« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-09-22 13:35:40
Temat: podziękowaniePytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce i wyjaśniam ,że znam parę
dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
omnibusem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-09-22 18:50:20
Temat: Re: podziękowanieDnia Wed, 22 Sep 2010 15:35:40 +0200, andro napisał(a):
> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce
Bo nie ma za co.
> i wyjaśniam ,że znam parę
> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
> omnibusem
Dlatego polecam gugiel.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-09-22 19:00:36
Temat: Re: podziękowanieW dniu 2010-09-22 20:50, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 22 Sep 2010 15:35:40 +0200, andro napisał(a):
>
>> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
>> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce
>
> Bo nie ma za co.
>
>> i wyjaśniam ,że znam parę
>> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
>> omnibusem
>
> Dlatego polecam gugiel.
>
heh juz wiem jak masz na drugie imie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-09-22 19:12:24
Temat: Re: podziękowanieDnia Wed, 22 Sep 2010 21:00:36 +0200, konieczko napisał(a):
> W dniu 2010-09-22 20:50, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 22 Sep 2010 15:35:40 +0200, andro napisał(a):
>>
>>> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
>>> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce
>>
>> Bo nie ma za co.
>>
>>> i wyjaśniam ,że znam parę
>>> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
>>> omnibusem
>>
>> Dlatego polecam gugiel.
>>
> heh juz wiem jak masz na drugie imie.
Ciekawe, kruptuś, bo ja nie wiem, gdyż po prostu mam jedno.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-09-22 19:32:35
Temat: Re: podziękowanieW dniu 2010-09-22 15:35, andro pisze:
> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce i wyjaśniam ,że znam parę
> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
> omnibusem
Ponieważ sama się tym nieszczęsnym królikiem zainteresowałam, zajrzałam
do "Kuchni polskiej" i widzę, że tam radzą przed pieczeniem oraz przed
duszeniem w śmietanie królika zamarynować, a nawet przed pieczeniem w
wersji "na dziko" zamarynować, a następnie naszpikować słoniną.
Jeśli byłbyś zainteresowany szczegółowym przepisem, mogę podać.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-09-23 08:19:48
Temat: Re: podziękowanie
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c9a59cc$0$22812$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-09-22 15:35, andro pisze:
>> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
>> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce i wyjaśniam ,że znam
>> parę
>> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
>> omnibusem
>
> Ponieważ sama się tym nieszczęsnym królikiem zainteresowałam, zajrzałam do
> "Kuchni polskiej" i widzę, że tam radzą przed pieczeniem oraz przed
> duszeniem w śmietanie królika zamarynować, a nawet przed pieczeniem w
> wersji "na dziko" zamarynować, a następnie naszpikować słoniną.
> Jeśli byłbyś zainteresowany szczegółowym przepisem, mogę podać.
>
> Ewa
;;;;;;;;;;;;;;;;;
Jestem zainteresowany i wielkie dzięki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-09-23 10:32:15
Temat: Re: podziękowanieDnia Thu, 23 Sep 2010 10:19:48 +0200, andro napisał(a):
> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:4c9a59cc$0$22812$65785112@news.neostrada.pl...
>>W dniu 2010-09-22 15:35, andro pisze:
>>> Pytałem o przepis na królika, dziękuję osobom: vcore,Piotrek_P i( z
>>> zaskoczeniem) Panslaviście. Nie dziękuje Ikselce i wyjaśniam ,że znam
>>> parę
>>> dobrych przepisów na królika ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem
>>> omnibusem
>>
>> Ponieważ sama się tym nieszczęsnym królikiem zainteresowałam, zajrzałam do
>> "Kuchni polskiej" i widzę, że tam radzą przed pieczeniem oraz przed
>> duszeniem w śmietanie królika zamarynować, a nawet przed pieczeniem w
>> wersji "na dziko" zamarynować, a następnie naszpikować słoniną.
>> Jeśli byłbyś zainteresowany szczegółowym przepisem, mogę podać.
>>
>> Ewa
> ;;;;;;;;;;;;;;;;;
> Jestem zainteresowany i wielkie dzięki.
No toż napisałam, że królika trzeba zabajcować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-09-23 19:16:49
Temat: Re: podzi?kowanieW dniu 2010-09-23 10:19, andro pisze:
> Jestem zainteresowany i wielkie dzi?ki.
Królik "na dziko" pieczony
1-1,5kg królika
15 dag wędzonego boczku
sól, łyżka oleju, 3/4 szklanki śmietany, 1 łyżka mąki, 2 cebule
marynata: szklanka wody, po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
4 jagody jałowca, 1 ząbek czosnku, 1/4 szkl. octu.
Przygotować marynatę: zagotować wodę z przyprawami, wlać ocet, jeszcze
raz zagotować. Umyte mięso obłożyć obrana i pokrojoną w plasterki jedną
cebulą, zalać gorącą marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2 dni.
Wyjąć z marynaty, oczyścić z cebuli, naszpikować słupkami boczku lub
słoniny, natrzeć solą. Ułożyć w brytfannie, polać olejem i piec w
piekarniku nagrzanym do 220st.C aż się zrumieni, wówczas polać marynatą,
dodać obraną i posiekaną pozostałą cebulę i piec do miękkości, polewając
wytworzonym sosem (około 1 godziny). Gdy mięso będzie miękkie, polać
śmietaną wymieszaną z mąką i piec jeszcze 10 minut. Podzielić królika na
porcje i podawać z ziemniakami i buraczkami, sałatą lub kapustą czerwoną.
(przepis z Kuchni polskiej)
Wydaje się, że to faktycznie sztuka upiec królika tak, żeby mięso było
miękkie, ale brzmi smakowicie.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |