Data: 2004-06-17 16:37:52
Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Podoba mi się ten przepis, ale czy mogłabym cię prosić o uporządkowanie
> tego
> > przepisu, bo pojawiło się tyle pytań...i już zgłupiałam.
> >
> > Konkretnie napisz: ile wagowo twarogu, masła i mąki?
>
>
> A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
> waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
> różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka ( w
> przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro na
> pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
> różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
> Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
>
> Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z kuchnią
> rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś ciekawego.
> Pozdrawiam Lena
>
> Zrobiłam z połowy porcji na próbę. Wszystkim smakują ! Będę je robiła
codziennie, przynajmniej przez najbliższy czas... póki nie "wyszczotkujesz"
znów czegoś ciekawego. Pozdrawiamy. Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|