« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-13 14:11:13
Temat: ryby,folia aluminiowa - jak?Witam,
Pierwszy raz się wziąłem za przyrządzanie ryby. W przepisach jest, by ułożyć
w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową - tzn. jak? Tylko górę,
czy wyścielić tą folią aby ryba była w nią zawinięta z każdej strony? Jeśli
tylko od góry to czemu ma to służyć - przecież naczynie ma pokrywkę...
Prosze o szybką pomoc...
Pozdr,
Luka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-13 15:44:27
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?Luka <g...@o...pl> napisał(a):
> Pierwszy raz się wziąłem za przyrządzanie ryby. W przepisach jest, by
ułożyć
> w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową - tzn. jak? Tylko
górę,
> czy wyścielić tą folią aby ryba była w nią zawinięta z każdej strony?
Jeśli
> tylko od góry to czemu ma to służyć - przecież naczynie ma pokrywkę...
Nie, nie każde. Są naczynia wyglądające z grubsza jak prostokątna lub owalna
blaszka do ciasta - i one z reguły nie mają pokrywek. I takie naczynie
trzebaby z góry dokładnie przykryć folią.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-13 16:13:53
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?
"Luka" <g...@o...pl> wrote in message
news:eoapfa$e1v$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Pierwszy raz się wziąłem za przyrządzanie ryby. W przepisach jest, by
> ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową - tzn. jak?
> Tylko górę, czy wyścielić tą folią aby ryba była w nią zawinięta z każdej
> strony? Jeśli tylko od góry to czemu ma to służyć - przecież naczynie ma
> pokrywkę...
>
> Prosze o szybką pomoc...
>
> Pozdr,
> Luka
Najprostszej odpowiedzi sam sobie udzieliłeś.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-13 18:55:46
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?
Luka napisał(a):
Pewnie juz zrobies, ale na nastepny raz. Nie trzeba wcale naczynia
zaroodpornego, wystarczy sol, pieprz (lub inne przyprawy jakie ci
pasuja) ja dodaje jeszcze masla troszke cebuli i natke pietruszki,
zawijam w aluminiowa folie i do piekarnika.
Janusz
Sorry nie mam polskiej literowki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-13 19:58:08
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?>Pewnie juz zrobies, ale na nastepny raz. Nie trzeba wcale naczynia
>zaroodpornego, wystarczy sol, pieprz (lub inne przyprawy jakie ci
>pasuja) ja dodaje jeszcze masla troszke cebuli i natke pietruszki,
>zawijam w aluminiowa folie i do piekarnika.
no ale przepis dostałem z którego wynikało, że ryba musi być "zatopiona" w
sosie, więc patent z samą folią chyba odpada.
Dziękuje wszystkim za rady.
Ryba się udała, (no chyba, że goście na wyrost kulturalni byli...),
przykryłem i folią i pokrywką od naczynia... w myśl zasady by chuchać na
zimne ;)
Pozdr,
Luka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-01-13 21:59:16
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?
Bardzo lubie ryby z folii, sa zawsze bardzo soczyste i pelne smaku. A
do tego swietne dla poczatkujacych - proste do wykonania. Zajrzyj
tutaj, moze cos Ci sie przyda.
http://www.smakosz.be/przepisy/rybyowocemorza/pakiec
ikzlososiem.php
http://www.smakosz.be/przepisy/rybyowocemorza/pakiec
ikzokoniemnilowym.php
http://www.smakosz.be/przepisy/rybyowocemorza/lososp
obretonsku.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-01-13 23:44:57
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?
Luka wrote:
> Witam,
> Pierwszy raz się wziąłem za przyrządzanie ryby. W przepisach jest, by ułożyć
> w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową - tzn. jak? Tylko górę,
> czy wyścielić tą folią aby ryba była w nią zawinięta z każdej strony? Jeśli
> tylko od góry to czemu ma to służyć - przecież naczynie ma pokrywkę...
>
> Prosze o szybką pomoc...
>
> Pozdr,
> Luka
A ja czytajac tak sobie nuce: musi blondynka, musi blondynka, blondynka,
blondynka itd itd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-01-14 00:01:12
Temat: Re: ryby,folia aluminiowa - jak?
Luka napisał(a):
>
> no ale przepis dostałem z którego wynikało, że ryba musi być "zatopiona" w
> sosie, więc patent z samą folią chyba odpada.
>
> Dziękuje wszystkim za rady.
> Ryba się udała, (no chyba, że goście na wyrost kulturalni byli...),
> przykryłem i folią i pokrywką od naczynia... w myśl zasady by chuchać na
> zimne ;)
Nie mow nie jezeli ne sprobujesz, jest to wielokrotnie sprwdzany
przepis. Ryba zawinieta w folie bedzie tez we wlasnym sosie sprobuj
kiedys. Dawczyni przepisu tez tak robi, a podala ci taki przepis bo o
to pytales
Pozdrawiam Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |