Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rolady schabowe z pieczarkami Re: rolady schabowe z pieczarkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: rolady schabowe z pieczarkami

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!fu-berlin.de!newsfeed.freenet.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-on
line.de!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-
mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rolady schabowe z pieczarkami
Date: Tue, 29 May 2001 07:50:08 +0100
Organization: Home
Lines: 25
Message-ID: <u...@4...com>
References: <3...@p...onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-130.idaho.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news5.svr.pol.co.uk 991119445 1281 62.137.63.130 (29 May 2001 06:57:25 GMT)
NNTP-Posting-Date: 29 May 2001 06:57:25 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52807
Ukryj nagłówki

takie podobne roladki, tyle ze z nadzieniem z susz. sliwek to
chyba Magda B podawal jakis czas, co ja je zrobilam od razu bo
tak mi wypadlo i wyszly swietne, ale nie bede szczegolwo pisac,
coby Wladyslawowi nie psuc humoru od rana ;))

Krysia, zza filara

>Pewnie przeczytalam ten przepis kiedys na grupie, bo to nie mozliwe
>zebym sama to wymyslila. Juz kiedys pisalam, ze nie mam wyobrazni
>kulinarnej. Wyszlo pyszne, dlatego podaje:
>schab pokroic na podwojne kotlety, nieprzeciete pomiedzy soba do
>konca(opisywal ta technike kiedys ostry przy swoim schabie) , nastepnie
>rozlozyc to na plask i dobrze zbic na spory placek schabowy, taki co sie
>da zrolowac. W miedzyczasie smazymy cebule i pokrojone pieczarki na
>rumiano(musi odparowac sos).Nalezy dobrze przyprawic sola i pieprzem.
>Kotlety solimy, nakladamy na nie boczek wedzony(najlepiej na drewnie,
>podawalam kiedys miejsce nabycia dla warszawiakow), na to pieczarki no i
>zawijamy roladki.Spinamy wykalaczkami, zeby sie nie rozpadly i farsz
>nie wyplynal. Dalej tradycyjnie otaczmy w mace i obsmazamy na tluszczu.
>Przekladamy do rondla, w ktorym poddusilismy troche cebuli. Patelnie po
>smazeniu zalewamy woda i cala ta dobroc wlewamy do rondla, dalej
>pozostaje duszenie. Je dolozylam do duszenia kostke grzybowa. Pychotka
>dla miesozernych, do ktorych naleze. Ulka

K.T. - starannie opakowana

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?