Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza

Grupy

Szukaj w grupach

 

pizza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-30 15:19:30

Temat: pizza
Od: "Krzysiek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!!! prosze o przeis na cieniutkie ciasto na pizze.
Z góry dziekuje.
Pozdrawiam< Krzysiek>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-30 15:41:52

Temat: Re: pizza
Od: "Ewa (siostra Ani) " <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Krzysiek a écrit :
> Witajcie!!! prosze o przeis na cieniutkie ciasto na pizze.

Walkowac do skutku

> Z góry dziekuje.

Nie ma za co...



Ewcia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-30 18:43:08

Temat: Re: pizza
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bvdsov$l4s$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Krzysiek" <s...@g...pl> wrote:

> Witajcie!!! prosze o przeis na cieniutkie ciasto na pizze.
> Z góry dziekuje.

Robimy ciasto na pizzę. Rozciągamy je, rozciągamy, rozciągamy..., aż
będzie cieniutkie.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-30 19:19:42

Temat: Re: pizza
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Robimy ciasto na pizzę. Rozciągamy je, rozciągamy, rozciągamy..., aż
> będzie cieniutkie.
Czy Włosi rzeczywiście kręcą ciasto na palcu, jak na filmach? Ktoś mi
mówił, że we Włoszech pizze mają często dziurę w środku...

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-30 19:25:25

Temat: Odp: pizza
Od: "RoB" <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Prosze bardzo, przepis sprawdzony.
3 szkl.mąki
3 łyżki oleju
1 szkl. wody letniej
6 dag drożdży
szczypta soli
wymieszac
piec w 200 stopniach okolo 20 minut

Pozrwawiam

RoB


Użytkownik Krzysiek <s...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bvdsov$l4s$...@n...news.tpi.pl...
> Witajcie!!! prosze o przeis na cieniutkie ciasto na pizze.
> Z góry dziekuje.
> Pozdrawiam< Krzysiek>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-30 19:33:22

Temat: Re: pizza
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 30 Jan 2004 19:19:42 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:

>> Robimy ciasto na pizz?. Rozci?gamy je, rozci?gamy, rozci?gamy..., a?
>> b?dzie cieniutkie.
>Czy W?osi rzeczywi?cie kr?c? ciasto na palcu, jak na filmach? Kto? mi
>mówi?, ?e we W?oszech pizze maj? cz?sto dziur? w ?rodku...
>
>Hania
>


ja tylko raz widzialam we Wloszech faceta, co strasznie (ha!)
rzucal plackiem pizzowym, podrzucal, sam jakies podrygi, plasy
(plonsy), gadal przy tym, machal rekami i ta pizza, potem nagle
byla pizza gotowa do pieca. i duzo sie przy tym smial. pewnie z
nas ;)

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-30 20:56:47

Temat: Re: pizza
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bveamg$enb$1@inews.gazeta.pl>,
"Hanna Burdon" <h...@n...com> wrote:

> > Robimy ciasto na pizzę. Rozciągamy je, rozciągamy, rozciągamy..., aż
> > będzie cieniutkie.
> Czy Włosi rzeczywiście kręcą ciasto na palcu, jak na filmach?

A czemu pizze są okrągłe? ;-)

W restaurachach dla turystów pewnie kręca. Natomiast pierwotnie włoska
pizza to taki placek z resztek ciasta chlebowego, jak nasz podpłomyk i
formowany ręcznie. Przypuszczam też, że jak mamma robi pizzę dla
rodziny to wałkuje prostokąt i daje na blachę.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kruche ciasto orzechowe z mąką razową
Maka orzechowa co zrobic?
suszone pomidory
Głosowanie na najciekawszy wątek tygodnia (24.01-30.01)
Przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »