Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczywo czosnkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczywo czosnkowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-11 19:33:43

Temat: pieczywo czosnkowe
Od: "Piotr D" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

No właśnie, jak to się robi?
Proszę o pomoc ...
Piotr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-11 19:51:02

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "solo" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Najlatwiej to tak:
Czosnek
Maslo
Pieczywo

Smarujesz pieczywo czosnkiem (obranym oczywiscie lub wycisnietym) - na to
cienko maselko i na patelnie. Podgrzejesz i gotowe.

Smacznego
solo


"Piotr D" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b2bj6v$56f$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No właśnie, jak to się robi?
> Proszę o pomoc ...
> Piotr
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 20:08:11

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "solo" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
news:b2bjto$gtn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Smarujesz pieczywo czosnkiem (obranym oczywiscie lub wycisnietym) - na to
> cienko maselko i na patelnie. Podgrzejesz i gotowe.

Lub, ten sam czosnek z tym samym maslem mieszasz (czosnku powinno byc sporo)
potem albo od razu smarujesz pieczywo tostowe np i wkladasz do tostera,
piekarnika itp
lub, takowe pieczywo zapiekasz najpierw, jak grzanki a potem smarujesz tym
aromatycznym maslem
pyszna jest zrobiona tak wlansie bagietka, ale taka prawdziwa, nie jakach
dmuchana w srodku - wlozona do piekarnika obrumieniona, a na to maslo...
mniaaaam

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 20:14:07

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 11 Feb 2003 21:08:11 +0100, "Marta Trzaska"
<m...@m...net.pl> wrote:

>
>Użytkownik "solo" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
>news:b2bjto$gtn$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Smarujesz pieczywo czosnkiem (obranym oczywiscie lub wycisnietym) - na to
>> cienko maselko i na patelnie. Podgrzejesz i gotowe.
>
>Lub, ten sam czosnek z tym samym maslem mieszasz (czosnku powinno byc sporo)
>potem albo od razu smarujesz pieczywo tostowe np i wkladasz do tostera,
>piekarnika itp
>lub, takowe pieczywo zapiekasz najpierw, jak grzanki a potem smarujesz tym
>aromatycznym maslem
>pyszna jest zrobiona tak wlansie bagietka, ale taka prawdziwa, nie jakach
>dmuchana w srodku - wlozona do piekarnika obrumieniona, a na to maslo...
>mniaaaam
>
>Marta
>


ALBO
bagietke cala pokroic w kromki dowolnej grubosci NIE przecinajac
tych kromek do konca, zeby cala bagietka byla cala. ;)
zmieszac maslo z pogniecionym czosnkiem i moze byc troche natki,
posmarowac byle jak miedzy kromkami, wrecz ponakladac nozem
hojnie mazidla, zgniesc te bagietke niech sie kromki do siebie
poprzykelaja, zawinac w folie alu, wlozyc do bardzo goracego
piekarnika na 10 minut nie wiecej, rozwinac folie i jesc
parujace, aromatyczne dobre cos!

Pierz
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 20:18:45

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja na wierzch takiej bagietki (czasem z jej braku - chlebka) posypuję
jeszcze serem żółtym i na to czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi

Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 20:27:18

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: Lukasz Madeksza <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Piotr D schrieb:
> No właśnie, jak to się robi?

1. http://www.bytow.pl/kuchnia/6717.htm

2. Zabki czosnku zawijasz w folie i pieczesz chwile w piekarniku, potem
mozesz je bez problemu rozsmarowac. Ale pieczywo tez powinno byc
chrupkie (bagietka z piekarnika lub chleb z tostera), na to maslo.
Mozna zapiec tez z serem.

3. Maslo czosnkowe: http://www.bytow.pl/kuchnia/3298.htm

4. http://makeashorterlink.com/?R2D212E63
5. http://makeashorterlink.com/?M2B232E63
6. http://makeashorterlink.com/?K6F242E63

7. Expresowa wersja dla leniwych: kupujesz gotowa mrozona bagietke
czosnkowa, podgrzewasz w piekarniku :-)

Pycha z krewetkami czy innymi morskimi stworzonkami i winkiem, mniam :-)

Pozdrawiam
--
Lukasz Madeksza
ICQ# 71995227

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 20:43:21

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2blm6$lck$1@news.onet.pl...
> ja na wierzch takiej bagietki (czasem z jej braku - chlebka) posypuję
> jeszcze serem żółtym i na to czosnkiem granulowanym i ziołami
prowansalskimi

o wlansiee... ser zolty :))))
ja raz poeksperymentowalam z parmezanem ...pysznosci
zreszta... takowe piezywo, mozna zrobic z roznosmakowym maslem :) ziolowym,
pieprzowym, pomidorowym itp. itd :)
Przy okazji sera:
Spodobal mi sie przepis Maklowicza na hmm kotleta cielecego chyba (z ktorym
pozniej robiona byla ogromna kanapka)? ktory byl maczany w jajku ze startym
oscypkiem, i bulce tartej
jak zdobede cudem prawdziwe oscypki, aromatyczne bardzo, to zrobie kotlety z
nimi, niekoniecznie cielece


Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 21:31:22

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "Dirk Smith" <p...@u...de> szukaj wiadomości tego autora

A ja smaze sobie chlebek na brazowo, moze byc na patelni, albo w
frytkownicy. Potem wcieram w kromeczke ze dwa zabki czosnku, sole i ......


Mniam, mniam.

DS


--
DE - Gedankenlosigkeit toetet. Andere. (S.J.L.)
PL - Bezmyslnosc zabija. Innych. (S.J.L.)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-11 21:45:23

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "Ibba" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Piotr D" <d...@o...pl> spłodził następujący text:
> No właśnie, jak to się robi?
> Proszę o pomoc ...
> Piotr
>
>

Witam... ja przedstawię sopsób przywieziony z Belgii:
... Pieczywo obustronnie opiekamy (toster), następnie na przypieczonej
powierzchni tosta rozcieramy ząbek czosnku (czosnek ma być w całości),
wcieramy tyle ile się da gdyż w pewnym momencie pieczywo nawilgnie i
przestanie przyjmować czosnek, teraz tylko trzeba trochę podgrzać aby znów
było chrupiąco..
Jako dodatek polecam cienką warstwę naturalnego serka homogenizowanego i
posypać tartą gałką muszkatułową... mmmmmmm
pycha.
pozdrawiam, Ibba


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-12 09:20:59

Temat: Re: pieczywo czosnkowe
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marta Trzaska wrote:

> jak zdobede cudem prawdziwe oscypki, aromatyczne bardzo, to zrobie kotlety z
> nimi, niekoniecznie cielece
>
>
> Marta
>
>
Wiesz mam w planach wypad do Krakowa, za kotleta moge przywiezc nawet
kilogram oscypkow :)


--
===============================================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl j...@w...net.pl \
/ http://walkie.cegla.art.pl http://lubie.to.pl \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
=================================================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto z prodiża!
Pizza pytanie o cia_sto.
jaki sos na pizze?
KTO ZNA: IRLANDZKA KUCHNIA?
Odp: oliwa - jak usyskać ciekawy smaczek?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »