Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasteryzowanie w piekarniku

Grupy

Szukaj w grupach

 

pasteryzowanie w piekarniku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-11 11:16:33

Temat: pasteryzowanie w piekarniku
Od: "misiczka" <s...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

Wyczytałam w którymś wątku, że można zapiekać słoiki w piekarniku, zamiast
gotować. Szczerze mówiąc, ten sposób byłby dla mnie o wiele wygodniejszy.
Jeśli ktoś, kto ma to już "przećwiczone" - mógłby podzielić się swoimi
sposobami i uwagami na ten temat, byłabym bardzo wdzięczna. Nie mam zupełnie
doświadczenia w kwestii robienia przetworów, za zachciało mi się zrobić parę
słoików bezmięsnego leczo.
Głównie chodzi mi o to, czy te słoiki po prostu się wsadza do piekarnika i
zapieka, czy może robi się to w jakimś naczyniu z wodą (jeśli tak, to już
chyba wolę gotowanie w garnku :))


pozdrawiam, misiczka

--
moje aukcje na allegro:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=618
499

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-11 12:33:20

Temat: Re: pasteryzowanie w piekarniku
Od: "Ivan" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "misiczka" <s...@m...com>
napisał w wiadomości news:cfcvgh$d3o$1@news.onet.pl...
> Wyczytałam w którymś wątku, że można zapiekać słoiki w
piekarniku, zamiast
> gotować. Szczerze mówiąc, ten sposób byłby dla mnie o wiele
wygodniejszy.
> Jeśli ktoś, kto ma to już "przećwiczone" - mógłby podzielić się
swoimi
> sposobami i uwagami na ten temat,
My tak robimy. Myślę, że jeśli wkładasz do słoików gorące, to
20min w ugrzanym do 120-130'C powinno wystarczyć. Potem tylko
sprawdzić czy się "zaciągnęły".

--
Pozdrawiam
Ivan

Jeśli chcesz pisać na priv, wywal "conieco" z adresu


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-11 12:40:48

Temat: Re: pasteryzowanie w piekarniku
Od: kag <k...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

misiczka wrote:

> Głównie chodzi mi o to, czy te słoiki po prostu się wsadza do piekarnika i
> zapieka, czy może robi się to w jakimś naczyniu z wodą (jeśli tak, to już

bez wody :-)

stawiasz na siatke do piekarnika, nagrzewasz do 150 st. C i czekasz.
jak dlugo? pewnie zalezy od potrawy, ale osobiscie daje tak na 15 min.
czasem ze 2 dni z rzedu dla tego samego sloja, bo jakos lepiej
mi chwytaja np. 2x10 minut niz chocby z 40 minut na raz.

powodzenia


--
Andrzej GG: 5404692

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-11 22:15:59

Temat: Re: pasteryzowanie w piekarniku
Od: "misiczka" <s...@m...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kag" <k...@...pl> napisał w wiadomości
news:cfd44p$f22$1@news.dialog.net.pl...
> misiczka wrote:

> bez wody :-)
[ciach]


> powodzenia

Przyda się. Nie mam termometru w piekarniku, więc będę go podgrzewać "na
oko" :)))

pozdrawiam, misiczka

--
Człowiek nie jest w stanie pojąć wszystkiego do końca,
dlatego też to nie wstyd, że popełniamy błędy,
wstyd-jeśli nie potrafimy ich naprawić
http://www.misiczka.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cukinia na leczo
Małe dania
Otręby - co dobrego z nimi??
grzybek ??
Najlepsze włoskie żarcie w Poznaniu :))!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »