Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia po co zakwaszać (gotowanie buraczków)

Grupy

Szukaj w grupach

 

po co zakwaszać (gotowanie buraczków)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-11-23 09:58:10

Temat: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)
Od: "yapann" <y...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
chodzi o kolor?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-11-23 16:07:17

Temat: Re: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)
Od: Karmakoma <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 23 Nov 2008 10:58:10 +0100, yapann napisał(a):

> czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
> chodzi o kolor?

kolor i smak - ma być kwaśny :)

K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-11-26 23:51:12

Temat: Re: po co zakwaszać (gotowanie buraczków)
Od: "Dariusz K. Ładziak" <l...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Karmakoma napisał:
> Dnia Sun, 23 Nov 2008 10:58:10 +0100, yapann napisał(a):
>
>> czy wiecie, w jakim celu zakwasza się wywar podczas gotowania buraczków? Czy
>> chodzi o kolor?
>
> kolor i smak - ma być kwaśny :)

Smak kwaśny można uczynić w dowolnym momencie - ale jak ugotować buraki
bez zakwaszenia to zrobią się bure zamiast czerwonych i będzie to już
nieodwracalne - późniejsze zakwaszenie nie przywróci koloru.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Makijaż permanentny
Pyszna strona
grzybki chitake
He..he
Duże jajo

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »