Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia salatka brokulowa(P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

salatka brokulowa(P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-29 22:22:28

Temat: salatka brokulowa(P)
Od: "ewa" <e...@d...org> szukaj wiadomości tego autora

Wiatm wszystkich !
Wczoraj jadlam u kolezanki pyszna salatke, oczywiscie wzielam przepis i sie
z Wami dziele:)
-brokuly(jeden duzy lyb dwa mniejsze)
-feta
-paczka platkow migdalowych
-zabek czosnku
-maslo
-sol
-oliwa z oliwek(najelpiej aromatyzowana)
a robimy tak---->
brokuly gotujemy tak aby pozostaly lekko twarde, ukladamy na polmisku na to
kruszymy fete(sporo) i polewamy oliwa z oliwek.Na patelni rozgrzewamy maslo
dodajemy roztarty z sola zabek czosnku, chilke podsmazamy, dodajemy platki
migdalowe i rumienimy pieknie.Rumianymi i jeszcze cieplymi platkami
posypujemy brokuly z feta. Salatka podana byla na zimno( z lodowki) ale
wydaje mi sie, ze taka od razu przygotowana jeszcze ciepla tez bedzie
pyszniasta.
Goraco polecam, wychodzi rewelacja!
Pozdrawiam i zycze smacznego
-
mishka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-30 08:15:23

Temat: Re: salatka brokulowa(P)
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "ewa" <e...@d...org> napisała:
> Wczoraj jadlam u kolezanki pyszna salatke, oczywiscie wzielam przepis i sie
> z Wami dziele:)
[...]

Salatka jest naprawde niezwykla, patrzac na jej skladniki (te platki
migdalowe i ser feta...).
Mysle, ze warto wyprobowac ten przepis, skoro to jadlas i polecasz :)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-30 12:55:55

Temat: Re: salatka brokulowa(P)
Od: "MonikaK" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hmm, brokułki z pary z roznymi ziarenkami są rzeczywiście fantastyczne
Ważne jest, żeby ich nie rozgotować. Ja gotuję na parze mniej wiecej przez
5-7 minut
A dodatki? mogą być różne:
1. Feta + zbrazowione na oliwie płatki migdałów i czosneczek pokrojony na
cienkie plasterki
2. Zbrazowione na oliwie płatki migdałów, czosneczek pokrojony na cienkie
plasterki i sezam
3. Rozgrzane na oliwie pestki słonecznika z łyżką gestej smietany i
ewentualnie kilkoma kroplami cytryny

Wszystko można posypac parmezanem albo i nie. Jak widac 'możliwości jest
wiele', że zacytuję za Kondratiukiem.
Byłabym wdzięczna za kolejne pomysły :-)
Pozdrawiam serdecznie (czytelniczka), Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

koktajle alkoholowe
Re: co zrobic z arbuza?
Serek Kiri?
duszona ryba - jak to zrobic?
Krem z porów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »