« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-21 11:44:12
Temat: pytanie o kebabZ jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
a moze znacie jakis przepis?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-21 11:45:12
Temat: Re: pytanie o kebab
> Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> a moze znacie jakis przepis?
z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!
A najlepszy przepis na kebab to wsiąść na rower, podjechać pod
kebabiarnię i kupić.
Jaki kebab cię interesuje? A poza tym, sprawdź pod shoarma to też
podobne.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 15:58:50
Temat: Re: pytanie o kebab
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3CEA3348.B7AD0889@ukbf.fu-berlin.de...
>
>
> > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > a moze znacie jakis przepis?
>
> z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!
>
> A najlepszy przepis na kebab to wsiąść na rower, podjechać pod
> kebabiarnię i kupić.
>
> Jaki kebab cię interesuje? A poza tym, sprawdź pod shoarma to też
> podobne.
>
z tego co wiem to jest chyb tureckie...
a w oryginale powinna byc baranina (wedlug mnie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 18:09:24
Temat: Re: pytanie o kebabLewty wrote:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał
> wiadomości news:3CEA3348.B7AD0889@ukbf.fu-berlin.de...
> > > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > > a moze znacie jakis przepis?
>> z tego co wiem to jest chyb tureckie...
>> a w oryginale powinna byc baranina (wedlug mnie)
>... podjechać pod kebabiarnię i kupić.
Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
rzeczywiscie sa z baraniny. Przepisu nie podam bo.. nie znam i niezbyt
je lubie :-)
A Jak juz musisz.. to Waldek ma racje -najlepsze sa w kebabiarni !!!
A wogole to kebabowi i shawarmie to juz blisko do Pizzy i KFC.
Czyz nie?
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 19:04:43
Temat: Re: pytanie o kebab
>
>
>Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
> i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>rzeczywiscie sa z baraniny. Przepisu nie podam bo.. nie znam i niezbyt
>je lubie :-)
>A Jak juz musisz.. to Waldek ma racje -najlepsze sa w kebabiarni !!!
>A wogole to kebabowi i shawarmie to juz blisko do Pizzy i KFC.
>Czyz nie?
>Tomek W.
takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus. takie
waleczki z mielonego, do brze przyprawione.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 19:33:49
Temat: Re: pytanie o kebabKrysia Thompson wrote:
> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
> >Tomek W.
> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 19:49:54
Temat: Re: pytanie o kebab
>> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
>> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>> >Tomek W.
>
>> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
>> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
> Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
> I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
> Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
jeszcze jest cevapcici, podobna rzecz. A to serbsko-chorwacko-no ogólnie
jugosławiańskie byłe i obecne.
Co do döner kebab, to jest on robiony z mięsa wołowego, kurczaków i
jagnięciny, różne są wersje. Płaty mięsa przekładane mielonką i
przyprawami.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 19:51:15
Temat: Re: pytanie o kebab> > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > a moze znacie jakis przepis?
>
> z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!
>
> A najlepszy przepis na kebab to wsišść na rower, podjechać pod
> kebabiarnię i kupić.
podaje za tv panstwowa ze w warszawie mozna kupic kebab robiony z:
psow
kotow
myszy
szczurow
golebi miejskich
itp...
czyli pelen przeglad miesiwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-21 20:06:31
Temat: Re: pytanie o kebabOn 21 May 2002 21:33:49 +0200, d...@e...net.ae (Tomek W)
wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
>> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>> >Tomek W.
>
>> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
>> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
>I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
>Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
>Tomek W.
jasne, ze czekamy na jescze
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-22 06:41:38
Temat: Re: pytanie o kebab> podaje za tv panstwowa ze w warszawie mozna kupic kebab robiony z:
> psow
> kotow
> myszy
> szczurow
> golebi miejskich
> itp...
> czyli pelen przeglad miesiwa
A w dodatku zdrowo i smacznie.
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |