Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rzymski garnek (romer topf, romertopf)

Grupy

Szukaj w grupach

 

rzymski garnek (romer topf, romertopf)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 8


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-10-19 07:00:16

Temat: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzień dobry, pomóżcie trochę.

Dostałę na e-mail wiadomość o romertopf (czy jak to się właściwie pisze).
Taka brytfanka z gliny. Do pieczenia (właściwie chyba do duszenia) mięsa,
ale też i innych rzeczy.

Czy ktoś używał? Czy ktoś może coś podpowiedzieć na ten temat? Dobre to
jest?

Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-10-20 08:34:07

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:ffc954$aap$1@news.onet.pl...
> Dzień dobry, pomóżcie trochę.
>
> Dostałę na e-mail wiadomość o romertopf [...] Dobre to jest?

Spam nie jest dobry

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-10-20 09:40:43

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak pisze:

> Spam nie jest dobry

Ja też dostałam i u mnie firma już ma przechlapane. Zaczajać się i
zdobywać adresy na grupach, brrr, spamerzy obleśni

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-10-20 10:26:17

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał
> >
> > Spam nie jest dobry
>
> Ja też dostałam i u mnie firma już ma przechlapane. Zaczajać się
> i zdobywać adresy na grupach, brrr, spamerzy obleśni

Żli spamerzy, źli! A co na temat samego rzymskiego garnka?
Można to kupić gdzie indziej żeby nie wspierać spamera ale
pozostaje pytanie czy warto? To nie jest nowy wynalazek więc
może ktoś ma z nim doświadczenie i mógłby się podzielić?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-10-20 10:34:16

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> wrote in message
news:ffcl4o$5es$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał
> > >
> > > Spam nie jest dobry
> >
> > Ja też dostałam i u mnie firma już ma przechlapane. Zaczajać się
> > i zdobywać adresy na grupach, brrr, spamerzy obleśni
>
> Żli spamerzy, źli! A co na temat samego rzymskiego garnka?
> Można to kupić gdzie indziej żeby nie wspierać spamera ale
> pozostaje pytanie czy warto? To nie jest nowy wynalazek więc
> może ktoś ma z nim doświadczenie i mógłby się podzielić?

Tysiące lat tak gotowano - sam widziałem starych ludzi gotujących w
glinianych garnkach, co mnie, jako dziecko dziwiło. Tak, że nie jest to
garnek rzymski - ot marketingowa nazwa powszechnie używanych dawniej naczyń.
Możesz kupić - trzeba postukać, czy dzwoni - pękniety będzie głuchy, zalać
wodą i wodę zagotować. A później przed gotowaniem moczyć go wodą.
Poznasz zalety - może polubisz. Zadawać szyku rustykalnego też można.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-10-20 18:15:05

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Żli spamerzy, źli! A co na temat samego rzymskiego garnka?
> Można to kupić gdzie indziej żeby nie wspierać spamera ale
> pozostaje pytanie czy warto? To nie jest nowy wynalazek więc
> może ktoś ma z nim doświadczenie i mógłby się podzielić?
>

Świetny do pieczenia chleba, mięs i potraw beztłuszczowych.
Mięso wychodzi bardzo soczyste, powierzchnia nie jest zeschnięta.
Ciasta drożdżowe też bardzo fajnie w tym wychodzą.

Pozdrawiam
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-10-31 18:47:51

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: abacus <a...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 20 Paź, 14:15, "MONI|<A" <moni|<a...@p...wp.pl> wrote:
> > Żli spamerzy, źli! A co na temat samego rzymskiego garnka?
> > Można to kupić gdzie indziej żeby nie wspierać spamera ale
> > pozostaje pytanie czy warto? To nie jest nowy wynalazek więc
> > może ktoś ma z nim doświadczenie i mógłby się podzielić?
>
> Świetny do pieczenia chleba, mięs i potraw beztłuszczowych.
> Mięso wychodzi bardzo soczyste, powierzchnia nie jest zeschnięta.
> Ciasta drożdżowe też bardzo fajnie w tym wychodzą.
>
> Pozdrawiam
> Monika

Skusilem sie na garnek do pieczenia ziemniakow . Podobno mozna
postwaic na gazie. Zobaczymy.
Pozdro
Adam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-11-04 17:13:11

Temat: Re: rzymski garnek (romer topf, romertopf)
Od: "Darek" <b...@z...gdynia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "abacus" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1193856471.959636.198500@d55g2000hsg.googlegrou
ps.com...
On 20 Paź, 14:15, "MONI|<A" <moni|<a...@p...wp.pl> wrote:

>>Skusilem sie na garnek do pieczenia ziemniakow . Podobno mozna
>>postwaic na gazie. Zobaczymy.

No to niecierpliwie czekamy, aż się podzielisz wrażeniami ...

Pozdrowienia,
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Naczynie do "parowania" w mikrofali - dziala czy bubel? Czasy? Przepisy?
Pan Coś ty im zrobił
FlashFXP KEYGEN 4985 [1/2]
Czy sa tu Polonusi ze Szwecji? [Szwedzka szynka wigilina.]
WYBRAŁEM...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »