« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-07 18:00:38
Temat: polędzwiczki wieprzoweWitam!
Sos brązowy już umiem zrobić, dzięki:)
A jak przyrządzić rzeczone polędwiczki? Jeszcze marzną w zamrażarce....
--
Pozdrawiam-Iśka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-07 19:59:49
Temat: Re: polędwiczki wieprzowe> Witam!
> Sos brązowy już umiem zrobić, dzięki:)
> A jak przyrządzić rzeczone polędwiczki? Jeszcze >marzną w zamrażarce....
> Pozdrawiam-Iśka
A witam takze,
moj maz robi wspaniale poledwiczki... hmmm....
Podpieka je w calosci na patelni (wczesniej przyprawia sola, oregano,
czosnkiem, bazylia, papryka czerowna). Potem zdejmuje je i kroi na
plasterki. Na patelni (do tego sosiku z peledwiczek) robi sosik: wino biale,
mleko+smietana (zalezy, jaka chce sie otrzymac gestosc). Troszku
podgotowuje.... do tego wrzuca poledwiczki i dusi sie to do miekkosci.
Podaje z plasterkami pieczonych ziemniaczkow (np. we frytkownicy) i gotowana
fasolka szparagowa i pieczonymi pieczarkami - all polane sosikiem.
Mniam..... Mi osobiscie smakuje...
Pozdrowionka,
GGGosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-07 20:30:24
Temat: Re: polędzwiczki wieprzoweJarobie marynowane w zubrowce i faszerowane jablkami. podawalem przepis
jakies 2 tygodniie temu. poszukaj w archiwum. mala modyfikacja w stosunku
do tamtej wersji polega na dluzszym marnowaniu, stwierdzilem, ze lepszy
smak maja kiedy przeleza w zubrowce przez cala noc albo i dluzej i obecnie
nie scieram jablek na tarce ale kroje je nozem
Czarek
Iśka <f...@p...onet.pl> napisał(a) w artykule
<9pqb4b$74s$4@news.tpi.pl>...
> Witam!
>
> Sos brązowy już umiem zrobić, dzięki:)
>
> A jak przyrządzić rzeczone polędwiczki? Jeszcze marzną w zamrażarce....
> --
> Pozdrawiam-Iśka
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-08 10:16:13
Temat: Re: polędwiczki wieprzowe
Użytkownik "zurki" <z...@p...ats.pl> napisał w wiadomości news:9pqc41
> A witam takze,
> moj maz robi wspaniale poledwiczki... hmmm....
> Podpieka je w calosci na patelni (wczesniej przyprawia sola, oregano,
> czosnkiem, bazylia, papryka czerowna). Potem zdejmuje je i kroi na
> plasterki. Na patelni (do tego sosiku z peledwiczek) robi sosik: wino
biale,
> mleko+smietana (zalezy, jaka chce sie otrzymac gestosc). Troszku
> podgotowuje.... do tego wrzuca poledwiczki i dusi sie to do miekkosci.
> Podaje z plasterkami pieczonych ziemniaczkow (np. we frytkownicy) i
gotowana
> fasolka szparagowa i pieczonymi pieczarkami - all polane sosikiem.
Mmmmmmmm, zapowiada się smakowicie, to ja dziś jeszcze tylko winko
zakupię....
Dzięki, Iśka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-08 10:17:14
Temat: Re: polędzwiczki wieprzowe
Użytkownik "czarek" <c...@z...media.pl> napisał w wiadomości
news:01c14f6e$90970de0$2f684cd5@default...
> Jarobie marynowane w zubrowce i faszerowane jablkami. podawalem przepis
> jakies 2 tygodniie temu. poszukaj w archiwum. mala modyfikacja w stosunku
> do tamtej wersji polega na dluzszym marnowaniu, stwierdzilem, ze lepszy
> smak maja kiedy przeleza w zubrowce przez cala noc albo i dluzej i obecnie
> nie scieram jablek na tarce ale kroje je nozem
To było w wątku o żubrówce, prawda? Zaraz tam zajrzę.
--
Pozdrawiam-Iśka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-09 19:55:47
Temat: Re: polędwiczki wieprzowe> Mmmmmmmm, zapowiada się smakowicie, to ja dziś >jeszcze tylko winko
> zakupię....
> Dzięki, Iśka
Nie ma sprawy :) I jak wyszlo?
Pozdrowionka,
GGGosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |