Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie o kebab

Grupy

Szukaj w grupach

 

pytanie o kebab

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-21 11:44:12

Temat: pytanie o kebab
Od: "bednar" <b...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
a moze znacie jakis przepis?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-21 11:45:12

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



> Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> a moze znacie jakis przepis?

z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!

A najlepszy przepis na kebab to wsiąść na rower, podjechać pod
kebabiarnię i kupić.

Jaki kebab cię interesuje? A poza tym, sprawdź pod shoarma to też
podobne.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 15:58:50

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: "Lewty" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3CEA3348.B7AD0889@ukbf.fu-berlin.de...
>
>
> > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > a moze znacie jakis przepis?
>
> z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!
>
> A najlepszy przepis na kebab to wsiąść na rower, podjechać pod
> kebabiarnię i kupić.
>
> Jaki kebab cię interesuje? A poza tym, sprawdź pod shoarma to też
> podobne.
>
z tego co wiem to jest chyb tureckie...
a w oryginale powinna byc baranina (wedlug mnie)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 18:09:24

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: d...@e...net.ae (Tomek W) szukaj wiadomości tego autora

Lewty wrote:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał
> wiadomości news:3CEA3348.B7AD0889@ukbf.fu-berlin.de...

> > > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > > a moze znacie jakis przepis?

>> z tego co wiem to jest chyb tureckie...
>> a w oryginale powinna byc baranina (wedlug mnie)

>... podjechać pod kebabiarnię i kupić.


Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
rzeczywiscie sa z baraniny. Przepisu nie podam bo.. nie znam i niezbyt
je lubie :-)
A Jak juz musisz.. to Waldek ma racje -najlepsze sa w kebabiarni !!!
A wogole to kebabowi i shawarmie to juz blisko do Pizzy i KFC.
Czyz nie?
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 19:04:43

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>
>Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
> i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>rzeczywiscie sa z baraniny. Przepisu nie podam bo.. nie znam i niezbyt
>je lubie :-)
>A Jak juz musisz.. to Waldek ma racje -najlepsze sa w kebabiarni !!!
>A wogole to kebabowi i shawarmie to juz blisko do Pizzy i KFC.
>Czyz nie?
>Tomek W.

takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus. takie
waleczki z mielonego, do brze przyprawione.

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 19:33:49

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: d...@e...net.ae (Tomek W) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
> >Tomek W.

> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 19:49:54

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora


>> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
>> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>> >Tomek W.
>
>> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
>> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
> Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
> I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
> Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?

jeszcze jest cevapcici, podobna rzecz. A to serbsko-chorwacko-no ogólnie
jugosławiańskie byłe i obecne.

Co do döner kebab, to jest on robiony z mięsa wołowego, kurczaków i
jagnięciny, różne są wersje. Płaty mięsa przekładane mielonką i
przyprawami.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 19:51:15

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: ZMB <b...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

> > Z jakiego dokladnie miesa jest robiony kebab
> > a moze znacie jakis przepis?
>
> z takiego, z jakiego chcesz. Jagnię, baran, kurczak, wół a nawet świnia!
>
> A najlepszy przepis na kebab to wsišść na rower, podjechać pod
> kebabiarnię i kupić.

podaje za tv panstwowa ze w warszawie mozna kupic kebab robiony z:
psow
kotow
myszy
szczurow
golebi miejskich
itp...
czyli pelen przeglad miesiwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-21 20:06:31

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 21 May 2002 21:33:49 +0200, d...@e...net.ae (Tomek W)
wrote:

>Krysia Thompson wrote:
>
>> >Jak kebab dla ciebie to takie kielbaski z mielonego miesa 8 cm dlugie
>> > i 1 cm dia to sa libansko-arabsko-turecko-persko specjaly i
>> >Tomek W.
>
>> takie kielbaski libansko-arab...etc etc to ja jadlam w Rumunii i
>> nazywaly sie mici, co znaczy po zagranicznemu male czy cus.
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Aaaa..wiec to sa libansko-arabsko-turecko-persko-rumunskie.
>I pewnie tez bulgarsko-albanskie!
>Czekamy na dalsze zgloszenia czy juz dziekujemy ?
>Tomek W.

jasne, ze czekamy na jescze
Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-22 06:41:38

Temat: Re: pytanie o kebab
Od: "Jakub Jewuła" <b...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> podaje za tv panstwowa ze w warszawie mozna kupic kebab robiony z:
> psow
> kotow
> myszy
> szczurow
> golebi miejskich
> itp...
> czyli pelen przeglad miesiwa

A w dodatku zdrowo i smacznie.

q


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Biała dama
prezent
Pomozcie wymyslic haslo dla serwisu kulinarnego - ksiazki do wygrania! (troszke OT)
dobre danie
Festiwal Żurku w Krakowie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »