czosnkowy wlasnej roboty
2-3 zoltek, wlewasz oliwe z oliwek (miksujac oczywiscie-podobnie jak
majonez) dodac pare (zaleznie od upodoban) zabkow czosnku zmiazdzonego
Mozesz dodac ziola-tymianek, estragon, czaber - co kto lubi
Powinno byc lepsze
acha a do ciasta mozna przed uzmazeniem nalesnikow tez dodac ziol (mnie z
prowansalskimi smakuje)
Pozdrawiam
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-10-26 11:02:45
Temat: Re: nale?niki z pieczarkami - pytankoOn Wed, 26 Oct 2005 12:52:58 +0200, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "kroofka" <k...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:djm4u8$mae$1@news.onet.pl...
>> Witajcie, zrobi?am dzi? nale?niki zapiekane z pieczarkami i ?ó?tym serem.
>> Pieczarki przysma?y?am na patelni, doda?am sól, papryk? s?odk?, pieprz i
>> troch? bazylii. Przy zwijaniu w nale?nik, do?o?y?am do ?rodka starty ?ó?ty
>> ser. Wysz?o nie?le, ale... czego? mi w tym smaku brakuje. Macie jaki?
>> pomys?, jak to urozmaici?? Acha, gdy robi?am to poprzednio, doda?am te?
>> troch? smazonego kurczaka, ale efekt by? podobny - dobre, ale czego?
>> brakuje...
>> Prosz? o pomys?y:)
>> K.
>>
>Ostatnio kupowalem przecier pomidorowy (smakowy)
>W czterech smakach-czosnkowy, paprykowy, z ziolamii cebulowy
>Polecam czosnkowy i z ziolami
>Szczegolnie ten drugi...aromatyczny i smaczny
>Mozna przed nalozeniem farszu (podobnie jak pizze) posmarowac tymze
>przecierem
>I moze za delikatny ser zolty uzylas???
>A jesli lubisz to polecam sos czosnkowy wlasnej roboty
>2-3 zoltek, wlewasz oliwe z oliwek (miksujac oczywiscie-podobnie jak
>majonez) dodac pare (zaleznie od upodoban) zabkow czosnku zmiazdzonego
>Mozesz dodac ziola-tymianek, estragon, czaber - co kto lubi
>Powinno byc lepsze
>acha a do ciasta mozna przed uzmazeniem nalesnikow tez dodac ziol (mnie z
>prowansalskimi smakuje)
>Pozdrawiam
>Kondziorek
Bez zadnej kwasnosci ten sos tak jesz? nie mdly on?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |