Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia orzechy włoskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

orzechy włoskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-09-30 13:35:49

Temat: orzechy włoskie
Od: Bbjk <b...@g...comspam> szukaj wiadomości tego autora

Dostałam z 15 kg, dość świeżych orzechów, czy lepiej je przechowywać w
łupinie, czy wyłuskać? Wolałabym to drugie, ze względu na miejsce.
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-09-30 14:02:19

Temat: Re: orzechy włoskie
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 30 Sep 2012 15:35:49 +0200, Bbjk napisał(a):

> Dostałam z 15 kg, dość świeżych orzechów, czy lepiej je przechowywać w
> łupinie, czy wyłuskać? Wolałabym to drugie, ze względu na miejsce.

Jeśli mają dłużej czekać, to niełuskane. Jesli wyłuskane, to zamrozić - nie
zjełczeją.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-10-01 17:01:57

Temat: Re: orzechy włoskie
Od: Bbjk <b...@g...comspam> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-09-30 16:02, Ikselka pisze:

> Jeśli mają dłużej czekać, to niełuskane. Jesli wyłuskane, to zamrozić - nie
> zjełczeją.

Ok, to też znalazłam, ale dzięki za poradę. Część zamrożę, część
zostawię, sama sprawdzę, które lepsze.
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2012-10-01 17:25:01

Temat: Re: orzechy włoskie
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 01 Oct 2012 19:01:57 +0200, Bbjk napisał(a):

> W dniu 2012-09-30 16:02, Ikselka pisze:
>
>> Jeśli mają dłużej czekać, to niełuskane. Jesli wyłuskane, to zamrozić - nie
>> zjełczeją.
>
> Ok, to też znalazłam,

Też? - nie musiałam szukać, ja tak robię po prostu. Zamrazam też mielone
orzechy i mak z przeznaczeniem na masę do tortu i makowca. Takoż i gotowe
masy zamrażam, jeśli mi za dużo zostanie.

> ale dzięki za poradę. Część zamrożę, część
> zostawię,

Byle nie za długo, bo też zjełczeją.

>sama sprawdzę, które lepsze.

Mrożone.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaki rodzaj bombilli
probiotyki, jogurty, odszkodowania
kremowka
Gruszki do tarty na zimę - we WLASNYM syropie.
Jaki grill elektryczny?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »