« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-22 14:51:34
Temat: pestoZnacie jakieś fajne przepisy na pesto?
Niedawno kosztowałam kilku takich sosów i powalił mnie czerwony. No i chodzi
teraz za mną, ale nie wiem, co w nim było poza oliwą. Pomidory? Papryka?
W sieci znalazłam tylko przepisy z bazylią i jakimiś orzeszkami, ale może
ktoś z was jest wtajemniczony w skład tego czerwonego pesto?
Jeśli znacie jeszcze inne tego typu sosy, to też z chęcią wypróbuję.
Buźka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-23 08:55:55
Temat: Re: pesto
> Niedawno kosztowałam kilku takich sosów i powalił mnie czerwony. No i
chodzi
> teraz za mną, ale nie wiem, co w nim było poza oliwą. Pomidory? Papryka?
> W sieci znalazłam tylko przepisy z bazylią i jakimiś orzeszkami, ale może
> ktoś z was jest wtajemniczony w skład tego czerwonego pesto?
>
> Jeśli znacie jeszcze inne tego typu sosy, to też z chęcią wypróbuję.
>
> Buźka
>
Czerwony jest z dodatkiem suszonych pomidorow.
Amigo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-23 14:22:18
Temat: Re: pesto
Użytkownik "Buźka" <k...@b...pl> napisał w wiadomości
news:c3muhj$fsf$1@news.onet.pl...
> Znacie jakieś fajne przepisy na pesto?
> Niedawno kosztowałam kilku takich sosów i powalił mnie czerwony. No i
chodzi
> teraz za mną, ale nie wiem, co w nim było poza oliwą. Pomidory? Papryka?
> W sieci znalazłam tylko przepisy z bazylią i jakimiś orzeszkami, ale może
> ktoś z was jest wtajemniczony w skład tego czerwonego pesto?
Witam Grupe!
"Czytaczem" Waszych wypowiedzi jestem od dluzszego czasu i postanowilam sie
wreszcie uaktywnic.
Przepis na fantastyczne czerwone pesto podawala kiedys w "Wysokich obcasach"
Agnieszka Kreglicka (moje guru - obok kilku innych kulinarnych postaci). Nie
pamietam w tej chwili proporcji pesto, ale i tak dobieram je "na oko".
Skladniki: suszone pomidory ze sloika (w zalewie z oliwy), tarty parmesan,
orzeszki pinii (ja daje laskowe), oliwa z oliwek, odrobina przecieru
pomidorowego, sol, pieprz (zawsze swiezo mielony). Oliwe z pomidorow
odlewam, bo zazwyczaj nie jest to oliwa z oliwek tylko olej slonecznikowy i
nie smakuje dobrze, zastepuje ja oliwa wlasnie. Na sloik pomidorow wypada
paczuszka parmesanu (taka wieksza z dostepnych w sklepach) i spora garsc
orzechow. Calosc zmiksowac. Podaje to do smarowania bagietki jako
przystawke. Zawsze wzbudza zachwyt.
Pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-23 14:52:24
Temat: Re: pesto"Aska" <j...@o...pl> wrote in message
news:c3pfqf$ofk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przepis na fantastyczne czerwone pesto podawala kiedys w "Wysokich
obcasach"
> Agnieszka Kreglicka (moje guru - obok kilku innych kulinarnych postaci).
Moje też - jej przepisy skrzętnie wycinam i chowam do specjalnego folderu.
:-)
Ale można też skorzystać z wersji online:
http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,24310,908589.html
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-24 20:56:42
Temat: Re: pestoDzięki dziewczyny, jutro będzie super kolacja.......
Buźka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |