Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasztetowa - jak? Re: pasztetowa - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pasztetowa - jak?



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.tas
k.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!colt.net!newspeer.clara.net!new
s.clara.net!feed2.onemain.com!feed1.onemain.com!cyclone-sf.pbi.net!216.65.16.3!
news-in.nibble.net!feed.newsfeeds.com!newsfeeds.com!east1.newsfeed.sprint-canad
a.net!HME1-2.newsfeed.sprint.ca!newscontent-01.sprint.ca.POSTED!not-for-mail
Reply-To: "Antoni" <p...@s...ca>
From: "Antoni" <p...@s...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8oo04v$839$1@news.telbank.pl>
Subject: Re: pasztetowa - jak?
Lines: 41
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Message-ID: <woWu5.5657$Ld.122114@newscontent-01.sprint.ca>
Date: Sun, 10 Sep 2000 21:23:14 -0400
NNTP-Posting-Host: 149.99.18.160
X-Complaints-To: a...@s...ca
X-Trace: newscontent-01.sprint.ca 968635036 149.99.18.160 (Sun, 10 Sep 2000 21:17:16
EDT)
NNTP-Posting-Date: Sun, 10 Sep 2000 21:17:16 EDT
Organization: Sprint Canada Inc.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33670
Ukryj nagłówki


jarko <b...@k...net.pl> wrote in message
news:8oo04v$839$1@news.telbank.pl...
> witam.
> Wlasnie przymierzam sie do zrobienia kilku wedlin ( kielbasa, szynki itp.)
> chce tez zrobic pasztetowa.
> Ale nie wiem jak. Co i jak podpichcic i jakie skladniki
> dzieki za odpowiedzi
> pozdrawiam
> jarko
>
> Witam
W zakladach masarskich kiszke pasztetowa produkuje sie wg nastepujacej
receptury:
-mieso wieprzowe kl I lub cielecina peklowana kl I 15%
-mieso wieprzowe kl II nie peklowane 15%
-watroba wieprzowa lub cieleca nie solona 25%
-tluszcz drobny nie solony 40%
-slonina nie solona
5%
Przyprawy na 10 kg surowca:
-cebula
0,25kg
-majeranek
0,02kg
-pieprz naturalny
0,01kg
Oslonki[jelita] - wieprzowe grube lub krzyzowki.

Proces produkcylny nie jest zbyt skomplikowany ale wymaga dokladnego
rozdrobnienia poszczegolnych skladnikow na specjalnych szybkotnacych
maszynach i dokladnym ich wymieszaniu co powoduje ze pasztetowa
jako juz produkt gotowy ma taka a nie inna konsystencje.Domowym
sposobem bedzie trudno rozdrobnic skladniki (moze duzy mikser?)
Kiszke po napelnieniu w oslonki gotuje sie od 50 do 90 min.Czas zalezy
od srednicy oslonek(jelit).
To tyle w wielkim skrocie oczywiscie.
Pozdrawiam
Antoni


 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.09 Bogusław Kempny
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Wskaż różnice
Klient - nasz...
Ksiądz... Stryczek
Adrian ciągle się uczy
Powiem wam jak będzie
Jaki mamy ustrój?
Egozrcyzmy to tortury
Kiedy Polacy dochowają tradycji i przyzwoitości?
Kto tu jest zły?
To.
Para Prezydencka w USA.
Jest postęp.
Duma narodowa
Duma narodowa
Gruszkami zasypanam!


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X