From: "Michal Janik" <g...@k...chip.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <c2kebk$m71$1@atlantis.news.tpi.pl> <c2kfdn$5bq$1@news.onet.pl>
Subject: Re: ryba wedzona w domu
Date: Tue, 9 Mar 2004 18:15:20 +0100
Lines: 32
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
NNTP-Posting-Host: 212.76.48.197
X-Original-NNTP-Posting-Host: 212.76.48.197
Message-ID: <4...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1078852467 212.76.48.197 (9 Mar 2004 18:14:27 +0100)
X-Authenticated-User: gisburne
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
s.vogel.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:194505
Ukryj nagłówki
Ja robie cos podobnego, tyle ze zamiast trocin uzywam mieszanki herbaty,
cukru i ryzu (w rownych proporcjach). Dodatkowo nie wrzucam tego wszystkiego
bezposrednio na patelnie, tylko dno patelni wykladam folia aluminiowa -
wtedy spalone "wedzidlo" mozna wyrzucic razem z folia a patelnia jest nie
naruszona. Fakt ze kuchnia musi byc dobrze wietrzona, bo po podniesieniu
pokrywki wydobywaja sie olbrzymie ilosci dymu - ale warto. Nie robilem tak
nigdy ryby, ale piersi z kurczaka wedzone 8-10 min sa rewelacyjne.
pozdrawiam
Michal Janik
Uzytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:c2kfdn$5bq$1@news.onet.pl...
[...]
> I Twoja sasiadka Ci te patelnie nadal pozycza???
> Masz cierpliwa i wyrozumiala sosiadke....
> Jak to pozniej domyjesz?
> Jesli zrobisz jak piszesz, to na moje oko sie wydziela z trocin
> substacje smolopochodne i zywicopochodne i patelnia bedzie....
> Przyznam ze jestem mocno zaintrygowany, bo jak dla mnie patelnia po
> takiej operacji jest bezpowrotnie stracona (no moze po tygodniu
> szorowania druciakiem i pasta polerska....)
>
> jest wysmienita!
> Brzmi niezle, ale.....
>
> Pozdr.,
> Shrek (bardzo zaintrygowany)
>
|