« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2009-09-02 03:57:02
Temat: Re: sałatka 7-składnikowaUżytkownik "Abigeil" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:h7kaa3$4sb$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
> news:h7bpj6$btd$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Wystarczyło pomieszać jedno z drugim, by nie czuć smaku nieświeżego
> > mięska, tudzież ubić wszelkie żyjątka, które tegoż mięska jakość
> > nadszarpywały. W tej sytuacji perspektywa zejścia na nowotwór jawi się
> > jako mało prawdopodobna, a ostry smak można z pokolenia na pokolenie
> > polubić dokładnie tak samo jak smak zbyt słony. Ale to w Meksyku, na
> > Węgrzech i w Teksasie, ale u nas? Słowian z dziada pradziada?
> >
>
> hmm...
> lodówek, zamrażarek, słoików nie mieli...
>
> surową słoninę naciera się grubo solą i wiesza w suchym miejscu... może to
> przyzwyczajenie do słonego smaku bo inaczej nie dawało się kiedyś
> zakonserwować mięsa?
suszono i wędzono oraz solono w beczkach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |