« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-07 18:09:59
Temat: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieWlasnie grzeje piekarnik i walkuje pierniczki. Czy blache (taka
standardowa do piekarnika) trzeba wysmarowac, czy tez pierniczki sa na
tyle tluste, ze same odejda?
I jeszcze jedno, czy temperatura 190 stopni, grzanie gora i dol,
termoobieg, jest odpowiednim ustawieniem? (mam od niedawna piekarnik
elektryczny)
Prosze o szybka pomoc, bo praca wre
Serdecznosci
Magda-Slonko(Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-07 18:19:54
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznie> Wlasnie grzeje piekarnik i walkuje pierniczki. Czy blache (taka
> standardowa do piekarnika) trzeba wysmarowac, czy tez pierniczki sa na
> tyle tluste, ze same odejda?
> I jeszcze jedno, czy temperatura 190 stopni, grzanie gora i dol,
> termoobieg, jest odpowiednim ustawieniem? (mam od niedawna piekarnik
> elektryczny)
>
> Prosze o szybka pomoc, bo praca wre
>
> Serdecznosci
> Magda-Slonko(Wroclaw)
Własnie jakieś 2 minuty temu skończyłam piec owe pierniczki.Blachę podsypywałam
mąką bo zapomniałam,że skończył się pergamin do pieczenia. Trzeba zdejmować z
blach jeszcze ciepłe, bo po wystygnięciu mogą przywierać.
I uważaj bo strasznie szybko znikają, jak tylko się odwracałam robiło się pusto
na talerzach.
Netka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-07 18:53:54
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznie
ja pieklam wczoraj wg przepisu wkn (juz zjedzone), ale jest on podobny do
Ankowego (ciasto lezy w piekarniku). Blache wykladalam folia aluminiowa, nie
smarowalam. Zdejmowac przestudzone, ale jeszcze cieple jest najlatwiej.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-07 19:26:25
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieUżytkownik slonk0 napisał:
> Wlasnie grzeje piekarnik i walkuje pierniczki. Czy blache (taka
> standardowa do piekarnika) trzeba wysmarowac, czy tez pierniczki sa na
> tyle tluste, ze same odejda?
Nie smarowalam, ale pieklam na papierze do pieczenia. Potem tylko
chwytalam za oba brzegi papieru i jednym ruchem zsypywalam je do sloja.
Tych kilka, ktore wylazly ciut za brzeg papieru, przywarly do blachy.
th.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-07 20:40:38
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieslonk0 wrote:
> Wlasnie grzeje piekarnik i walkuje pierniczki. Czy blache (taka
> standardowa do piekarnika) trzeba wysmarowac, czy tez pierniczki sa na
> tyle tluste, ze same odejda?
> I jeszcze jedno, czy temperatura 190 stopni, grzanie gora i dol,
> termoobieg, jest odpowiednim ustawieniem? (mam od niedawna piekarnik
> elektryczny)
>
Ufff skonczylam. Pychotka.
Faktycznie, pierwsza blacha mi przywarla cala, bo nie posmarowalam. Przy
drugiej juz mi odpowiedziala Netka i zrobilam tak jak ona - posypalam
maka. Juz sie nie przylepialy.
Ta przylepiona blache juz zjedlismy na cieplo :), reszte schowalam do
glebokiej szafy i zatrudnilam szoguna ;)
Pozdrowionka i dzieki za porady
Magda-Slonko(Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-07 20:49:50
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieDnia Tue, 07 Dec 2004 21:40:38 +0100, Waćpanna lub Waćpan *slonk0*, w
wiadomości news:<news:cp54lg$but$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Ta przylepiona blache juz zjedlismy na cieplo :), reszte schowalam do
> glebokiej szafy i zatrudnilam szoguna ;)
Jejku, prawdziwego szoguna? Takiego jak Richard Chamberlain? :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-08 08:18:57
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznie
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1wh89oj35iwgw.dlg@czarodziejka.net...
> Jejku, prawdziwego szoguna? Takiego jak Richard Chamberlain? :D
nie napalaj sie .;P on nie lubi kobiet ;-PPPP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-08 08:22:19
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieT0SIA wrote:
> Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w
> wiadomości news:1wh89oj35iwgw.dlg@czarodziejka.net...
>
>> Jejku, prawdziwego szoguna? Takiego jak Richard Chamberlain? :D
>
> nie napalaj sie .;P on nie lubi kobiet ;-PPPP
To niewaaaazne, wazne zeby nie lubil pierniczkow ;).
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-08 09:12:08
Temat: Re: [pilne] Pierniczki Anki - blacha i piecznieDnia Wed, 8 Dec 2004 09:18:57 +0100, Waćpanna lub Waćpan *T0SIA*, w
wiadomości news:<news:cp6di5$r5a$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
>> Jejku, prawdziwego szoguna? Takiego jak Richard Chamberlain? :D
> nie napalaj sie .;P on nie lubi kobiet ;-PPPP
no ale popatrzeć można, prawda? :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |