| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-09 14:55:30
Temat: pomocy - menu na imprezęKochani, moja mama musi zorganizować małe przyjęcie, na około 13 osób...
Problem w tym, że muszą to być potrawy, które będzie mogła przygotować
poprzedniego wieczoru i chwilkę przed imprezą po prostu podgrzać
/prawdopodobnie goście pojawią się razem z nią po pracy, no i to utrudnia
sprawę/
Bardzo was proszę o jakieś sprawdzone przepisy.
Pozdrawiam Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-09 15:20:46
Temat: Re: pomocy - menu na imprezęKasia napisał(a):
> Kochani, moja mama musi zorganizować małe przyjęcie, na około 13 osób...
> Problem w tym, że muszą to być potrawy, które będzie mogła przygotować
> poprzedniego wieczoru i chwilkę przed imprezą po prostu podgrzać
> /prawdopodobnie goście pojawią się razem z nią po pracy, no i to utrudnia
> sprawę/
> Bardzo was proszę o jakieś sprawdzone przepisy.
> Pozdrawiam Kasia
>
>
Witaj :)
Moja propozycja to po prostu zrobić dzień wcześniej lub nawet dwa beufa
strogonowa...pyszna potrawa...wytarczy podgrzac i podac do miseczek z
chlebkiem lub bulka francuska..
Mozna tez zrobic paszteciki z czerwonym barszczem...i podac barszczyk w
filizankach...
lub wegierska zupe gulaszowa z chlebem lub bez..
do tego wszystkiego oczywiscie pasuje czerwone wino...a na deser...mozna
zrobic faworki (chrust jak kto woli)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 15:37:56
Temat: Re: pomocy - menu na imprezęTucherka wrote:
a na deser...mozna
> zrobic faworki (chrust jak kto woli)
No właśnie... Moja mama robiła coś takiego jak chruściki lane... To było
cos jak ciasto nalesnikowe, wylewane cienką strużką na gorący tłuszcz w
fantazyjne wzory... Sama juz nie pamięta, jak to robiła, a było pyszne
:) Robicie coś podobnego? W końcu karnawał mamy.
--
tapta GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-17 11:13:07
Temat: Re: pomocy - menu na imprezę
> Witaj :)
> Moja propozycja to po prostu zrobić dzień wcześniej lub nawet dwa beufa
> strogonowa...pyszna potrawa...wytarczy podgrzac i podac do miseczek z
> chlebkiem lub bulka francuska..
a ja kiedys jadlem beufa s. w chlebku podanym byl tak dobry za z
"talerzem" zjadlem....:-))))
moze ktos wie jak takie cos zrobic ?
Pozdrawiam Jerzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |