« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-19 08:10:07
Temat: pierogi mrożoneCzy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po
odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem
usmażyć?
Ufff!
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-19 08:30:00
Temat: Re: pierogi mrożoneUżytkownik Kyllyan napisał:
> Czy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po
> odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem
> usmażyć?
> Ufff!
>
My mrozimy ugotowane
Pozdrawiam
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 09:58:08
Temat: Re: pierogi mrożone> > Czy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po
> > odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem
> > usmażyć?
> > Ufff!
> >
Moja mama zamrozila surowe, a ja je potem zamrozone wrzucilam do wody i
ugotowalam.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 10:00:18
Temat: Re: pierogi mrożone> Czy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po
> odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem
> usmażyć?
=====
Idąc tropem bigosu, który mrozi się po ugotowaniu, myślę, że i pierogom to
nie zaszkodzi.
waldek
=====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 10:09:56
Temat: Re: pierogi mrożoneFri, 19 Dec 2003 09:10:07 +0100, na pl.rec.kuchnia, Kyllyan napisał(a):
> Czy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po
> odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem
> usmażyć?
Można tak i tak, ale podobno te zamrożone na surowo są poźniej twardsze.
Układając je do zamrożenia uważaj, by się nie dotykały za bardzo. Dopiero
kiedy już będą zamrożone (np. porozkładane na tackach) można je przesypać w
woreczki, nie dbając o to, że będą się dotykać i to bardzo ;)
Co do gotowania i smażenia, to hmm... Ja gotuję pierogi, a podsmażam
czasami tylko ugotowane, kiedy chcę je przygrzać bez pomocy mikrofalówki.
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 10:11:56
Temat: Re: pierogi mrożone
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:brui7f$t9$1@inews.gazeta.pl...
> Idąc tropem bigosu, który mrozi się po ugotowaniu, myślę, że i pierogom to
> nie zaszkodzi.
>
A widział kto bigos mrożony przed ugotowaniem?
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 10:45:26
Temat: Re: pierogi mrożone> d.
=====
plonk :-}
waldek
=====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 10:56:57
Temat: Re: pierogi mrożone
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bruks3$an8$1@inews.gazeta.pl...
> > d.
> =====
> plonk :-}
>
nie smrodzi się w towarzystwie :-{
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 11:04:18
Temat: Re: pierogi mrożoneOn Fri, 2003-12-19 at 11:45, waldek wrote:
> > d.
> =====
> plonk :-}
>
> waldek
> =====
Ale dlaczego? Ale co? Raz jeden sie d. z sensem odezwala i od razu
plonk? Nie rozumiem...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-19 11:52:56
Temat: Re: pierogi mrożone"d." wrote:
> > Idąc tropem bigosu, który mrozi się po ugotowaniu, myślę, że i pierogom to
> > nie zaszkodzi.
> A widział kto bigos mrożony przed ugotowaniem?
Widział.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |