« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2003-05-14 18:27:50
Temat: Re: platki owsianeMusta napisał(a):
> mnie tez to interesowalo czym sie roznia blyskawiczne od normalnych?
Gdzieś czytałam, że płatki zwykłe to się robi z całych ziaren danego
zboża, a płatki błyskawiczne z tegoż zboża zmielonego wcześniej na
kaszę. Czyli błyskawiczne są podwójnie rozdrobnione.
A ja owsiane kupuję Lubelli - jedyne jakie można dostać.
--
Asiek
Pisząc do mnie usuń 'kasujto' z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2003-05-15 06:21:56
Temat: Re: platki owsiane> > owsa poddane jest obróbce hydrotermicznej
>
> To hyba uczona nazwa na gotowanie ;-)
Pewnie masz racje, choc w produkcji masowej IMO nigdy nie wiadomo, co autor
mial na mysli ;)
No ale jesli by to tak po prostu zinterpretowac, to moje platki gorskie sa
OK - sa duze (nie rozdrobnione), nie robi sie z nich papka i smakuja dobrze
;) Mimo ze poddane obrobce hydrotermicznej ;))
Pozdr
Kafka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |