« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-20 10:07:08
Temat: pstrag w foliiWitam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
Pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-20 10:23:23
Temat: Re: pstrag w foliiDnia Tue, 20 Sep 2005 12:07:08 +0200, Waćpanna lub waćpan Lukasz, w
wiadomości <news:9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl> zawarł, co
następuje:
> Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
To co w pociągu nazywa się tłok, w knajpie ludzie nazywają atmosferą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-20 10:33:07
Temat: Re: pstrag w foliiTatiana wrote:
> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
nadziej koperkiem i cytryna, potem tez daj troche masla i znowu skrop
cytryna lekko
MM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-20 10:44:07
Temat: Re: pstrag w folii
Użytkownik "Marcin Marski" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dgooh4$5in$2@inews.gazeta.pl...
> Tatiana wrote:
>
> > Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
>
> nadziej koperkiem i cytryna, potem tez daj troche masla i znowu skrop
> cytryna lekko
>
Ale on ma tylko sól, pieprz, paprykę i majeranek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-20 10:45:44
Temat: Re: pstrag w folii...
> Tatiana wrote:
>
>> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)Folia nie przywze
do blachy ? czy moze blache olejem wysmarowac ?.Zobaczymy co wyjdzie napisze
wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
kesie :).Licze na wasze podpowiedzi zaczne pieczenie kolo 18 tak wiec
jeszcze sporo czasu :).
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-20 10:58:55
Temat: Re: pstrag w folii
Użytkownik "Lukasz" <f...@a...kjh> napisał w wiadomości
news:188ab$432fe857$3eb35603$28318@news.chello.pl...
> ...
> > Tatiana wrote:
> >
> >> Posol i usmaż, wyjdzie IMO smaczniejszy :)
>
> raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
> skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
> piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)Folia nie przywze
> do blachy ? czy moze blache olejem wysmarowac ?.Zobaczymy co wyjdzie napisze
> wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
> kesie :).Licze na wasze podpowiedzi zaczne pieczenie kolo 18 tak wiec
> jeszcze sporo czasu :).
>
Masełko do środka - ja bym dała. Folia nie przywrze, nie trzeba smarować.
Powodzeniw i smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-20 11:11:31
Temat: Re: pstrag w foliiIn article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
"Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
> Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-20 11:39:09
Temat: Re: pstrag w foliiLukasz napisał(a):
> raczej chce wykorzystac piekarnik w necie czytalem natrzec sola pieprzem
> skropic cytryna chyba troche masla wlozyc do srodka zawinac w folie i do
> piekarnika na 20-30 minut.Wkladac to maslo do srodka ?. :)
Tak.
> Folia nie przywze
> do blachy ?
Nie, jesli juz, to pstrag przywze do folii.
> czy moze blache olejem wysmarowac ?.
Nie.
Zobaczymy co wyjdzie napisze
> wieczorem bo pstrag bedzie na kolacje oby w koszu nie wyladowal po pierwszym
> kesie :).
Moja rada: pieprzu minimalnie, nawet sama sol wystarczy. Jesli folia
bedzie szczelnie zamknieta, to zbierze sie tam troche wody, ja pod
koniec pieczenia rozchylam folie, by troche tej wody odparowalo.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-20 12:48:24
Temat: Re: pstrag w folii
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-FB208E.13113120092005@news.gazeta.pl...
> In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
> "Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
>
> > Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> > pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> > niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> > wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> > temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> > majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
>
> Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
> psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
>
Taa, jasne, każdy początkujący kucharz doskonale wie co to jest "krótki smak".
No i nie każdy gustuje w gotowanej rybie (ja nie znoszę)
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-09-20 13:07:59
Temat: Re: pstrag w foliiIn article <dgp0fc$o0k$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@b...poczta.onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-FB208E.13113120092005@news.gazeta.pl...
> > In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
> > "Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
> >
> > > Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> > > pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> > > niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> > > wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> > > temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> > > majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
> >
> > Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
> > psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
> >
> Taa, jasne, każdy początkujący kucharz doskonale wie co to jest "krótki smak".
Zawsze można spytać.
> No i nie każdy gustuje w gotowanej rybie (ja nie znoszę)
Współczuję. ;-) Zresztą, np. niektóre ryby morskie rzyczyiście gotowane
au naturel ;-) nie są zbyt smaczne. Ale co do pstrąga -- akurat pstrąg,
zwłaszcza świeży najlepszy jest właśnie gotowany, inne metody obróbki
źle wpływają na smak delikatnego mięsa.
Władysław
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |