Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pstrag w folii

Grupy

Szukaj w grupach

 

pstrag w folii

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-20 10:07:08

Temat: pstrag w folii
Od: "Lukasz" <f...@a...kjh> szukaj wiadomości tego autora

Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.

Pozdr.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-20 10:23:23

Temat: Re: pstrag w folii
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 20 Sep 2005 12:07:08 +0200, Waćpanna lub waćpan Lukasz, w
wiadomości <news:9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl> zawarł, co
następuje:

> Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.

Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
To co w pociągu nazywa się tłok, w knajpie ludzie nazywają atmosferą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-20 10:33:07

Temat: Re: pstrag w folii
Od: Marcin Marski <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tatiana wrote:

> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)

nadziej koperkiem i cytryna, potem tez daj troche masla i znowu skrop
cytryna lekko

MM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-20 10:44:07

Temat: Re: pstrag w folii
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marcin Marski" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dgooh4$5in$2@inews.gazeta.pl...
> Tatiana wrote:
>
> > Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
>
> nadziej koperkiem i cytryna, potem tez daj troche masla i znowu skrop
> cytryna lekko
>
Ale on ma tylko sól, pieprz, paprykę i majeranek...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-09-20 10:45:44

Temat: Re: pstrag w folii
Od: "Lukasz" <f...@a...kjh> szukaj wiadomości tego autora

...
> Tatiana wrote:
>
>> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)

raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)Folia nie przywze
do blachy ? czy moze blache olejem wysmarowac ?.Zobaczymy co wyjdzie napisze
wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
kesie :).Licze na wasze podpowiedzi zaczne pieczenie kolo 18 tak wiec
jeszcze sporo czasu :).

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-09-20 10:58:55

Temat: Re: pstrag w folii
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lukasz" <f...@a...kjh> napisał w wiadomości
news:188ab$432fe857$3eb35603$28318@news.chello.pl...
> ...
> > Tatiana wrote:
> >
> >> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
>
> raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
> skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
> piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)Folia nie przywze
> do blachy ? czy moze blache olejem wysmarowac ?.Zobaczymy co wyjdzie napisze
> wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
> kesie :).Licze na wasze podpowiedzi zaczne pieczenie kolo 18 tak wiec
> jeszcze sporo czasu :).
>
Masełko do środka - ja bym dała. Folia nie przywrze, nie trzeba smarować.
Powodzeniw i smacznego

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-09-20 11:11:31

Temat: Re: pstrag w folii
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
"Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:

> Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.

Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
psuć delikatny smak szlachetnej ryby?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-09-20 11:39:09

Temat: Re: pstrag w folii
Od: Theli <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lukasz napisał(a):

> raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
> skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
> piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)

Tak.

> Folia nie przywze
> do blachy ?

Nie, jesli juz, to pstrag przywze do folii.

> czy moze blache olejem wysmarowac ?.

Nie.

Zobaczymy co wyjdzie napisze
> wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
> kesie :).

Moja rada: pieprzu minimalnie, nawet sama sol wystarczy. Jesli folia
bedzie szczelnie zamknieta, to zbierze sie tam troche wody, ja pod
koniec pieczenia rozchylam folie, by troche tej wody odparowalo.

th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-09-20 12:48:24

Temat: Re: pstrag w folii
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-FB208E.13113120092005@news.gazeta.pl...
> In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
> "Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
>
> > Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> > pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> > niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> > wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> > temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> > majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
>
> Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
> psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
>
Taa, jasne, każdy początkujący kucharz doskonale wie co to jest "krótki smak".
No i nie każdy gustuje w gotowanej rybie (ja nie znoszę)
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-09-20 13:07:59

Temat: Re: pstrag w folii
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <dgp0fc$o0k$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@b...poczta.onet.pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-FB208E.13113120092005@news.gazeta.pl...
> > In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
> > "Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
> >
> > > Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> > > pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> > > niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> > > wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> > > temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> > > majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
> >
> > Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
> > psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
> >
> Taa, jasne, każdy początkujący kucharz doskonale wie co to jest "krótki smak".

Zawsze można spytać.

> No i nie każdy gustuje w gotowanej rybie (ja nie znoszę)

Współczuję. ;-) Zresztą, np. niektóre ryby morskie rzyczyiście gotowane
au naturel ;-) nie są zbyt smaczne. Ale co do pstrąga -- akurat pstrąg,
zwłaszcza świeży najlepszy jest właśnie gotowany, inne metody obróbki
źle wpływają na smak delikatnego mięsa.

Władysław

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prawdziwa kwaśnica - przepis poszukiwany.
Kapusta kiszona w sloikach
graham, czy razowy?
chwalę przepis na ciasto do pizzy
Takoyaki - japońskie danie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »