« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-05-14 22:08:00
Temat: Re: pesto!!
Użytkownik "joanna" <j...@o...co.uk> napisał w wiadomości
news:e45meh$11t$1@inews.gazeta.pl...
> No mam podobne przemyslenia,
> Nawet do zwyklej kanapki stosuje z szynka !
> Nie probowalam z parmezanem i plesniowym, moze to ozywi troche smak !
> Moze czosnek , nie wiem !!
> :))
>
>
> Użytkownik "ullaaa" <a...@w...ce> napisał w wiadomości
> news:e45ko8$ski$1@news.lublin.pl...
> > A grupowicz joanna napisał:
> >
> > > Macie jakies sprawdzone pomysly na uzycie pesto.
> >
> > Proste i pyszne:
> > makaron al dente, podsmażona cebula z czosnkiem, pokruszony ser
> > pleśniowy i do tego pesto.
> >
> > --
> > ula mówi ahoj // ullaaa na op.pl // dżidżi: 3234801
> >
>
Polecam makaron + pesto, bez dodatków. Wtedy najlepiej czuć te wszystkie
smaczki. Żeby blade nie było, to makaron trójkolorowy, ten ze szpinakiem i
papryką.
pzdr
kasia maruda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-05-14 22:15:56
Temat: Re: pesto!!Dnia Sun, 14 May 2006 18:08:50 +0100, joanna napisał(a):
> No tak dzisiaj bylo z makaronem, nie bylo zle,
> ale podstawa to chyba dobry makaron
Z reguly wystarczy unikac wyrobow makaronopodobnych produkcji Malmy czy
innej Lubelli.
--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-05-15 06:37:23
Temat: Re: pesto!!Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:8355476074$20060513235102@ewcia.kloups...
>
> Le samedi 13 mai 2006 ŕ 23:28:21, dans <e45j1n$jgi$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>
> > Macie jakies sprawdzone pomysly na uzycie pesto.
> > W sieci jest duzo ale co "przetestowane" to wiadomo!
> > Z czym i jak , bede wdzieczna!!
>
>
> Ja tego uzywam do pizzy. Pewnie sie jakos da inaczej.
Do pizzy? To zielone? A jakie składniki do niego pasują? Nie zcina się
brzydko?
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-05-15 07:09:35
Temat: Re: pesto!!On Sun, 14 May 2006 18:08:50 +0100, "joanna" <j...@o...co.uk>
wrote:
>
>> najprosciej tradycyjnie z makaronem, ale tylko wlasnej roboty :)
>> Pozdrawiam, Agata
>
>No tak dzisiaj bylo z makaronem, nie bylo zle,
> ale podstawa to chyba dobry makaron
>Nastepnym razem na pewno bedzie lepiej
>
>Jezeli chodzi o bazylie to troche uprawiam w ogrodku ale moim zdaniem jest
>trudna do uprawy.
>No i klimat nie taki!!
W dniczkach, na naslonecznionym miejscu trzymac, a jak bedzie
prawdziwe lato, to doniczke do ogrodu siupnac. I siac co jakis
czas od wiosny, bo ja za jednym zamachems skosilam za krotko cala
doniczke bazylii i dziad nie odrosl... Jak przyciete tak, zeby
zostawic sporo lodygi, to odrasta, srednio pieknei i trzeba sporo
poczekac, ale odrasta - stad to sianie falowe :P
PierZofia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-05-15 07:10:40
Temat: Re: pesto!!
>>
>Polecam makaron + pesto, bez dodatków. Wtedy najlepiej czu? te wszystkie
>smaczki. ?eby blade nie by?o, to makaron trójkolorowy, ten ze szpinakiem i
>papryk?.
>
>pzdr
>
>kasia maruda
>
A ja zawsze myslalam, ze czerwien jest od pomodoro...
PierZ(ofia)
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-05-15 09:23:58
Temat: Re: pesto!!
> Witam serdecznie !!
> Macie jakies sprawdzone pomysly na uzycie pesto.
> W sieci jest duzo ale co "przetestowane" to wiadomo!
> Z czym i jak , bede wdzieczna!
Ja bardzo lubie sałatke z sosem pesto którą kopiuje z pewnej
resteuracji , a mianowicie :
sałata porwana , połówki czerwonych winogron bez pestek , grilowane
kawałki kurczaka bądź indyka (filet) i wymieszane z pesto rozrobinym z
oliwą (za gęste samo)
pozdr Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-05-15 21:41:02
Temat: Re: pesto!!
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:k9ag625ebkqod20q1uqs7kl91mp9pcveq9@4ax.com...
>
> >>
> >Polecam makaron + pesto, bez dodatków. Wtedy najlepiej czu? te wszystkie
> >smaczki. ?eby blade nie by?o, to makaron trójkolorowy, ten ze szpinakiem
i
> >papryk?.
> >
> >pzdr
> >
> >kasia maruda
> >
> A ja zawsze myslalam, ze czerwien jest od pomodoro...
>
> PierZ(ofia)
> K.T. - starannie opakowana
A nie wiem, strzelalam :o) Pewnikiem masz racje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-05-16 08:02:43
Temat: Re: pesto!!
Użytkownik "joanna" <j...@o...co.uk> napisał w wiadomości
news:e45j1n$jgi$1@inews.gazeta.pl...
> Witam serdecznie !!
> Macie jakies sprawdzone pomysly na uzycie pesto.
> W sieci jest duzo ale co "przetestowane" to wiadomo!
> Z czym i jak , bede wdzieczna!!
> Pozdrawiam smakowicie!!
> Joanna
grzanka z bagietki posmarowana pesto wylozona siekanymi pomidorami bez skory
i pestek i posypana kozim serem i do piekarnika! a na gore filet
anchois....a potem to swiezym pieprzem i do przodu!
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-05-16 10:22:05
Temat: Re: pesto!!.
>>
>> >>
>> >Polecam makaron + pesto, bez dodatków. Wtedy najlepiej czu? te wszystkie
>> >smaczki. ?eby blade nie by?o, to makaron trójkolorowy, ten ze szpinakiem
>i
>> >papryk?.
>> >
>> >pzdr
>> >
>> >kasia maruda
>> >
>> A ja zawsze myslalam, ze czerwien jest od pomodoro...
>>
>> PierZ(ofia)
>> K.T. - starannie opakowana
>
>A nie wiem, strzelalam :o) Pewnikiem masz racje.
>
Heheheh, zawsze jeszcze mozna liczyc na przeciekajacy odciety
palec :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-05-16 15:01:24
Temat: Re: pesto!!
Użytkownik "Rysiek G." <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e46vh1$s1u$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "joanna" <j...@o...co.uk> napisał w wiadomości
news:e45j1n$jgi$1@inews.gazeta.pl...
> > Witam serdecznie !!
> > Macie jakies sprawdzone pomysly na uzycie pesto.
> > W sieci jest duzo ale co "przetestowane" to wiadomo!
> > Z czym i jak , bede wdzieczna!!
>
> O. A ja byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi powiedział, jak
> można najlepiej wyprodukować szklankę świeżej bazylii:
> tzn. jaka ilość kupnych doniczek lub nasion jest potrzebna
> i jaki czas :).
To mniej więcej średnia sadzonka sklepowa, wystarczy oberwać listki i
wrzucić je do szklanki ;) Jakieś 2 min?
Jak chcesz uprawiać, to parę tygodni ;)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |