Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia niemcy i mleko w proszku

Grupy

Szukaj w grupach

 

niemcy i mleko w proszku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-15 11:17:20

Temat: niemcy i mleko w proszku
Od: Lisa <s...@g...net> szukaj wiadomości tego autora

Witam


Mam problem: chcialbym upiec ciasto rafaleo, ale nie moge znalezc mleka
w proszku, ktore by sie do tego nadawalo. Czy ktos moglby moze polecic
jakies mleko, ktore by sie nadawlo do tego ciasta(tortu), i ktore
przede wszystkim bede mogla kupic w Niemczech? Bardzo mi na tym zalezy.

Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.

pozdrawiam
Lisa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-15 12:31:32

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de> szukaj wiadomości tego autora


"Lisa" <s...@g...net> schrieb im Newsbeitrag
news:3BF3A440.ECEFE10D@gmx.net...
> Witam
>
>
> Mam problem: chcialbym upiec ciasto rafaleo, ale nie moge znalezc mleka
> w proszku, ktore by sie do tego nadawalo. Czy ktos moglby moze polecic
> jakies mleko, ktore by sie nadawlo do tego ciasta(tortu), i ktore
> przede wszystkim bede mogla kupic w Niemczech? Bardzo mi na tym zalezy.
>
> Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.
>
> pozdrawiam
> Lisa
>
Sluchaj Lisa, ja nie z tego kawiarnianego towarzystwa co mleko w proszku
lyzkami palaszuja i goraca woda popijaja, nigdy tez mleka w proszku nie
uzywalem, chyba ze dla dzieci ale moge sie popytac w czasie nastepnych
zakupow w real albo E-Center i czem predzej doniesc a potem mozesz sie do
mnie wdzieczyc.

Tschuessowsky

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 13:16:53

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Lisa <s...@g...net> szukaj wiadomości tego autora

Bylam tam tez ostanio, ale niestety maja tylko mleka, ktorych niemozna zbyt
dlugo gotowac, a ja wlasnie potrzebuje takie do gotowania (przyjmniej tak mi
powiedziano, ze takie mleko musi byc). Ale jesli powiedza Ci, ze inne mozna
tez uzyc i jesli wyjdzie to wtedy napewnno bede sie wdzieczyc ;-))

pozdrawiam
Lisa

Irek Zablocki wrote:

>
> Sluchaj Lisa, ja nie z tego kawiarnianego towarzystwa co mleko w proszku
> lyzkami palaszuja i goraca woda popijaja, nigdy tez mleka w proszku nie
> uzywalem, chyba ze dla dzieci ale moge sie popytac w czasie nastepnych
> zakupow w real albo E-Center i czem predzej doniesc a potem mozesz sie do
> mnie wdzieczyc.
>
> Tschuessowsky

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 14:16:31

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


>
> Bylam tam tez ostanio, ale niestety maja tylko mleka, ktorych niemozna zbyt
> dlugo gotowac, a ja wlasnie potrzebuje takie do gotowania (przyjmniej tak mi
> powiedziano, ze takie mleko musi byc). Ale jesli powiedza Ci, ze inne mozna
> tez uzyc i jesli wyjdzie to wtedy napewnno bede sie wdzieczyc ;-))

a nie może być w płynie? Bo na razie nie rozumiem po co ci mleko w
proszku, jak je chcesz gotować?

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 14:43:02

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Lisa <s...@g...net> szukaj wiadomości tego autora

do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo. Taki mam
przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje (ale poprosze
wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).

Lisa



>
> a nie może być w płynie? Bo na razie nie rozumiem po co ci mleko w
> proszku, jak je chcesz gotować?
>
> Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 14:53:51

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Lisa wrote:
>
> do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo. Taki mam
> przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje (ale poprosze
> wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).

nie wiem, to ty masz przepis, nie ja. Mleko też można powoli gotować,
aby zgęstniało, albo wręcz takie w tubi kupić. Ale jeszcze poszukam, bo
coś mi się wydaje, że Milchpulver to tu też jest.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 17:25:51

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora


----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 15 listopada 2001 15:53
Temat: Re: niemcy i mleko w proszku


Lisa wrote:
>
> do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby
zgestnialo. Taki mam
> przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje
(ale poprosze
> wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).

nie wiem, to ty masz przepis, nie ja. Mleko też można powoli gotować,
aby zgęstniało, albo wręcz takie w tubi kupić. Ale jeszcze poszukam,
bo
coś mi się wydaje, że Milchpulver to tu też jest.

Waldek

możesz podać przepis na tą pychotkę czyli raffaelo
z góry dziękuje Agnieszka

--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 19:45:04

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Lisa wrote:

> do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo.
> Taki mam przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje
> (ale poprosze wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).
>
czekaj, bo ja tutaj Bahnhof rozumia...

bierzesz mleko w proszku, rozrabiasz wodą, a potem wodę odparowywujesz? Co
to za sens?

Właśnie wróciłem z zakupów w Metro.

Mleko w proszku, jest wersji kilka, z czego jedna szczególnie do gotowania
i pieczenia. Oprócz tego, możesz wziąć mleko skondensowane w wersji
cukrzonej i niecukrzonej w kilkunastu odnianach i wielkościach. Dawaj ten
przepis, to przerobimy na składniki z Aldika

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-17 12:43:05

Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Lisa <s...@g...net> szukaj wiadomości tego autora

macie racje... moj przepis mial blad... potrzebuje normalnego mleka w proszku i
nie musze dodawac wody i go gotowac. To by rzeczywiscie nie mialo sensu. Chodzi
po prostu o to, czy mozna dac tam mleko obojetne jakie (bo w Polsce jest niby
takie, ktore sprawia ze konsytencja masy jest gesta, a nie wiem czy inne
mleka tu w Niemczech sie do tego nadaja. Prosze wiec o opinie.
Przepraszam Was za wprowadzenie w blad.

pozdrawiam
Lisa

waldemar z domu wrote:

> Lisa wrote:
>
> > do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo.
> > Taki mam przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje
> > (ale poprosze wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).
> >
> czekaj, bo ja tutaj Bahnhof rozumia...
>
> bierzesz mleko w proszku, rozrabiasz wodą, a potem wodę odparowywujesz? Co
> to za sens?
>
> Właśnie wróciłem z zakupów w Metro.
>
> Mleko w proszku, jest wersji kilka, z czego jedna szczególnie do gotowania
> i pieczenia. Oprócz tego, możesz wziąć mleko skondensowane w wersji
> cukrzonej i niecukrzonej w kilkunastu odnianach i wielkościach. Dawaj ten
> przepis, to przerobimy na składniki z Aldika
>
> Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

red curry
Relacja na zywo z pieczenia szarlotki w/g Castle
Re: co zrobic?
red curry
WINO M u s c a t o di San Marino

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »