« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-11-23 09:58:10
Temat: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
chodzi o kolor?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-11-23 16:07:17
Temat: Re: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)Dnia Sun, 23 Nov 2008 10:58:10 +0100, yapann napisał(a):
> czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
> chodzi o kolor?
kolor i smak - ma być kwaśny :)
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-11-26 23:51:12
Temat: Re: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)Użytkownik Karmakoma napisał:
> Dnia Sun, 23 Nov 2008 10:58:10 +0100, yapann napisał(a):
>
>> czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
>> chodzi o kolor?
>
> kolor i smak - ma być kwaśny :)
Smak kwaśny można uczynić w dowolnym momencie - ale jak ugotować buraki
bez zakwaszenia to zrobią się bure zamiast czerwonych i będzie to już
nieodwracalne - późniejsze zakwaszenie nie przywróci koloru.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |