Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mai
l
From: "Jarek" <n...@u...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż w parowarze
Date: Thu, 8 Feb 2001 08:57:30 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 36
Message-ID: <95tj0b$l2o$2@info.cyf-kr.edu.pl>
References: <95rgo8$hl3$1@info.cyf-kr.edu.pl> <95rhgf$kmb$1@news.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: frantic.um.krakow.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 981618507 21592 193.193.85.2 (8 Feb 2001 07:48:27 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: 8 Feb 2001 07:48:27 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43426
Ukryj nagłówki
Ana napisał(a) w wiadomości: <95rhgf$kmb$1@news.ipartners.pl>...
>Użytkownik "Jarek" <n...@u...krakow.pl> napisał w wiadomości
>news:95rgo8$hl3$1@info.cyf-kr.edu.pl...
>Ryż zwykły (bez woreczków)gotuję w parowarze ok 40-45 minut. Ryż naturalny
>(taki brązowawy) ok. godziny. Dzikiego jeszcze nie gotowałam, ale na pewno
>niedługo spróbuję bo jestem wielbicielką i ryżu i parowara. ;-)
>A może sęk w ilości wody?
>Ja leję 1,5 filiżanki na 1 filiżankę ryżu, ale czasem dolewam, jeśli pod
>koniec gotowania jeszcze jest zbyt twardy i zbyt suchy.
Spróbuję...
>A co dobre z parowara? Przede wszystkim wszystkie warzywa!
>Uwielbiam brokuły i kalafiory, nigdy z wody nie będą tak dobre jak z
>parowara.
>A nawet zwykła mieszanka sałatkowa mrożona (marchew, groszek i kukurydza)
>jest z parowara pyszna.
>Nigdy się natomiast nie odważyłam na spróbowanie mięska. Jakoś nie mogę
>sobie wyobrazić że to by miało być dobre ...
A ja próbowałem podgrzać kiełbaski na gorąco i były ok...
Jak coś wymyślę to dam znać.
Pozdrowienia
Jare
--
----------------------------------------------------
-------
Wszystko co tu piszę, piszę prywatnie.
Chyba, że napiszę inaczej.
|