Data: 2018-10-08 16:32:53
Temat: Re: propozycje nalewek...
Od: Lisciasty <l...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 4 października 2018 22:51:55 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
> Ajerkoniaku, jak sama nazwa wskazuje, nie należy robić ze spiritusu
> rektyfikowanego.
Hm faktycznie, jest to kolejna wiedza która trafia w człeka niczym
grom, podobnie było np. z "Łucznikiem" który zawsze kojarzył
mi się z maszynami do szycia, a jakoś nigdy nie pomyślałem,
że to jest koleś z łukiem ;P
> Owszem, dobrze jest gdy ten destylat poleży trochę
> w dębowej beczce przed ujajecznienien, ale i bez tego można. Smak
> będzie lepszy (i bliższy oryginalnego advocata) niż na bezpłciowym
> polmosie.
Tenże zestaw za 7 tysięcy talarów ponoć robi też koniaki, więc
potem trzeba pozyskać jeszcze ajer z kur domowych i w zasadzie
jesteśmy gotowi do konsumpcji :]
L.
|