Data: 2004-06-17 12:50:01
Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "rafal.lena" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Podoba mi się ten przepis, ale czy mogłabym cię prosić o uporządkowanie
tego
> przepisu, bo pojawiło się tyle pytań...i już zgłupiałam.
>
> Konkretnie napisz: ile wagowo twarogu, masła i mąki?
A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka ( w
przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro na
pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z kuchnią
rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś ciekawego.
Pozdrawiam Lena
|