« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-23 08:52:08
Temat: schab po staropolskuW jdenj z warszawskich restauracji podaja schab po staropolsku - danie to w
kazdej postaci na zimno i na goraco jest wyborne. Czy moze ktos zna przepis
na te delicje?
Przypuszczam ze trzeba go w czyms moczyc a nastepnie posypac wiazanka jakis
ziol. ALe poszukiwanie tego smaku metoda prob i bledow bywa dlugotrwale i
czasme szkodliwe dla zdrowia ;.>>>
Bardzo prosze jelsi ktos ma zeby sie podzielil
BB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-23 13:13:58
Temat: Re: schab po staropolsku
Cóż, zapewne każdy jest inny ( znaczy w każdej restauracji ), ja robię w
sosie ( z boczkiem, ogórkami kiszonymi i papryką ). Jest pyszny - może ktoś
już taki robił i może poświadczyć ?:)))
Przepis znajdziesz w archiwum
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-23 13:25:39
Temat: Re: schab po staropolsku
ostry napisał(a) w wiadomości: <8t1dh1$1mm$1@flis.man.torun.pl>...
>
>Cóż, zapewne każdy jest inny ( znaczy w każdej restauracji ), ja robię w
>sosie ( z boczkiem, ogórkami kiszonymi i papryką ). Jest pyszny - może ktoś
>już taki robił i może poświadczyć ?:)))
Niestety to nie taki - nie spelnia warunkow o kotrych mowialam :<<
BB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-23 22:24:24
Temat: Re: schab po staropolskuBB napisał(a) w wiadomości: <8t1efa$2ng$1@news.tpi.pl>...
>ostry napisał(a) w wiadomości: <8t1dh1$1mm$1@flis.man.torun.pl>...
>>Cóż, zapewne każdy jest inny ( znaczy w każdej restauracji ), ja robię w
>>sosie ( z boczkiem, ogórkami kiszonymi i papryką ). Jest pyszny - może
ktoś
>>już taki robił i może poświadczyć ?:)))
>Niestety to nie taki - nie spelnia warunkow o kotrych mowialam :<<
a może to po prostu schab nadziewany śliwkami?
pzdr;)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 07:25:07
Temat: Re: schab po staropolsku
Marek napisał(a) w wiadomości: <8t2dn6$f07$1@news.tpi.pl>...
>a może to po prostu schab nadziewany śliwkami?
Nie bylo tam zadnych sliwek :<<<< Nie byl niczym nadziewany byl w czysm
obtoczony i wygldal tak jakby sie w czyms moczyl kilka godzin :<<
BB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 08:27:40
Temat: Re: schab po staropolsku
----- Original Message -----
From: BB <b...@a...warszawa.mtl.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, October 24, 2000 8:25 AM
Subject: Re: schab po staropolsku
Marek napisał(a) w wiadomości: <8t2dn6$f07$1@news.tpi.pl>...
>a może to po prostu schab nadziewany śliwkami?
Nie bylo tam zadnych sliwek :<<<< Nie byl niczym nadziewany byl w czysm
obtoczony i wygldal tak jakby sie w czyms moczyl kilka godzin :<<
BB
Może w occie z ziołami albo w mleku? Ja tak czasami robię ze schabem.
Anka
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 12:05:41
Temat: Re: schab po staropolskuAnna Pawłowska-Pojawa napisał(a) w wiadomości:
<045f01c03d94$46809560$d4dd75c3@pap.com.pl>...
>Nie bylo tam zadnych sliwek :<<<< Nie byl niczym nadziewany byl w czysm
>obtoczony i wygldal tak jakby sie w czyms moczyl kilka godzin :<<
>BB
>
>Może w occie z ziołami albo w mleku? Ja tak czasami robię ze schabem.
>Anka
i jaki efekt? co daje takie moczenie (w mleku, bo do octu to ja nie mam
zaufania i tak...)?
pzdr;)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 14:31:17
Temat: Re: schab po staropolsku
Anna Pawłowska-Pojawa napisał(a) w wiadomości:
<045f01c03d94$46809560$d4dd75c3@pap.com.pl>...
>Może w occie z ziołami albo w mleku? Ja tak czasami robię ze schabem.
A moglabys podac przepis? i ten mleczy i ten ziolowy? oraz opisac dlaczego?
BB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 16:57:15
Temat: Re: schab po staropolsku
Marek napisa¸(a):
> Anna Paw3owska-Pojawa napisa3(a) w wiadomości:
> <045f01c03d94$46809560$d4dd75c3@pap.com.pl>...
> >Nie bylo tam zadnych sliwek :<<<< Nie byl niczym nadziewany byl w czysm
> >obtoczony i wygldal tak jakby sie w czyms moczyl kilka godzin :<<
> >BB
> >
> >Może w occie z zio3ami albo w mleku? Ja tak czasami robię ze schabem.
> >Anka
>
> i jaki efekt? co daje takie moczenie (w mleku, bo do octu to ja nie mam
> zaufania i tak...)?
>
> pzdr;)
> M.
To by? napewno schabik w soku z gruszeczek polskich. Mo*na go zjeĘç
dzisiaj w jednej z restauracji w ZamoĘciu. Pycha Palce lizaç. ¸asuchy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-24 17:01:09
Temat: Re: schab po staropolsku
BB napisa¸(a):
> W jdenj z warszawskich restauracji podaja schab po staropolsku - danie to w
> kazdej postaci na zimno i na goraco jest wyborne. Czy moze ktos zna przepis
> na te delicje?
> Przypuszczam ze trzeba go w czyms moczyc a nastepnie posypac wiazanka jakis
> ziol. ALe poszukiwanie tego smaku metoda prob i bledow bywa dlugotrwale i
> czasme szkodliwe dla zdrowia ;.>>>
> Bardzo prosze jelsi ktos ma zeby sie podzielil
> BB
Masz racj´. Schab nale*y przyprawiç solŕ, pieprzem, oraz ewentualnie
przyprawŕ Knor do mi´s. Potem nale*y moczyç go w mleku wraz z posiekanym
czosnkiem przez oko?o 1 godz. Nast´pnie panierujemy namoczone kotlety w mŕce,
jajku i bu?ce tartej i sma*ymy.
Smacznego. Agata W.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |