« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-14 13:04:52
Temat: przywitanie i pytaniewitam
odzywam się po raz pierwszy z pytaniem, może się wydać śmieszne, jakie zupy
można ugotować poza: pomidorową, koperkową, kalafiorową i rosołem?
nie mam pomysłów a w/w już nam bokiem wychodzą, a może adres jakiejś fajnej
strony?
dziękuję za pomoc kasiaM.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-14 13:11:52
Temat: Re: przywitanie i pytanieOn Fri, 14 Jun 2002 15:04:52 +0200, "Katarzyna Michoń"
<k...@e...com.pl> wrote:
>witam
>odzywam się po raz pierwszy z pytaniem, może się wydać śmieszne, jakie zupy
>można ugotować poza: pomidorową, koperkową, kalafiorową i rosołem?
>nie mam pomysłów a w/w już nam bokiem wychodzą, a może adres jakiejś fajnej
>strony?
>dziękuję za pomoc kasiaM.
>
jeszcze jest grochowa, ogorkowa, krupnik i grzybowa. takze
owocowa
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 13:12:02
Temat: Re: przywitanie i pytanieKatarzyna Michoń wrote:
> witam
> odzywam się po raz pierwszy z pytaniem, może się wydać śmieszne, jakie zupy
> można ugotować poza: pomidorową, koperkową, kalafiorową i rosołem?
> nie mam pomysłów a w/w już nam bokiem wychodzą, a może adres jakiejś fajnej
> strony?
> dziękuję za pomoc kasiaM.
Prosze bardzo, tutaj znajdziej 326 przepisow na zupy: kazdego dnia co
innego :-)
http://kuchnia.3miasto.pl/zupy.htm
Ostatnio zaciekawila mnie letnia zupa melonowa, jak przetlumacze przepis
to podrzuce na Grupe
Pozdrawiam
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 13:15:53
Temat: Re: przywitanie i pytanie> odzywam się po raz pierwszy z pytaniem, może się wydać śmieszne,
jakie zupy
> można ugotować poza: pomidorową, koperkową, kalafiorową i rosołem?
> nie mam pomysłów a w/w już nam bokiem wychodzą, a może adres jakiejś
fajnej
> strony?
> dziękuję za pomoc kasiaM.
Witaj :-))))
Milo Cie poznac :-))
A co do zup, to tyle tego jest, ze hej...
Ja tam lubie: serkowa, kapustke, pieczarkowa, cytrynowa, wselakie
zurko - barszczyki, chlodniczki na zimno, gazpacho, meksykanska,
gulaszowa, buraczkowa z burakami lub barszcz buraczkowo-kapusciany,
rozne zupy krem, cebulowa...
Na razie wiecej grzechow nie pamietam, ale napewno zaraz przypomni mi
sie cos jeszcze ;-))
Ostatnio zrobilam pomidorowa z sokiem pomaranczowym (przepis byl
niedawno) inaczej. W przepisie stalo zmikowac, a ja nie miksowalam,
zostaly plywajace kawalki pomidorow, cebulka prawie nieugotowana,
czosnek, to tego dorzucilam troche kukurydzy z puszki i posypalam
"trawa" tzn. rozne swieze ziola. Wyszlo super :-))
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 14:47:46
Temat: Re: przywitanie i pytanie> Prosze bardzo, tutaj znajdziej 326 przepisow na zupy: kazdego dnia co
> innego :-)
a pozostałe 40 dni to akurat wielki post?
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 18:44:43
Temat: Re: przywitanie i pytanie
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:s...@4...com..
.
>
> jeszcze jest grochowa, ogorkowa, krupnik i grzybowa. takze
> owocowa
>
i koniecznie zurek, na prawdziwym domowym zurze ;-)
tu masz przepis, pierwszy raz robilam i wyszlo swietne - zur, bo sama zupe
zrobilam bardziej jak krupnik ;-)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1654
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 19:28:34
Temat: Re: przywitanie i pytanie
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci
ciach....
> takze owocowa
>
> Trysia
> K.T. - starannie opakowana
Witaj.
Jak to powiedzial Tygrysek: Ble! Tygryski nie lubia owocowej.
A jak powiadal mój tata - albo kompot, albo makaron. Od kiedy to kompot ze
smietana i makaronem nazywacie zupa?
Nie zebym sie czepial, ale.... czemu od razu zupa?
Pozdrawiam
Pararobert czepialski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 20:43:10
Temat: Re: przywitanie i pytanie14 Jun 2002 15:04:52 +0200, "Katarzyna Micho?"
<k...@e...com.pl> napisala:
>witam
witam i ja :-)
>odzywam si? po raz pierwszy z pytaniem, mo?e si? wyda? ?mieszne, jakie zupy
>mo?na ugotowa? poza: pomidorow?, koperkow?, kalafiorow? i roso?em?
>nie mam pomys??w a w/w ju? nam bokiem wychodz?, a mo?e adres jakiej? fajnej
>strony?
hmmm lubi zupe krem z brokulow. jesli sie Panstwo nie obraza, to ja
podam przepis (a powod podania a nie linkowania bedzie jako PS)
nie obrazili sie? nie? dopsz.
krem z brokulow bardzo prosty dobry na niedziele
i piatkowe posty (tia...)
- paczka brokolow a w sezonie tychze peczek
- pol litra wywaru z warzyw takiego jak i na inne postne zupki (od
biedy moze byc i kostka)
- sol i pieprz (jesli wywar nie dosc doprawiony)
- kubeczek smietany (tup tup do lodowki, o, juz mam) najchetniej
"wiejska, 200g, 18%"
- galka muszkatolowa
i teraz:
wywar wlewamy do garnuszka, wrzucamy brokuly (jesli swieze, to
rozyczki i pokrojone twarde czesci), czekamy az sie zagotuje i od tego
momentu jakies 10 minut (pod niepelnym przykryciem).
powinny zmieknac ale sie nie rozgotowac.
odstawiamy garnuszek na chwile, siegamy po blender albo wlewamy cala
zupke do miksera. jesli sie nie miesci, to wlewamy glownie brokuly
(sic!) (przed zakupieniem blendera odsaczalam brokuly na sicie i takie
ladowaly w mikserze).
miksujemy. na gladko.
na tym etapie warto sprobowac czy soli i pieprzu nie dodac.
do tego musu dodajemy teraz smietane, wczesniej 'oswojona' kilkoma
jego lyzkami.
i juz.
a, bylabym zapomniala. odrobina swiezo startej galki. albo teraz. albo
juz na talerzu.
calosc przed podaniem mozna podgrzac. ale nie trzeba.
smacznego :-)
hmmm
malo oryginalna
PS. hmmm nie lubi linkow w odpowiedziach, bo dostep do sieci ma przez
TP SA, wiec ze wzgledu na koszta sciaga poczte i szacowna grupe a
czyta je juz po rozlaczeniu (gdy stan kieszeni jest constans a i w
glowie jakby jasniej).
PS2. przepraszam za dziecinne slowo garnuszek, ale tego malenstwa co w
nim te zupe gotuje nazwac inaczej nie sposob (zwlaszcza gdy stanie
obok innych ze swojej licznej rodziny...)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 20:56:07
Temat: Re: przywitanie i pytanieOn Fri, 14 Jun 2002 21:28:34 +0200, "Pararobert"
<p...@p...onet.pl> wrote:
>
>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>wiadomosci
>ciach....
>> takze owocowa
>>
>> Trysia
>> K.T. - starannie opakowana
> Witaj.
>
>Jak to powiedzial Tygrysek: Ble! Tygryski nie lubia owocowej.
>A jak powiadal mój tata - albo kompot, albo makaron. Od kiedy to kompot ze
>smietana i makaronem nazywacie zupa?
>
>Nie zebym sie czepial, ale.... czemu od razu zupa?
>
>Pozdrawiam
>Pararobert czepialski
>
>
A kto mowi o jakiejs smietanie i makaronie, ej???
asumpcje jakies
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 22:20:10
Temat: Re: przywitanie i pytanie> A kto mowi o jakiejs smietanie i makaronie, ej???
> asumpcje jakies
Reminiscencje?
Znaczy sie zwroty? Bueeee...
A tam, KTrysiu, wez za slup i wal na oslep!!!
Co sie martwisz?!
Ofiary? I tak beda. Zawsze sie takie trafiaja. Nawet w Smietanie.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |