« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-02 18:22:50
Temat: pieczywo żytnie SonkoChciałam tylko ostrzec, że ono najprawdopodobniej nie jest zgodne z MM,
mimo, że nie ma żadnych dodatków, ale jest z preparowanego ziarna żyta, coś
tak jak ryż dmuchany. To samo jest z tymi wszystkimi okrągłymi chrupkami
ryżowymi takimi co wyglądają jak styropian :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
A kiedy twoja miłość jest przyjęta i otwierają się dla ciebie
ramiona - wówczas proś Boga, niechaj ocali tę miłość od zepsucia,
bowiem niepokoję się o serca po brzegi szczęściem wypełnione.
(Saint Exupery)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-02-02 19:55:58
Temat: Re: pieczywo żytnie SonkoFajnie, że poruszyłaś ten temat - teraz wiem gdzie tkwił mój błąd, czasem
potrawfiłam zjeść pół opakowania tego pieczywa?!
A wiesz misiczko jak wzrasta IG preparowanego ryżu?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-02-02 21:40:16
Temat: Re: pieczywo żytnie Sonko
Użytkownik "Quentin " <e...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b1jt4e$s07$1@inews.gazeta.pl...
> Fajnie, że poruszyłaś ten temat - teraz wiem gdzie tkwił mój błąd, czasem
> potrawfiłam zjeść pół opakowania tego pieczywa?!
> A wiesz misiczko jak wzrasta IG preparowanego ryżu?
Nie mogę teraz znaleźć, ale pamiętam, że ryż preparowany (dmuchany) miał
wysokie IG, bo od razu pomyślałam o tych chrupkach którymi się kiedyś
"odchudzałam" ;-)
Byłam w sobotę na zakupach i oglądałam różne chrupki no i zobaczyłam, że to
Sonko żytnie to nie jest takie jak Wasa, tylko właśnie takie styropianowe.
Jak znajdę IG ryżu preparowanego to wrzucę na grupę.
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Prawda działa jak gorzkie wino: jest przykra w smaku,
lecz dobrze wpływa na trawienie
http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-02-02 21:42:03
Temat: Re: pieczywo żytnie Sonko
Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b1k6ov.3vvg0lj.1@misiczka.com...
> Nie mogę teraz znaleźć, ale pamiętam, że ryż preparowany (dmuchany) miał
> wysokie IG
Znalazłam zaraz po tym, jak wysłałam posta.
Tak jak myślałam - IG preparowanego ryżu wynosi 95. Więc ten chlebek żytni
Sonko jest mocno podejrzany w tej sytuacji...
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Bywają ludzie, co do których i Pan Bóg żałuje, że ich stworzył.
(Voltaire)
http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-02-02 21:50:29
Temat: Re: pieczywo żytnie Sonkochyba tyle: ryż dmuchany 87 http://iportal.nano.pl/montignac/ig.php
PS. co to jest ryz paraboliczny ? ;)
Louve
"Quentin " <e...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:b1jt4e$s07$1@inews.gazeta.pl...
> Fajnie, że poruszyłaś ten temat - teraz wiem gdzie tkwił mój błąd, czasem
> potrawfiłam zjeść pół opakowania tego pieczywa?!
> A wiesz misiczko jak wzrasta IG preparowanego ryżu?
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-02-02 22:15:04
Temat: Re: pieczywo żytnie Sonko
Użytkownik "Louve" <l...@l...iap.pl> napisał w wiadomości
news:b1k3pt$811$1@news.tpi.pl...
> chyba tyle: ryż dmuchany 87 http://iportal.nano.pl/montignac/ig.php
>
> PS. co to jest ryz paraboliczny ? ;)
Ponieważ ryż pozbawiony łuski, traci wiele cennych składników, dlatego
poddawany jest specjalnej obróbce. Przed złuszczaniem poddaje się działaniu
pary wodnej pod ciśnieniem, suszy i dopiero po tym pozbawia łuski. Dzięki
temu substancje odżywcze, witaminy i sole mineralne przenikają do ziarna,
które przybiera charakterystyczną złotą barwę - to jest właśnie ryż
paraboliczny.
PS. Ponawiam prośbę. Tnij zbędną treść i odpowiadaj POD tym, do czego się
odnosisz. To bardzo ułatwia czytanie postów.
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
http://indiansummer.blog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-02-03 22:16:31
Temat: Re: pieczywo żytnie SonkoNo to ładnie mozna się naciąć!
Dziś odkrylam następną pułpkę, przez cały czas sądziłam, że fasola
szparagowa jest najlepszym warzywem, zarówno pod względem smaku jak i
niskiego IG (traktowłam ja jako warzywo zielone IG=15). Byłam w szoku jak na
twojej stronie odczytałam wartość 71????!! A może to tylko dotyczy żółtej, a
zielona jest oki? Ale i tak wolałam żółtą:(((
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-02-04 08:33:23
Temat: Re: pieczywo żytnie Sonko (i fasolka)Hej,
Przeraziliście mnie tą faolką. Przeznaczyłam ją właśnie na dzisiejszą kolację
do indyka. To jeść czy nie jeść ?
No i skąd tak wysoki index ? Też myślałam, że jak zielone to OK. Coś mi się
nie chce wierzyć , że ma ona index wyższy od zielonego goszku.
A tak przy okazji to z przytaczanych tu tabel wynika, że marchewka gotowana
jest jednak dozwolona (IG<50) byle nie z tłuszczami nasyconymi. Czy mam
rację ?
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |