Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasztetowa - jak? Re: pasztetowa - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pasztetowa - jak?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.man.poznan.pl!news.icm.edu.pl!news.stanpol.com.pl!kempny.sta
npol.com.pl
From: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasztetowa - jak?
Date: Thu, 21 Sep 2000 11:42:37 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 32
Message-ID: <3...@s...com.pl>
References: <8oo04v$839$1@news.telbank.pl>
<8oq324$v6i$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<3...@s...com.pl>
NNTP-Posting-Host: irys.stanpol.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 969529439 20833 195.164.200.3 (21 Sep 2000 09:43:59 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 21 Sep 2000 09:43:59 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: kempny.stanpol.com.pl
X-Accept-Language: en,pdf
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.icm.edu.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Mailer: Mozilla 4.72 [en] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34261
Ukryj nagłówki



Boguslaw Kempny wrote:
>
> Postaram sie znalezc przepis, to posle.
Dlugo to trwalo, pzrepraszam, nie mialem czasu. Podaje przepis
na taka prawdziwa, z domowego swiniobicia:
1 kg tlustego podgardla
1 kg watroby
20 dkg sloniny
dwie bulki
7 dkg soli 3 dkg przypraw - pieprz, majeranek, galka muszkatolowa
jelita (o to w domu najtrudniej, mozna sprobowac pasteryzowaz w
sloikach,
smak ten sam, ale mniej atrakcyjne)
Podgardle i watrobe ugotowac do miekkosci, po ostudzeniu przepuscic
wszystko
przez maszynke do miesa z drobna siatka (bulke namoczonyc i odcisnac).
Wymieszac starannie dodajac przyprawy i troche rosolu
z gotowania podgardla. Napelnic jelito (sloiki) luzno, zeby nie peklo
i gotowac na bardzo malym ogniu przez 45 minut. Uwaga, ogien musi byc
bardzo maly, woda nie moze wrzec, bo jelita popekaja.

To przepis z ksiazki "Krupnioki i moczka, czyli gawedy o kuchni
slaskiej"
Przepisalem prawie doslownie, ale mam wrazenie, ze autorka zapomniala o
cebuli?

BK

1 kg
> BK

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK